joi, 10 iulie 2014

Camarazi în războiul vacanței
   N-am un aparat foto utlimul răcnet. E suficent cât să fie perfect pentru mine! E ca și cu oamenii, nu trebuie să-i avem tot timpul pe cei mai frumoși, celebrii ori de succes în preajmă pentru a avea parte de cele mai plăcute momente din viață. Atunci când merg în vacanță nicioată nu las aparatul foto acasă. În rest mă pot lipsi de orice alt gadget, fiind suficient ca măcar una dintre persoanele care mă însoțesc să aibă un telefon pentru a suna acasă, în caz de urgență. 
   Chiar și așa, relația dintre mine și aparatul foto nu-i una dusă la extrem. Îl port în permanență la mine, însă îl scot doar atunci când simt că trebuie să capteze imagini memorabile, persoane care mă mișcă sufletește sau detalii care-n ochii mei au o frumusețe particulară. 
   El, cum ziceam, nu e ultimul răcnet. Ba chiar se numără printre cele mai ieftine modele de pe piață. Însă, pentru a apela din nou la o comparație, e întocmai unui om ce nu strălucește la suprafață, nu poartă haine în tendințe și nici nu afișează o piele sau o siluetă perfectă, dar care-și face treaba lui, aia care-o fi, așa cum trebuie. Căci e un fel aparte de strălucire aceea care naște din priceperea omului foarte bun la ceva anume. Ca un bun țesător, de pildă, recunoscut pentru măiestria sa de-a împleti armonios firele colorate. Ori ca un sportiv ce se remarcă prin performanțele sale și care, în ochii tuturor, capătă respect doar pentru munca depusă în timpul competițiilor. Ori ca un soldat, al cărui trecut ori tabieturi sunt lipsite de importanță comparativ cu devotamentul și curajul arătat pe câmpul de luptă.

   Cum spuneam, aparatul meu foto nu-i un tip chic în lumea gadgeturilor, nu e un dandy. E simplu și nesofisticat, dependent de baterii și de lumină favorabilă. Un soldățel fără grad. Prietenii mei pasionați de fotografie mereu i-au apreciat performanțele și n-au crezut că folosesc un model așa demodat pentru a surprinde anumite cadre. Le-am zis, de fiecare dată, că e posibil să fie la mijloc flacăra aprinsă între mine și el, faptul că-l folosesc doar atunci când simt că merită scos la înaintare, iar el se simte, în sinele său de apart modest, cumva privilegiat că îi sunt rezervate doar lucrurile pe care le găsesc a fi speciale. Și iată câteva exemple din treaba bună pe care a făcut-o de-a lungul vremii, în cei 5 ani lungi de relație, 5 veri de călătorit și strâns amintiri valoroase.


    Și n-au fost puțini cei care au încercat să ne pună bețe-n roate și să-mi zică ce treabă bună aș face alături de un camarad mai înalt în grad. Eu zic numai c-a îmbătrânit și pentru treaba bună pe care a făcut-o până acum, merită lăsat să se pensioneze și păstrat undeva, cu grijă, pentru a-mi aminti de toate locurile frumoase pe care le-am văzut împreună. E lucru știut printre tovarășii de arme că vine o zi când drumurile se despart, adesea chiar înainte de sfârșitul războiului și cu toate astea luptele continuă, chiar dacă unul dintre camarazi pică la datorie înainte de a savura gustul victoriei.   Războiul vacanțelor de vară nu s-a încheiat și plănuiesc să-mi las aparatul foto la vatră și să-l înlocuiesc cu unul precum cel de mai sus (click aici). Mic, compact, ușor, căci nu sunt cel mai grijuliu om al planetei și forma sa trebuie să fie cât mai rezistentă la șocuri. 
   -Ai să faci colecție de aparate până la sfârșitul vieții, mici soldăței care o să te însoțească în locuri noi ori o să se întoarcă cu tine în așezările pe care le-ai mai văzut, dar care mai au multe de arătat, șopti o voce oarecare din subconștient. Gradul lor se va măsura în funcție de încărcătura pe care fiecare o va aduce acasă. Iar luxul unei fotografii nu va sta în claritatea, timpul de concentrare ori somptuozitatea locului fotografiat, ci în frumusețea surprisă de cameră, în mâna mișcată din pricina încântării exagerate ori grăbită pentru a încleșta imaginea în aparat înainte ca miracolul să dispară din fața ochilor.


    De unde pot fi cumpărați acești bravi soldăței? Inclusiv de pe Strada IT, acolo unde locuiesc, în categorii-cazarmă, alți tovarăși de încredere pentru vacanțele de vară precum tablete, telefoane, notebookuri. Combatanții din capitală se pot bucura chiar și de transportul gratuit oferit pentru comenzile mai mari de 100 lei, iar pentru toată populația patriei sunt disponibile produse aflate la reducere în secțiunea Oferte speciale.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...