luni, 28 iulie 2014

Am pus vara într-un album!   Una dintre preocupările mele favorite pe timp de vară este să întocmesc un album cu fotografii și impresii pe care să-l adaug colecției personale. Încă de mic copil făceam carnețele cu memorii, unele despre transformarea naturii pe timpul verii, altele despre vedetele în vogă care-mi stârneau interesul. Când am crescut, am început să pun cap la cap albume cu haine, cu fotografii decupate din reviste. Am chiar și un album cu produsele cosmetice lăudate în anii adolescenței mele pe care, la fel, le tăiam cu atenție din broșuri și publicații pentru femei. 
   Astăzi de mare folos îmi este blogul. Aici scriu adesea articole dedicate evenimentelor petrecute în viața mea, tocmai pentru a le păstra în timp. Însă nu-s o persoană extrovertită și multe păreri personale prefer să le păstrez pentru mine, acesta fiind motivul pentru care, pe lângă articolele de pe blog aleg să-mi țin și un album fizic. Iar acolo, condimentez textul publicat online cu diverse amănunte care mă fac, peste ani, să râd cu lacrimi. De pildă, prin anii de liceu, notasem sub o fotografie cu produse, marcat cu asterisc: se vor cumpăra când voi ajunge să am bani de aruncat și în stânga și în dreapta!
    Momentan albumele de vară au depășit forma naivă de altădată, dar și azi îmi place să mă distrez adăugând astfel de caraghioslâcuri. Am depășit și etapa pozelor decupate din reviste și prefer să mă folosesc de fotografiile proprii, pe care le fac lucrurilor, oamenilor ori locurilor care m-au impresionat.
    În ziua de azi e simplu să apelezi la o imprimată , să-ți cumperi hârtie pentru fotografii și să-ți imprimi orice imagine dorită, fără teama de a nu speria pe cel care se ocupă de developări cu nebuniile pe care aparatul tău foto le-a suprins. Îmi amintesc de ziua în care mi-am cumpărat prima multifuncțională. A fost cadoul meu de Crăciun pentru mine și am numărat minutele până ce a trecut timpul de așteptare pentru aclimatizare. Apoi m-am pus de imprimat poze cu mine, cu prietenii mei, cu animalele mele de companie. Până s-a consumat cartușul color. Nu-i nimic, mi-am zis, să-l luăm și pe cel negru la lucru, că tot se poartă fotografiile alb-negru. După o jumătate de oră nu mai aveam hârtie foto și-am scos pe din aceea normală, până am epuizat și tușul negru. 
   Acum multifuncționala mea Canon șomează și e folosită pe post de pat de către pisică, însă până la finalul verii am să-i înlocuiesc cartușele. Și dacă vă întrebați de ce nu le reîncarc pe cele vechi, explicația este una simplă. Le-am încărcat de două ori, iar la a doua reîncărcare, băieții de la punctul de lucru au rupt de tot sigiliile cartușelor. Ca să aflu, mai târziu, că asta este o manevră destul de des aplicată la noi în zonă, tocmai pentru a te face să-ți cumperi cartușe noi de la ei. Na, schemă! Și decât să plătesc la ei două cartușe care împreună m-ar costa mai mult decât am plătit pentru multifuncțională, am luat în calcul varianta unei comenzi online.
   Unul dintre cele mai cunoscute magazine de consumabile din România este Cartuseria.ro (click aici), un site ce comercializează atât produse de tip inkjet, cât și lasere, dar și imprimante, produse de birotică și papetărie și hârtie foto pentru cei care vor, la propriu, să pună albumul verii pe hârtie! Totul gândit special atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice ce doresc să reducă costurile apelând la un site complet de consumabile alternative. 


   Eu am selecționat deja primele fotografii ce vor decora albumul acestei veri, pe care mi l-am imaginat, ca exterior, asemănător celui roz de mai sus, disponibil și el în paleta de produse Cartuseria! Și-am să încerc să fac o schemă online a albumului, începând cu vedeta acestei veri, frumoasa noastră pisicuță Donna, și continuând cu locurile și lucrurile care mi-au făcut această vara una de neuitat!
   Fără modestie zic c-ar ieși un album de vis și-ar fi păcat să nu duc planul la capăt căci peste ani voi scăpa ușor de întrebările copiilor și ale nepoților, fără a fi nevoie să stau să sap adânc în memorie pentru a le descrie cum erau lucrurile prin lume pe vremea mea. Și, mai mult, întocmirea unui album nu presupune costuri foarte mari, precum o filmare profesionistă sau un colaj realizat de un specialist. Nu ai nevoie decât de inspirație pentru a face poze frumoase și de un album frumos în care să pui pozele. Și, evident, de cartușe pline ochi pentru a face față zecilor de fotografii care urmează să fie scoase!

6 comentarii:

 1. Ce m-ai făcut să râd cu citatul din anii de liceu. :)) Făceam și eu astfel de albume cu fel și fel de poze și articole decupate din reviste, dar n-am fost așa de inspirată să scriu și ceva sub ele, acum sigur aș fi râs cu lacrimi de ce gândeam pe-atunci.
  Pozele de la final sunt absolut superbe! Sigur ar ieși un album de vis!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Miha Ella, sub unele scriam că voi aștepta ca viitorul meu soț să mi le cumpere :)). Chiar că e de râs cu lacrimi și parcă și mie-mi pare rău că nu am foarte multe lucruri scrise de pe atunci, gen jurnale întregi.
   Te pup!

   Ștergere
 2. Aurora, spun pe scurt (caci am ramas fara cuvinte!):
  Ma bucur mult ca am vazut si citit postarea asta! :)

  Pupici!
  Ilda
  Lavender Thoughts

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi plac albumele , fie ca sunt mai vechi sau mai noi ....imi place ideea de album . Sunt minunate pozele iar Donna e adorabila.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lamiita, mulțumesc! Donna e o drăgălașă, așa este! :D

   Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...