sâmbătă, 28 iunie 2014

Pantofii care ne fac ținuta   Atunci când unul dintre părinții modei, Christian Dior, spunea că adevărata eleganță a unei femei se măsoară după ce poartă în picioare, se poate să fi grăit o frază de aur. Condurii sunt cei care pot da un farmec aparte celei mai simple rochii ori o pot desființa pe cea mai spectaculoasă. Ca orice lucru vital, pantofii, cruciali în paradisul modei, cer maximă atenție atunci când sunt aleși. Ei, mai presus de orice, trebuie să se potrivească personalității femeii. Oricât de fabuloși ar fi pantofii, dacă femeia care-i poartă nu se simte bine în ei o să se vadă și ea o să pară oarecum caraghioasă, spun alte voci puternice din industria modei. La fel cum până și cea mai simplă pereche de încălțări poate părea impresionantă dacă încalță picioarele femeii cu personalitatea potrivită.
    Sunt femei care își petrec zilele pe tocuri, care nu se simt în largul lor în pantofi cu talpă joasă. Femei care ar purta tocuri până și la ținutele sport și pentru care o pereche de sandale roșii, precum cele de mai sus, reprezintă nu o piesă potrivită pentru ocazii, ci una de bază. Femei pentru care pantofii nu fac ținuta, ci o reprezintă în totalitate și care uneori ajung să poarte papuci cu toc chiar și în interiorul casei. Pe aceste femei nu le-am putut cataloga, ele purtând tocuri și la ținute casual și la rochii elegante și la deux-pieces-uri office. Tocmai pentru că se concentrează la maxim pe pantofi, ele doresc să aibă încălțăminte cu toc în toate culorile și nu se tem de nuanțele intense. Femeile acestea sunt iubitoarele de tocuri și am deschis cu ele articolul tocmai pentru că nu le-am putut încadra într-un segment anume.   Pentru femeile în permanență elegante, pantoful trebuie să fie simplu și de bun gust. În culori îndrăznețe doar la ocazii, cu detalii cât mai discrete și cu toc suficient de înalt cât să le pună în evidență silueta, dar deopotrivă comod. Pentru ele am selectat perechea de pantofi de mai sus, într-o nuanță pală, bej, cu detaliu auriu pe bareta din jurul gleznelor. Cum auriul a dus mereu cu gândul la bogăție și eleganță, detaliul metalic va da un farmec aparte unei ținute simple dar elegante, all white, spre exemplu.   Femeile foarte active, iubitoare de haine lejere, nu-și neglijează pantofii. Ele pot alege unii la modă chiar și din categoria încălțărilor sport. De pildă, în această vară, la mare căutare sunt espadrilele. Din materiale colorate, cu dungi, flori ori brodate, espadrilele au avantajul de a se potrivi ca o mănușă nu doar jeanșilor ci și rochiilor ori fustelor din materiale fine, precum voalul. Pentru mine se numără clar printre favorite, alături de teniși și sandalele cu talpă joasă, tocmai datorită faptului că sunt versatile și nu trebuie să mă îngrijorez că voi obosi purtându-le. Iar dacă sunt alese în concordanță cu cromatica hainelor pe care le purtăm, pantofii sport nu doar că vor face ținuta, dar îi vor da și un aer sprinten, tineresc.    Adolescentele și femeile foarte tinere vor fi mereu iubitoare de balerini. Pentru ele balerinii sunt modul cuminte în care pot accesoriza o rochie scurtă, fără a părea deloc vulgare. Balerinii, acești pantofi discreți, inocenți, au magica putere de a cuminți orice lungime a pantalonului sau a fustei, amintind de încălțămintea purtată de copii ori de angelicelele balerine. Iar dacă vin într-o culoare pastelată și au și fundițe cochete la pachet, cu atât mai simpatice vor arăta. Ca și încălțămintea sport, balerinii sunt confortabili și vin și cu o notă de eleganță, de feminitate, la pachet.
   Pentru că fac parte din contextul prezent, se cuvine să acord importanță și iubitoarelor de ținute cu aer vintage, hipsterițelor, femeilor ce refuză să îmbrățișeze moda prezentului și fac apel la trendurile din tinerețea mamelor și a bunicelor. Frumoasele boeme ale momentului vor prefera, de cele mai multe ori, pantofii cu aer masculin, oxford shoes, mocasinii și alte neamuri ale lor. De fapt, ele sunt ușor de recunoscut tocmai datorită acestui gen de pantof purtați.   Iar la ținutele de seară, boemele vor schimba linia, însă nu și spațiul temporal. Vor trece la pantofi cu toc mic,feminini, în culori deschise ori pământii, ori poate chiar unii din catifea colorată ce vor veni perfect unei rochii ample, de lungime medie. Pantofii lor ne vor aminti mereu de divele anilor 50, de Marilyn Monroe ori de Brigitte Bardot.   Niciunei fane înfocate a trendurilor nu-i va lipsi, pe timp de vară, o pereche de cizme subțiri. Ele îi vor face ținuta din doar două mișcări, căci se vor potrivi și jeanșilor scurți, cu talie înaltă, dar și rochiilor în nuanțe foarte puternice, aflate în sezonul respectiv pe val. Deși cizmele de vară sunt controversate, ele fiind socotite a fi potrivite doar pentru a fi purtate în țările cu un climat corespunzător, în care e cald tot timpul și uneori trebuie să mai scoți o gheată sau o cizmă pe stradă, pentru a-ți face moftul de a purta astfel de încălțări în anul respectiv, probabil nu-s așa de călduroase pe cât se gândesc unii, altfel nu s-ar mai bucura de popularitate. Mie mi-a plăcut modelul bej de mai sus și chiar dacă nu le-aș alege în zilele caniculare, cu siguranță aș sări în ele în serile de vară ori în săptămânile calde de la începutul toamnei.   Și pentru că e vară și e momentul prielnic pentru a ne expune cele mai frumoase pedichiuri, am ales o pereche de sandale potrivite pentru mai toate femeile. O pereche de sandale care pot face ținuta oricărei dame, mai puțin împătimitelor după tocuri menționate la începutul textului. Sandale simple, bej, cu detalii strălucitoare, dar discrete, cu barete subțiri, care zic eu că pot duce pe umeri o întreagă vară. Cu excepția evenimentelor în care se cere o ținută foarte elegantă, evident. Însă, făcând abstracție de la aceste momente, le consider cea mai bună alegere în cazul în care cineva m-ar pune să aleg o singură pereche de încălțăminte pe care ar trebui s-o port tot sezonul estival. Acum, sper că nu v-am înfiorat pe final, căci vă știu iubitoare de pantofi și n-aș vrea în niciun fel să vă stric bucuria de a visa la rafturi nesfârșite de pantofi cu toc, sandale, ghete, saboți, teniși, punându-vă să alegeți doar una!
   Toate modelele prezentate în cadrul articolului le-am selectat de pe WalkIn, magazin online de pantofi ce oferă nu doar o gamă largă de încălțăminte ci și transport gratuit pentru comenzi mai mari de 100 lei, livrare rapidă prin curier, retur gratuit și o garanție de 30 de zile pentru produsele comandate.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...