joi, 26 iunie 2014

Amenajarea unei case moderne cu produse românești   Fiecare dintre noi are o idee proprie legată se aspectul casei ideale. Unii preferă imobilele imense, mobilate cât mai simplu, alții îți doresc un cămin mic, însă aranjat cu dischis. Alegerea mobilei și a decorațiunilor pentru casa de vis reprezintă temelia aspirațiilor noastre. Este momentul în care consultăm broșurile și site-urile de specialitate, tragem cu ochiul în revistele deco, ne calculăm bugetele și decidem ce trebuie cumpărat pentru ca locuința noastră să se transforme într-un loc primitor. 
   MadeRomania vine în ajutorul nostru și ne oferă o gamă variată de obiecte de mobilier, accesorii pentru masă și decorațiuni, fabricate toate pe meleaguri românești. Mobila românească, în caz că nu știați, este considerată ca fiind una de cea mai bună calitate la nivel european, principalul importator de mobilier românesc fiind, de ani buni, Germania. În medie, un cetățeam german, a cheltuit în anul 2013, aproximativ 400 de euro pe canapelele, scaunele ori paturile produse în țara noastră, depășind astfel suma medie folosită de un român pentru același lucru.

    Pornind de la articolele expuse spre vânzare pe site, am ales câteva favorite, cele pe care le-am considerat de folos în amenajarea unei case moderne, în care simplitatea și eleganța să fie la loc de cinste. Niciodată nu m-am simțit în largul meu în casele foarte mari, amenajate ultra modern, în care totul trebuie să fie în permanență la locul lui și mereu le-am preferat pe cele mai mici, în care să mă simt liberă să fac orice poftesc, fără teama de a strica ceva foarte valoros.
   


    Aș merge pe nuanțe deschise, atât pentru dormitor, cât și pentru mobilierul pentru bucătărie și camera de zi, pentru că acestea crează impresia de spațiu deschis, mai larg și atmosfera interioară pare mai luminoasă. O casă amenajată în culori deschise oferă senzația de relaxare, însă se poate pune și problema întreținerii mobilei folosite și tocmai de aceea am ales numai articole ce pot fi protejate de huse, căci acestea pot fi spălate ori înlocuite periodic. Consider că piesele basic sunt cel mai simplu de protejat de pete ori degradare tocmai datorită faptului că se poate apela la huse, aceste învelitoare din textil ce pot fi schimbate, eventual, și-n funcție de sezon ori de starea de spirit. Or, ar fi inuman să acoperim un fotoliu tapițat cu stofă de catifea!   În cadrul ultimelor târguri de mobilă desfășurate în 2014 s-a vorbit despre factorul cheie ce ghidează cumpărătorul de mobilă al prezentului: sustenabilitatea! Omul zilelor noastre caută să achiziționeze mai degrabă mobilă durabilă, decât una care să corespundă estetic ultimelor trenduri. Specialiști spun să tot mai mulți cumpărători aleg să personalizeze interiorul caselor prin creații handmade, proprii ori achiziționate, ori să plătească mai mult pentru un pat simplu dar de bună calitate, căruia să-i dea o notă personală prin lenjeria folosită.

   Mă număr printre persoanele pentru care detaliile fac diferența și sunt cucerită de multe ori de obiecte decorative mărunte, ce au un amănunt care le scot în relief. Dozele pentru zahăr, cafea, ori ceai, din ceramică și cu fundițe pictate, mi-au atras atenția prima oară pe site. Apoi, un set de boluri, tot din ceramică, având fiecare câte o inimioară simplă, a venit în completarea dozelor plăcute inițial.  Toate, laolaltă, își aduc contribuția la transformarea unei simple case în acasă!

   
   

2 comentarii:

 1. Habar nu aveam de acest site, însă mă bucur că îl descopăr. Aș vrea să ne străduim mai mult să promovăm produsele românești. Fiind legate de deco, nu pot să nu mărturisesc de câte ori nu mi-am imaginat apartamentul perfect. Până mă voi muta la casa mea, cred că voi ajunge să știu cum să arate și încuietorile :)). Și, da, voi alege obiecte care să dureze, nu trenduri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Larisa, ce haioasă ai fost!
   Eu am o idee de bază, dar încă mă mai gândesc la micile detalii, la ce perdele voi pune sau dacă voi cumpăra și tablouri. Dificilă chestiune :D!

   Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...