Obsesia zilei: Bomber jackets



   După ce-am tăiat de pe lista de dorințe geaca de blugi și credeam că m-am asigurat cu o hăinuță perfectă până la jumătatea toamnei, o nouă ispită a prins rădăcini în mintea mea: jacheta bomber. Dacă țin bine minte în trecut am mai avut tentative în a-mi lua una, însă am tot amânat: ba că e iarnă și e cam frig, ba că nu-mi mai place cu flori, ba că e albă și se murdărește repede.
   Am văzut și eu videoclipul lui JLo, cel cu armăsarii, și (dacă vă vine să credeți!) mai degrabă mi-a rămas gândul la jacheta ei (și la salopețica verde). Dacă nu știți la ce jachetă mă refer, pun mai jos și foto:


  Imediat după ce am văzut videoclipul, cam la 2-3 ore, m-am apucat să răsfoiesc printre pozele Dorinei , cele făcute în Sibiu, și am observat că într-o parte din ele poartă un model înflorat de bomber jacket și treaba a devenit limpede: trebuie luată una neapărat!
   Dintre tot ce-am găsit m-am oprit cumva la cea cu imprimeu leopard (cu toate c-am înțeles că acest imprimeu ar fi „out rău de tot în primăvara asta” după spusele unui expert), modelul găsindu-se pe mai toate site-urile asiatice (Romwe, SheInside- 30-40$). Și nu doar pentru că Kanye West poartă una :D!


   Din istoricul jachetelor bomber, redau: jachetele bomber/ bombardier au fost pentru prima oară purtate de către piloții armatei Statelor Unite, în timpul Primului Război Mondial. De ce acest model? Pentru că în avioanele de pe vremea aceea nu era chiar o atmosferă super hot și piloții aveau nevoie de ceva care să-i protejeze de frig (temperaturile coborau și sub -50 grade). La vremea respectivă, jachetele bomber nu erau o aroganță a modei, ci erau confecționate din piele groasă, bine căptușite cu blană naturală.
   Apoi, după ce prima conflagrație mondială a devenit istorie și-a urmat ce-a de-a doua, s-a lucrat la aspectul acestui tip de haine, cele mai vândute fiind cele realizate din piele și lână de oaie. S-a umblat și la cromatică și-au apărut și modele în diverse culori.
   Treptat, jachetele bombardier din piele au avut parte de o reinventare și astel au apărut surorile lor mai mici și mai ieftine, din material textil, ce puteau fi purtate de piloți în avioane noi, în care nu se mai punea problema temperaturilor scăzute.
   Astăzi, aceste jachete au rămas un simbol al aviației americane, fiind fabricate în prezent din nylon. Și, așa cum bine știți, au invadat și podiumurile și s-au instalat pe primele locuri în topul tendințelor pentru primăvara-vara lui 2014!

               

***surse foto: Romwe/Google/TheStyleAndBeautyDoctor

Comentarii

Camelia Andrasescu a spus…
Interesant modelul, nici eu nu am o astfel de jacheta! Bafta sa gasesti ceva potrivit dorintelor tale!
Alice wonders a spus…
Eu am una primita cadou - initial eram foooarte sceptica in privinta ei, apoi a urmat o perioada cand m-a obsedat. Acum as vrea una din colectia asta: http://www.adidas.co.uk/farm?grid=true.
Dorina a spus…
Ma bucur ca ti-a placut gecuta mea Aurora :)
O am de anul trecut, dar nu am prea apucat sa o port. Pregatesc o postare cu ea pe blog in curand :)
Si mie imi place mult modelul purtat de J Lo in videoclip <3
Te pup!: *
alina madalina a spus…
ce frumoasa este
coco a spus…
imi plac cele cu flori, nu am inca una!
Deea a spus…
Eu m-am calmat dupa ce am pus mana pe cea verde:P.
Dar parca mi-ar prinde bine si una d-asta inflorata:)). Sunt foarte practice si in trend. <3
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Camelia! Să fie! :*
Toma Aurora a spus…
Vai, ce tare e cea cu flori (cu margini verzi). Și pantalonașii din set! Super, super!
Toma Aurora a spus…
Dorina, îmi place mult, mult! E numai vina ta că acum vreau și eu una. Și a lui JLo, recunosc :)).
Aștept postarea ta! :*
Toma Aurora a spus…
Alina, așa mi s-a părut și mie :D!
Toma Aurora a spus…
Coco, o dată cu venirea primăverii s-a ivit și ocazia potrivită pentru o jachetă cu flori! Eu zic că acum poți cumpăra una :D
Toma Aurora a spus…
Deea, ce tare e a ta, cea verde. Și ce bine venea cu rochia albă de la Asos!