duminică, 16 martie 2014

Episodul 7: Butch și Secretul siluetei perfecte

 


Butch se uită în oglindă în dimineata aceea și nu-i plăcu ce văzu. Nu era nici gras de-a binelea dar nici tocmai tras ca prin inel nu se putea numi. Unde-oi fi greșit oare, se întreba el, fără să-și amintească de uriașa felie de cozonac pe care o înfulecase cu nesaț pe la ultimile ore ale zilei de ieri. De-ar fi fost problemele lui Butch așa de simple...
   Când o întâlni prima oară pe Domniță, Butch arăta nemaipomenit. La fel și Domnița. Însă, cu timpul, pofticiosul de Butch înghiți mâncăruri după mâncăruri și nu mai era deloc nemaipomenit. În răstimp, Domnița rămase la fel de nemaipomenită, iar asta-l nemulțumea oarecum. Cum o să rămână o nemaipomenită lângă el după ce-și pierduse... nemaipomenirea? Acestea erau frământările lui Butch, acum băiat cu burtă.

   Multe făcu pentru a-și recăpăta silueta: 2 litri de apă cu lămâie pe zi, ceai amărui de păpădie înainte de mese, o linguriță de oțet pe stomacul gol, alergat în lungul și de-a latul câmpiei, însă degeaba: era monstruos de mâncăcios! Trecu apoi la diete: disociate, asociate, bogate în minerale, sărace în calorii, de 13 zile, de 26 de zile (asta aproape că-l lăsă fără suflare), pe bază de fructe și legume, fără fructe și legume și tot așa. Pâna a ajuns dragul meu Butch cobaiul-voluntar perfect pentru orice fel de regim alimentar. Și poate că s-ar fi prăpădit de-a binelea dacă nu intervenea Domnița.


   Domnița era nu doar o nemaipomenită, ci și o fantastică. Cu prieteni fantastici, printre care Lămâia Verde și Guarana-cea-ochioasă. Ele erau și ajutoarele sale de nădejde pentru păstrarea siluetei, dar șhhh! să păstrăm acest secret pentru mai târziu.
   De când era dolofan, Butch devenise foarte morocănos, așa că aproape luă foc când auzi că trebuie să înghită cele două fructe.
   -Nu pap eu acritura aia verde și nici pe ochioasa cea roșcovană! se împotrivi el.
   -Necunoscătorule, îl apostrofă Lămâia Verde, eu nu-s acidă ca celelalte lămâi verzi și tot ce pot să ard e grăsimea din burtoiul tău. Deși, acum, tare mi-aș fi dorit să-ți pot arde limba aia ascuțită!
   -Iar eu, interveni Guarana-cea-ochioasă, n-oi fi prea simpatică dar să mă vezi cum iau la ochi depozitele adipoase și cum le fac praf!

   Mai de voie, mai de nevoie, Butch le înghiți și-atunci în burtica lui se petrecu ceva minunat! Mai întâi amoniacul din burtică fu neutralizat de Lămâia Verde, iar dintr-o dată Butch nu se mai simți ca un balon. Apoi, tot lămâia, i-a scăzut colesterolul și i-a apărat corpul de atacul radicalilor liberi. Guarana-cea-ochioasă, datorită conținutului natural de cafeină, i-a redus apetitul lui Butch astfel încât el și-a luat repede gândul de la cozonac! A stat apoi cu ochii pe calorii și le-a ordonat să se ardă mai repede, căci așa convenise ea cu metabolismul: să se miște mai repede!

   La final Butch se trezi suplu și voios, ca odinioară. Pupă pe Domniță pe gură, pe Lămâia Verde și pe Guarana-cea-ochioasă pe obraji și plecă. Unde? Să alerge iar câmpurile-n lung și-n lat, căci acum era plin de energie.


   Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014. Tema a fost propusă de LemoSilhouette.
***Sursă foto: www.pinterest.com .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...