duminică, 9 martie 2014

Episodul 4: Butch și Doctorul Deco


   Doctorul Deco era renumit în întreg ținutul. Vindecase mii de căsuțe, scăpându-le ori de boli ușoare ori de unele dintre cele mai grave, precum ponosirea, aspectul plictisitor, dezastrele cromatice și multe altele. Când Butch a ajuns în cabinetul Doctorului Deco, se afla într-o situație foarte dificilă: căsuța lui era pe moarte din pricina neglijenței. Butch o iubea, să nu credeți că nu, însă nu se pricepea să o aranjeze și tare mult i-ar fi plăcut să o transforme într-o locuiță drăguță, primitoare, cu aer romantic-chic, boem.

   Intrând pe ușa cabinetului, Butch nu-l zări pe Doctor Deco niciunde. Se uită în stânga, în dreapta, doctorul nici vorbă să fie pe undeva...când, aproape că țâșni din spatele unei măsuțe! Cum arăta doctorul? Păi, cum să arate! Aș putea zice că nu era nicio deosebire între el și ceilalți medici, însă vedeți voi, Doctorul Deco avea un ceas în loc de cap, două lămpi pe post de brațe, o pasăre bleu pe post de gură și două lumânărele vesele în loc de ochi. În rest, un halat alb, evident!

   -Luați loc, domnule! făcu el o invitație pe care Butch o acceptă din start, tolănindu-se pe scaunul comod din față.
   -Cine-i pacientul? întrebă doctorul.
   -Ea! răspunse Butch întinzându-i câteva poze cu dezordonata sa căsuță.
   -Of, oftă prelung Doctor Deco. E în agonie ori...
   -Deja în comă, doctore! îl lămuri Butch. Cum facem? Mai sunt speranțe?
   Doctorul mișcă din cap gesticulând că ar mai fi ceva șanse de recuperare.   -Pentru început, căsuța e prea întunecată! Are nevoie de o lampă frumoasă, cu fluturi, care să transforme fiecare cameră într-una luminoasă. Că doar n-ai de gând să te apuci de crescut lilieci, așa-i, domnule Butch? Iar dacă lampa ți se pare prea mare pentru cămeruțele mici, ori pentru hol, o să-ți prescriu niște lampioane decorate cu dantelă, sub formă de borcănele.

   -Asta-i tot? întrebă Butch curios.

   -Nu, asta doar o să-i ridice moralul căsuței, pentru început. După placebo va urma tratamentul propriu zis. După cum observ, bezna din casă a dus la o metastază universală, iar toate camerele s-au îmbolnăvit rând pe rând. Bucătăria e cea mai afectată dintre toate, iar din tristețe n-o putem scoate decât cu ajutorul unei fețe de masă vesele. Cu brioșe și alte delicatese imprimate, să zicem! Iar de jur împrejur îi vor ține companie vase mici, în culori delicate. Ai grijă, domnule Butch, să nu care cumva să le faci țăndări. Bag de seamă, din fotografiile dumitale, că ai numai pahare desperecheate, așa că intuiesc că nu prea te preopcupă bunăstarea veselei.

   Butch mârâi nințel, însă se abținu să intervină.

   -Ne mai concentrăm puțin asupra bucătăriei, căci de aici va începe procesul vindecării. Vom pune un platou pentru prăjituri cu rol stimulativ.
   -Stimulativ?
   -Da, platoul, atunci când va fi doldora de bunătăți, va stimula orice oaspete să zâmbească. Deja am ajuns la efectul terapeutic al noilor tale decoratiuni interioare, dragă Butch, așa că vom păstra registrul și te sfătuiesc să-ți iei un ceainic înflorat pe viitor. Se va potrivi de minune cu celelalte obiecte noi și, după cum se zice,  extazul este o cană de ceai și o bucățică de zahăr în gură. Ceva mai delicios de-atât nu poate fi prescris!

   -Dă-mi ceva și pentru înmiresmarea aerului, doctore! Degeaba cumpăr eu aceste decorațiuni interioare dacă nu ofer căsuței o altă aromă!

   -Apăi, ia te rog o stropitoare și crește flori frumoase în fața casei. Iar până ce florile se vor deschide, te poți folosi de săculeți de lavandă. Îi poți folosi și pentru haine, căci din câte observ...
    Însă doctorul se opri văzându-l pe Butch înroșindu-se. Zâmbi numai și-și luă la revedere.
   -Să ne revedem cu bine, Butch! Și nu uita să mă ții la curent cu starea de sănătate a căsuței. Asigur-o că tratamentele mele, deși eficiente, nu vor fi niciodată dureroase!

   Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014. Tema a fost propusă de către DoctorDeco, iar dintre cadourile lor personalizate îl puteți admira, mai sus, pe cel care mi se potrivește la fix :) ! Doctor Deco are `cabinet` fizic în strada Blănari, nr. 12, București.


2 comentarii:

  1. Multe lucruri frumoase au ! Mă gândesc să comand câteva în urma postărilor citite despre site :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa, mie la abajurul cu fluturi mi-a rămas gândul! :)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...