duminică, 9 martie 2014

Episodul 3: Butch în sezonul nunților


   În lumea lui Butch, pe lângă cele patru sezoane calendaristice, mai existau multe alte tipuri de sezoane, printre care: cel al sărbătorilor de iarnă, al mărțișorului, al nunților, șamd. Până în anul prezent, Butch nu simțea niciun fel de emoție atunci când sezonul nunților stătea să debuteze, însă Domnița i-a dat planurile peste cap și imediat cum paginile calendarului mai aveau puțin și se opreau pentru a anunța zilele propice pentru nunți, Butch se puse serios pe organizat nunta perfectă. Vă veți întreba de ce oare nu s-a ocupat Domnița de planificarea evenimentului, însă, vedeți voi, ea era întratât de copleșită încât i se năzărise să nu se mai dea jos din pat până în ziua nunții. Era firavă și pierită trupește acestă domniță, așa că Butch nu dori să-i afecteze și mai tare starea și, ca un elev conștiincios, se puse pe construit salonul de nuntă perfect. Exact, pe construit, căci mintea fantastică a lui Butch țesea orice din firul imaginației!
   Pentru că nu-și mai amintea exact culoarea preferată a Domniței, Butch îmbrăcă pentru început totul în alb-ivoire. Albul se potrivește gusturilor oricui, gândi el. Apoi, fâl-fâl! Butch aprinse sute de lumini în interiorul complet alb. Atunci, albul apucă să se însuflețească și să se schimbe când în gălbui, când în rozaceu, în funcție de jocul luminilor țâșnite din candelabre. Policandrele bogate în făclii păreau că se rotesc de la sine, pierzându-se ca niște aștrii și buimăcindu-l pe Butch.   Mintea lui așeză apoi mesele. Pentru început fură în jur de zece, însă apoi Butch își aminti și de X și de Y. Dar și de fratele lui X și, mai ales, de mătușa lui Y. Of, apoi se încurcă puțin căci își dădu seama că X nu suporta defel pe mătușa lui Y și că ar fi bine să lase vreo 3-4 mese între cele două familii. După ce toți invitații fură așezați prezumtiv, cum se cuvine, la mese, Butch așeză frumoase decorațiuni florale în jumătatea fiecărei mese. Și pentru că, după cum am menționat, nu-și amintea exact culoarea preferată a Domniței și nu îndrăznea s-o deranjeze cu o așa întrebare (pe care, evident, tânăra ar fi interpretat-o ca pe o neglijență a îndrăgostitului), Butch își închipui buchetele ca pe mixuri frumoase de pasteluri.
   Amintindu-și însă cât de gurmandă i s-a arătat Domnița a fi încă de la început, viitorul mire plămădi imediat un candy bar cu cele mai delicioase prăjiturele din toate cele patru colțuri ale lumii. Brioșe, gogoșele mici cu frișcă, macarons, plăcințele cu fructe confiate, drajeuri și jeleuri zaharisite, căpșuni în capsule de ciocolată, mere coapte în flori tari de caramel. Iar alături de paradisul zaharisit așeză un cocktail-bar, fără a uita să includă și băuturile cu miere, favoritele Domniței, dar și siropurile din fructe de pădure, preferatele bunicilor Domniței.
   Domnița era într-atât de pofticioasă încât Butch nu putu să treacă cu vederea chinul la care ar fi fost supusă dacă n-ar fi putut gusta din fiecare prăjiturică în parte. Așa că-i amenajă din două mișcări, o sală de toaletă separată de a celorlalți,în care Domnița s-ar fi putut lesne furișa pentru a înfuleca picoturi și ștrudele, fără a se simți stingherită de privirile celorlalți.   Cum nunta era planificată undeva în miezul verii, Butch își imagină cum s-o ajute pe Domniță să treacă cu bine peste căldură, mai ales după ce aceasta va fi devorat o mulțime de prăjiturele și va dănțui fără astâmpăr, cu orele, pe ringul de dans plasat în fața scenei pe care va concerta formația sa favorită. Și-atunci poc! făcu o piscină lângă salon. O piscină în care nostima Domință s-ar fi putut răcori înspre ziuă. Ar fi însoțit-o și el, n-aveți grijă!
   După ce se îngriji de celelalte detalii, lui Butch îi veniră în minte și gânduri ceva mai deocheate, legate de Domniță și de noaptea nunții. Și pentru că era deja obosit, plasă dormitorul matrimonial în aceleași loc cu salonul și piscina. Cum ar mai fi putut, altfel, s-o ducă undeva departe pe scumpa sa Domniță, leoarcă până la oase din pricina scăldatului ?
   Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog. Fotografiile îmi aparțin dar le puteți folosi în cazul în care vă sunt de folos.

4 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Coco, pe site-ul salonului se găsesc fotografii mai multe. Eu l-am văzut și pe viu și arată foarte bine! Te pup!

   Ștergere
 2. astept toate etapele cu inima la gura. :) frumos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu la fel! Abia aștept să văd ce teme ni se vor mai da pe parcurs :D!

   Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...