Bunătăți de la Apiland



   Sora mea a câștigat o campanie organizată de cei de la Brander alături de Apimond și mi-a cedat o parte din premiu pentru a-mi alege produsele pe care mi le doresc de pe site-ul Apiland.ro . Eu, de regulă, mă decid foarte ușor când vine vorba de cumpărături și n-am ezitat mult până să-i dau lista finală. Prima oară m-am repezit la miere, eu fiind un adevărat urs pe interior, unul devorator și iubitor maxim al delicioasei substanțe produsă de harnicele albine. Așa cum era de așteptat, am dat gata cele două borcane (salcâm și tei) în câteva zile, mai ales că am avut momente în care aș fi mâncat ceva dulce și cu ochii.  Noroc că s-a îndurat Cătălina de mine și mi-a dat un borcan în plus, pe care îl folosesc numai pentru îndulcirea cafelei, dimineața.
  Dacă mierea s-a cristalizat și vreți s-o folosiți pe post de îndulcitor pentru ceai/ cafea, nu mai e nevoie să fie topită la bain-marie, căci se dizolvă de la sine în lichidul cald.


    Nu demult am testat lăptișorul lor de matcă pur. Nu mi-a plăcut deloc la gust așa că l-am utilizat doar pe post de mască. Efectul: lifting instant, piele perfect întinsă. Am profitat de ocazie și mi-am ales un borcănel mai mare, la 25 ml, care o să-mi ajungă mult și bine. Eu îl folosesc o dată- de două ori pe săptămână, fără să-l amestec cu nimic și-l las să acționeze 30 de minute. Se clătește foarte ușor iar tenul rămâne curat și neted.


   Apoi, am avut ocazia să încerc două săpunuri de pe site: pe cel cu miere și ceară și pe cel simplu, cu miere. Dacă cel cu ceară miroase frumos, cel cu miere miroase excepțional. Cred că este cel mai plăcut parfumat săpun din câte am încercat și aroma sa îmi amintește de lumânarea parfumată de la Yves Rocher, cu iz de miere. Foarte dulce și puternic este mirosul, mai că-mi vine să mușc din săpun. Dacă aveți ocazia nu ezitați să-l mirosiți, cu greu o să vă puteți pleca acasă fără el în cazul în care sunteți amatoare de parfumuri dulci.
Ca și calitate, săpunurile sunt delicate, fac multă spumă și se simt cremoase pe piele.

   Și-n încheiere vă povestesc despre polenul crud. Eu consum polen obișnuit de mult timp și cel puțin mie nu mi-a crescut mai mult păr pe față sau pe altă parte a corpului, așa cum s-ar zice. Nu spun că n-au existat cazuri în care acest lucru s-au petrecut, dar eu n-am observat nimic dubios în urma consumului de polen. Ba chiar m-aș fi bucurat dacă mi-ar fi crescut ceva mai mult pe cap, dar dacă n-a fost să fie... Polenul crud e mai nasol la gust decât cel obișnuit, uscat. E puțin umed și se topește instant în gură. După ce e pus în gură se transformă într-o pastă dulce, înecăcioasă. Nu-i plăcută senzația, dar eu iau repede o gură de apă și scap de orice nemulțumire. Nu-l mestec și încerc să-l înghit pe tot deodată. Polentul crud se păstrează în congelator și nu îngheață. Ce are în plus față de polentul uscat? Lactofermenți, enzime și bacterii, ce transformă polentul crud într-un aliment viu! Eu am ales varianta polifloră, de 250 grame și pot spune că mi-a fost de mare folos în lupta contra oboselii acumulate în ultimele săptămâni, alături de vitamina C.

   Mai multe despre produsele Apiland puteți citi pe blogul Cătălinei. Mie mi-a făcut plăcere să le încerc și chiar mi s-au părut de calitate și bune ca preț (miere: 14-22 lei, săpun: 11 lei, polen: 28 lei, lăptișor matcă: 44 lei (25gr)).



Comentarii

Alice wonders a spus…
Urs pe interior, deci! Asa si e si al meu sot, lucru facut si mai amuzant de faptul ca in buletin il cheama 'Ursu' :)) Eu ma irit teribil de la miere, din pacate.
ilda76 a spus…
Hahaa, ursul Aurora! Mi te si imaginam cu fustita neagra, scurta, cu buline! :))
Cat de bine trebuie sa fie sa te decizi usor la cumparaturi; la mine e ca si cum ar fi vorba de decizii pe viata si pe moarte!
Uite, laptisor de matca nu am pus pe fata pana acum; dar miere, da! A venit Alex aseara acasa si m-a gasit manjita toata! S-a sacrificat si m-a pupat! :P
Polen luam intr-o vreme dar...nu stiu de ce am renuntat si nici ca mai vreau! Se pare ca...ma maresc si ma prostesc!

Multi pupici dulci ca mierea!
Ilda
Lavender Thoughts

Andreea a spus…
Nu m-am gandit ca laptisorul de matca, pur, face asa minuni pentru ten! Am sa pun in practica! Multumim de pont!
All that beauty a spus…
Si mie imi place mierea, mai ales ca evit sa consum zahar. Laptisorul de matca pur arata bine. M-ai facut curioasa prin descrierea efectelor unei masti cu acest produs. Sa folosesti cu placere tot ce ai ales si mai ales... sa iti aduca un plus de sanatate si de frumusete! Te pup!
Anonim a spus…
Acum ca stiu ca iti place atat de mult mirosul mierii , iti recomand cu mare drag produsele honeymania de la The Body shop. Eu am untul de corp si sapunul si sunt minunate , mirosul se mentine mult timp pe piele si au cel mai pur miros de miere din toate produsele pe care le-am incercat . Un sapun l-am pus in dulapul cu haine, iar atunci cand il deschid, tot dulapul miroase doar a miere, sunt sigura ca ti-ar placea si tie .
(Ana)
cris a spus…
Mereu ma faci sa rad atunci cand iti citesc postarile :))
Nu stiam de faza cu crescutul parului de la polen, iau si eu polen de o perioada, dar parca m-ai speriat acum :))))
Eu mi-am cumparat polen de trandafir si am citit ca e mai bine sa il tii putin sub limba inainte sa il inghiti, dar eu sincer m-am saturat de gustul polenului in general, dupa ce il termin pe asta, nu cred ca imi mai iau :))
sau poate o sa imi iau uscat daca zici ca e mai bun :D
ilda76 a spus…
Rectific: viziunea regizorului era de fustita creatza, nu neagra! :P Nu stiu cine-o fi scris "neagra"! :))
Toma Aurora a spus…
Alice, multă lume se confruntă cu această problemă :(
Din fericire eu și soțul tău nu facem parte din tabăra celor nefericiți și ne putem destrăbăla precum ursuleții! :D
Toma Aurora a spus…
Morrr-morrrrr! Să știi, Ilda, că mă decid în câteva momente. Văd ceva, îmi place și rămân fixată pe el. Se întâmplă să nu-l cumpăr pe moment, dar rămân cu gândul la el și până la urmă...
Vai, cât de simpatic e Alex. Sunt sigură că i-a și plăcut gustul măștii tale :D
Cât despre fustiță, e mai degrabă o pijămăluță în momentele în care fac pe ursul!
Te pup, Ilda!
Toma Aurora a spus…
Andreea, îl poți aplica numai pe zonele în care vezi riduri ori linii de expresie, în cazul în care ai pielea foarte sensibilă. Îl lași maxim 30 min. iar apoi îl clătești cu apă.
Toma Aurora a spus…
Simona, mulțumesc!
Eu am încercat să și consum lăptișorul, dar greu mi-a fost cu gustul său. Pe post de mască e excelent, nu are rival în cazul meu :).
Toma Aurora a spus…
Bună, Ana! Un balsam de buze cu miere foarte frumos parfumat am mirosit la TBS. O să mă uit după restul gamei cu siguranță. Mulțumesc pentru recomandare. M-am uitat pe site-ul lor acum și cred că e vorba despre HoneyMania, nu?
Anonim a spus…
Da Aurora , am specificat :) Te pup
(Ana)
Toma Aurora a spus…
Ops! Abia acum am văzut. Eram cu ochii pe site și cu mintea-n două părți. :*
Toma Aurora a spus…
Cristina, cel uscat are un gust mai pierdut. Eu am consumat de la Apimond, bun și dur, nu se topea imediat în gură și-l puteam înghiți rapid cu puțină apă, fără să-i simt gustul. Era bun și pus peste banane, chiar le dădea un gust interesant. Am văzut că un prieten tot punea pe fb poze cu banane amestecate cu polen și am zis să-l copiez. Am încercat să-l pun și-n cafea, la sugestia domnului Google, dar nu mi-a plăcut foarte tare.
Te pup!
Anonim a spus…
http://www.miereanaturala.ro/blog/trebuie-sa-stiti-ca/laptisor-de-matca-fals/

iti recomand sa citesti atat articolul, cat si comentariile :)
Toma Aurora a spus…
Interesant! Mulțumesc pentru link!