Am descoperit că...


     În primul rând, că n-am nicio treabă cu genele false! Nu facem casă bună, indiferent de tipul lor. La început am crezut că cele tip bandă nu mi se potrivesc datorită formei ochilor, însă nici cele individuale nu sunt mai presus. Am intrat în posesia unui kit cu gene false individuale, semi-permanente. Chiar și cele mai lungi, de 12 mm s-au dovedit a fi mai scurte decât genele mele naturale, însă am zis măcar să pun câteva pentru a îndesi evantaiele de peste ochi. Lipiciul mi-a făcut ochii să lăcrimeze, așa că pompa roz n-a fost pusă de fentă în kit. Am folosit-o la greu pentru a face aer și a scăpa de usturime. Genele au rezistat aproximativ două săptămâni, apoi au început să cadă. Ultima a picat zilele trecute, la mai bine de o lună de la aplicare. Ca și aspect, genele arată natural, însă mi-ar fi plăcut să fie mult mai lungi. În set sunt incluse și unele colorate, nu cred că voi apuca vreodată să le folosesc, dar nu se știe când mă apucă dragul de experimentat. În ciocănelul transparent se găsește o soluție pentru îndepărtarea genelor, extrem de dură cu pielea. Efectiv am simțit că-mi ard ochii, iar eu nu-s deloc mimoză când vine vorba de durerea fizică (cu excepția celei dentare). Decât să dați banii pe el (cca.20$) mai bine luați o sticluță de ulei de ricin și vă țineți serios de aplicarea lui pe gene. Efectele vor apărea greu, în câteva luni, dar vor apărea și vor fi cât se poate de...naturale!
   Tot legat de gene, îndrăznesc să afirm, de pe acum, că-mi place la nebunie mascara de la Loreal- Mega Volume Collagen. Nu o folosesc decât de două săptămâni, însă sunt impresionată de volumul pe care-l oferă genelor. Voi pregăti o postare cu poze înainte/după  peste alte câteva săptămâni. Vreau să fiu sigură de el, însă, pentru moment, sunt de-a dreptul impresionată.


 Rămânem în sfera de beauty și vă prezint cel mai bun demachiant pentru ochi posibil: uleiul de cocos. Nimic altceva nu se compară cu el, iar rimelul se îndepărtează 100% din doar câteva mișcări. E singurul demachiant încercat care nu mai lasă absolut nicio urmă de machiaj pe gene. Am încercat să folosesc mai multe tipuri de ulei vegetal pe post de demachiant: cel de ulei nu alunecă prea bine, cel de avocado, la fel (însă amândouă sunt eficiente dacă se insistă puțin). Însă cel de cocos este ușor, nu trebuie să freci cu el până obosești, nu irită ochii și este foarte economic. Pe deasupra, hidratează pielea din jurul ochilor. Până de curând l-am folosit pe cel de la Mayam (15 lei/100gr), însă de ieri am trecut pe o variantă no name, cumpărată dintr-un magazin cu produse naturiste (20 lei/180 gr). Unul cu miros plăcut de cocos, altul inodor, însă ambele la fel de eficiente.


   Zilele acestea am descoperit și pastele în formă de Hello Kitty. Eu le-am luat de pe Miniprix (15 lei), însă se găsesc și în alte magazine online. Pastele sunt bio, se fierb rapid (9 minute) și devin foarte moi, ca pentru copii. Gramajul nu-i mare, așa că nu-s indicate dacă vreți să pregătiți multe porții, însă sunt de mare efect dacă doriți să impresionați pe cineva- pot masca o eventuală nepricepere în ale bucătăriei :D! Toți ochii vor fi la pastele în formă de pisici, fundițe și flori și n-o să mai conteze că doar ați pus un sos peste ele.



   Am găsit recent, în pivniță, două borcane cu dulceață de mure, de acum doi ani. Le-am mâncat în doar câteva dimineți. De când cu interdicția la dulciuri, am trecut pe miere, dulceață, stafide și orice altceva considerat a fi mai sigur pentru organism. După ce dulceața de mure a fost redusă la tăcere, am căutat una de căpșuni. N-am găsit în pivniță, așa cum visam, așa că am ales un sortiment de la Darbo, cu 70% fructe. Nu-i scump, cca.10 lei, însă borcănelul e mic, are 200gr. Există și variante mai mari, dar cu mai puține fructe și mai mult zahăr. E foarte bună, replică fidelă a celei de casă. Recunosc că m-a atras și ambalajul ei, ceva mai vintage.



    Ieri mi s-a terminat ceaiul de fructe de pădure de la Lipton și-am plecat după alte piramide. N-am găsit decât ceai negru și de mentă (acum îmi pare rău că n-am luat și de mentă, însă cu frigurile astea numai la mentă să mai poftesc!) și-o altă variantă de piramide, de la Loyd (cca.8 lei). Neîndulcit, mi s-a părut fad la gust, chiar nu mi-a plăcut de nicio culoare. Îndulcit, însă, e destul de bun. Nu-i ca un ceai de fructe de la Cărturești, dar merge în lipsă de altceva. O variantă mai bună, dar pe care eu o găsesc destul de greu în zonă, e ceaiul de vișine și rom de la Celmar. Obligatoriu trebuie îndulcit și el, căci e acrișor, însă este foarte, foarte aromat!


 
  O altă descoperire, ca să-i zic așa, a fost oferta de la Strawberrynet, valabilă până pe 2 februarie: pentru orice comandă puteți alege una dintre trusele de mai sus. Am distribuit oferta și pe Facebook, însă nu-i o reclamă făcută magazinului. Eu am plasat deja o comandă pe site și am ales prima variantă din fotografie. Din cercetările mele pe Google, aceste palete, de la Fashion Fair costă 32$, sunt micuțe și sunt create în special pentru persoanele de culoare (așadar veți găsi numai tonuri neutre în fiecare dintre ele), iar celebrul Sam Fine le folosește adesea în crearea machiajului pentru celebrități. Sam Fine are și o linie proprie pentru Fashion Fair.



Comentarii

Adina Aruştei a spus…
ulei de cocos pe post de demachiant? interesant!
miki a spus…
Habar n-aveam ca paletele alea din oferta StrawberryNet sunt asa interesante. Imi inchipuiam ca-s chinezarii precum Arezia, Cameleon & other.
Cea din poza e Vanessa Williams, fosta miss America (actrita, cantareata). Cand era in voga imi placea la nebunie de ea. Cea mai faina melodie a ei Save the best for the last o ascult si acum cu placere :)
Toma Aurora a spus…
Miki, eu o știu din Ugly Betty și din Neveste Disperate. E superbă! Melodia nu o cunosc, imediat mă transfer pe Youtube!
Aștept să încerc paleta, știu că și Lisa Eldridge recomanda niște cosmetice de la Fashion Fair pe Youtube, pentru fetele cu pielea închisă ori de culoare. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Adina, neapărat să încerci. Eu am aflat de pe Makeupalley, unde multe fete îl recomandă pe post de demachiant pentru ochi și ten.
Alina a spus…
nici eu nu ma inteleg cu genele false, bine nici nu m-am straduit prea tare :)).

pastele alea sunt tare simpatice :).
Dana M a spus…
Uleiul de cocos este preferatul meu, cei 100ml pe care i-am avut i-am folosit head to toe, pana cand am spart sticluta si am ramas fara. Iti invidiez genele lungu :) iar in ceea ce priveste mascara l'oreal mie imi pare ca toate de ka ei dau mega volum. Momentan folosesc volume million lashes si e epica, apropo de asta am vazut pe siteul Walmart ca in state costa o mascara l'oreal undeva la 5$ iar la noi e dublu sau chiar triplu...
Anonim a spus…
Ai folosit uleiul de ricin?
Toma Aurora a spus…
Bună! Da, de fiecare dată cu succes pentru gene. De câteva zile am început să-l folosesc din nou, de data asta și pentru sprâncene, iar peste cca. 2 luni voi reveni cu fotografii. E important să nu se renunțe la aplicare cel puțin pentru 6-8 săptămâni. Dacă se mai sare o zi din când în când nu-i o tragedie. Uneori rezultatele se văd mai rapid, mie mi-au ieșit de câteva zile niște gene noi, mici, deasupra celor vechi. Chiar o să fac o poză de aproape în articolul dedicat rimelului, căci sunt mulți care zic că uleiul de ricin nu dă rezultate. Eu zic că sunt cazuri și cazuri!
Toma Aurora a spus…
Dana, mie mai că nu-mi vine să cred că-mi place așa mult rimelul lor. Produsele lor de make-up nu m-au impresionat niciodată, mi se par scumpe (la noi) și mediocre ca și calitate. Însă de data asta am nimerit ceva foarte bun! După ce se va termina, promit să încerc și volume million, presimt că va fi la fel de fain. Eu n-am pomenit așa volum oferit genelor din prima, adică fără timp de așteptare până se mai usucă puțin pasta din tub. Nu, aici a fost vorba de super volum din prima!
Cât despre uleiul de cocos, eu una n-o să-l trădez cu niciun alt demachiant. M-am gândit că-n cazul în care cineva o să-mi propună să testez vreun demachiant pe viitor, o să-l refuz categoric.
Toma Aurora a spus…
Alina, eu zic să ne retragem că nu-i de noi pe teritoriul genelor false. Mie-mi plac cum vin la fete, însă dacă nu merge treaba ce rost are să insist în zadar? :D
Na, poftim o Hello Kitty din făină!
Alexandra a spus…
Cum te dai cu ulei de ricin pe gene?
Imi poti spune, te rog, ce ingrediente au pastele? As dori sa cumpar pt fetita mea si par moi, tocmai bune pt o maimutica cu doar 2 dintisori :D
Toma Aurora a spus…
Alexandra, îl aplic fix ca în prima fotografie de aici: http://www.wikihow.com/Have-Beautiful-Eyelashes-and-Eyebrows-Using-Castor-Oil
Fără bețișoare, periuțe. Direct cu degetul masez genele ca și cum m-aș freca la ochi, însă cu mișcări ușoare. Nu-i nimic dacă intră în ochi, n-o să te usture, iar ricinul e folosit în general pentru tratarea bolilor de ochi.
În ceea ce privește pastele conțin doar grâu dur organic, nimic altceva. Devin foarte moi, dar nu se rup și își păstrează forma amuzantă :D!