Tendințe primăvară-vară 2014



   Trendurile sezonului cald al minunatului an ce se anunță a fi 2014 sunt unele noi, altele deja celebre pentru primăvară/vară. Iată ce spun stiliștii și marii designeri că ar fi foarte pe val în anotimpurile viitoare!

   1.Hainele iridescente

   Foarte interesant acest trend, al materialelor cameleonice; deja pe Asos au început să aducă articole ce pot fi încadrate în această categorie. Hăinuța de mai sus- tare simpatică de altfel- îmi amintește de perfuziile de odinioară. Când vreun copil se opera și stătea ceva timp pe perfuzii, uneori se mai găsea cineva priceput prin salon care să-i facă un peștișor din furtunul curcubeic. Când eram mică și mă amenința cineva că o să ajung să fac apendicită mereu speram că atunci când va veni momentul o să dau peste un mare făuritor de astfel de peștișori.




   2.Franjurii- hi-haaaa!

   Aici deja m-am rezolvat cu o pereche de ghete. Prin adolescența aveam o vestă din piele întoarsă, cu franjuri lungi, ca cea de mai sus. N-am purtat-o niciodată, îmi era rușine să ies cu ea pe stradă. Dacă aș fi păstrat-o, altfel ar fi stat acum lucrurile.
   Mi se pare destul de dificil să te plimbi toată ziua cu atâtea șnururi după tine, oare nu se agată tot timpul de geantă?


   3. Bomber jackets

   Era o vreme când jachetele astea erau purtate de băieții de cartier wannabe. Nu știu dacă doreau să imite jucătorii de fotbal americani sau soldații de pe același continent, ori dacă îi copiau pur și simplu pe artiștii hip-hop (cel mai probabil), dar având și eu o iubire din asta răzvrătită și mare ascultătoare de hip-hop, m-am trezit cu o bomber jacket albastră. Afară ploua, n-aveam umbrelă, eram udă fleașcă (mai exact în ziua când colectam fonduri pentru sinistrați alături de o colegă de liceu)...și-a venit salvatorul cu jacheta bomber. Și azi mai există pe undeva, păcat că-mi e mare iar pe trend sunt cele mici, scurte.
   La Zara am văzut modele frumoase, unul alb cu păsări bleu brodate. Și site-urile asiatice sunt pline de astfel de modele, ele chiar au luat-o cumva înainte, scoțându-le la iveală din primăvara lui 2013.


   4. Bermudele

   În lumină sunt cele cu un croi ușor masculin, elegant. După părerea mea sunt binevenite pentru femeile ce obișnuiesc să se îmbrace office, fiind o alternativă pentru pantalonul clasic ori pentru fusta conică.


    5. Trena

   Că tot își doresc toate fetele să fie prințese!
   Fustele și rochiile cu trenă (în varianta modernă) or să fie la mare căutare. Eu le văd doar ca pe o altă formă a modelelor high-low de anul trecut și, sincer, văd și o parte practică în ceea ce privește acest tip de croială: poți să porți o rochie scurtă (în partea din față) chiar dacă ai celulită (că doar vine trena în spate). Cred cu tărie că acesta este unul dintre principalele motive pentru care modelul a fost și continuă să fie atât de popular. Asta nu înseamnă, bineînțeles, că toate femeile care le poartă au celulită, e doar o teorie.


   6.Imprimeurile florale

   Nimic nou sub soare aici. În toate sezoanele calde, floral print-ul a fost la modă.


   7. Șifonul

   De preferat în combinație cu dantelă ori broderii. Trendul meu favorit, clar! Nici el nu reprezintă o noutate, fiind prezent pe podiumuri atâția ani la rând, în prezentările coleecțiilor pentru sezonul cald.


    În materie de makeup, aștept cu interes articolele fetelor pasionate de machiaj. Chiar sunt curioasă să văd dacă mai apare ceva super trăznit, vreo ojă cu un aspect nemaivăzut după uscare. În ceea ce privește părul, am citit că se poartă blondele anul ăsta, motiv pentru care m-am conformat, plictisită fiind de ultima vopsea roșie încercată de la Syoss, care se ținea tare să nu mai iasă din păr. Am mai fost vopsită blond de câteva ori, am renunțat rapid la el din pricina rădăcinilor foarte închise la culoare, ce deveneau vizibile în 2-3 săptămâni. Probabil voi renunța și acum la fel de ușor, dar voi căuta să mă feresc de roșcat pe viitor. Tot la capitolul păr, o să se poarte podoabele capilare pastelate: roz, bleu, verde fistic, piersică, bretoanele scurte și părul mov/vișiniu. Ca și metodă de styling, cocurile dezordonate vor fi la înălțime. Din nou!




Comentarii

Simona Tucu a spus…
Eu urasc bermudele acelea office, le-am vazut acum cativa ani prin Timisoara la o gramada de femei si abia am asteptat sa iasa din trend, nu pot sa cred ca revin :(
ilda76 a spus…
Mi-a placut ca le-ai prezentat pe un ton amuzat si amuzant! :)
Sa fie imprimeuri florale, sifon...

Kisses!
Ilda
Lavender Thoughts
moda 2014 a spus…
Versatilitatea este termenul cheie ce defineste arealul ready-to-wear Wolford, in care minimalismul si latura functionala se alatura detaliilor care completeaza rafinamentul decorativ. Rochiile din jerse elastic de lungime medie pun la incercare imaginatia gratie numeroaselor variante de prindere si stilizare, descoperind claviculele sau jumatate din umeri, prinzandu-se in jurul gatului si relevand decolteuri adanci sau transformandu-se in topuri drapate. Body-urile fara maneci sau cu maneci trei-sferturi, realizate din microfibra, atrag prin dublurile din tulle, aplicatiile de cristale, accentele grafice dispuse pe un fundal neutru, plasa strapunsa de aplicatiile din dantela sau perforatiile fine. Camasile cu jabouri si volane, bluzele lejere sau cardiganele petrecute, in nuante de violet intens, verde sau caramel, completeaza o garderoba de baza, atemporala si extrem de actuala.