Review: Ulei de duș Golden Iris Sabon


    Unul dintre ultimele produse încercate de la Sabon a fost uleiul de duș cu sclipici din gama Golden Iris, primit cadou anul trecut, într-un set din care făcea parte și crema de corp strălucitoare, despre care am scris aici. Uleiul l-am desfăcut mai târziu, de aceea am întârziat câteva luni cu publicarea unei recenzii. În caz că nu vă mai amintiți, ziceam mai demult pe blog că aceste uleiuri pentru duș sunt niște geluri obișnuite pentru spălarea corpului, doar că fac mai puțină spumă și se simt cremoase, hrănitoare, la utilizare.
   Golden Iris este o mini-colecție lansată de Sabon în iarna 2012-2013, cu scopul de a celebra sărbătorile de iarnă. Mirosul produselor este, după cum intuiți, cel al florilor de iris: puternic, dulceag, ușor masculin. Foarte persistent acest miros, atât în cazul folosirii loțiunii, cât și după utilizarea acestui ulei pentru duș. După părerea mea aroma acestei game seamănă izbitor cu cea a lui Chanel NO5. Am mai spus acest lucru și-mi mențin părerea.


   Ca și consistență, uleiul îmbracă forma unui gel transparent. Conține sclipici foarte, foarte mărunt, care nu se vede pe piele și doar conferă gelului un aspect iridescent. Particulele strălucitoare fine nu rămân pe piele, așadar sunt mai degrabă fantezie.
  Produsul nu conține SLS și nici parabeni, pe lista de ingrediente se regăsesc și uleiurile de avocado, germeni de grâu și jojoba. Însă, în practică, eu zic că se comportă ca orice alt gel de duș cremos, nimic deosebit din acest punct de vedere. După folosire trebuie să folosesc și o cremă hidratantă, nefiind suficient de hidratant, însă nici nu aveam astfel de așteptări, fiind vorba de un produs spumant pentru curățarea pielii.

   Concluzia finală: mi-a plăcut, dar nu îl trec pe lista de produse pe care mi le-aș dori din nou. Ambalajul e foarte drăguț (și varianta de anul acesta, cea transparentă, e cochetă), însă nu l-aș alege de pe raft datorită aromei care nu-i tocmai pe gustul meu. Nici nu-mi place nici nu-mi displace, e undeva la mijloc. În schimb, varianta cu vanilie, Sweet Fantasy ( miroase a Angel-Th. Mugler) aș cumpăra-o iarăși dacă ar fi disponibilă în magazine.
   Iar pentru fetele care preferă aromele fresh, proaspete, varianta cu portocale și ghimbir ar fi recomandarea mea. Produsele de la Sabon au mirosuri grele, prea puternice pentru multe persoane, așa că cel mai indicat ar fi să le mirosiți într-un magazin fizic, pentru început.



   Prețul unei sticle cu 250 ml produs este de 47 lei pe sabon.ro și-n magazinele fizice Sabon. Și dacă tot am intrat pe site pentru a vedea care-i valoarea actuală a produsului, ia uitați peste ce-am dat:


   Un super set intitulat Summer Memories Sweet Joy. Produsele care-l alcătuiesc nu știu cât or fi de bune, dar setul m-a cucerit ca formă de prezentare. Prețul însă ( 241 lei) m-a adus iar cu picioarele pe pământ! :)


Comentarii

Adina Aruştei a spus…
Imi place cum arata gelul, insa imi displace ca nu mai poate fi gasit.
Acum mai am ceva de la Sabon :), dupa ce mai consum o sa imi cumpar.
Te pup!
Alina a spus…
suna destul de bine, dar mi se pare cam scumpicel.
Deena a spus…
Eu inca n-am testat nimic de la Sabon si nici nu stiu daca o voi face prea curand. Imi place la nebunie modul de prezentare al produselor dar nu imi place deloc pretul lor. Si sincera sa fiu n-am citit nimic suficient de laudativ despre vreunul din produsele lor incat sa declar pierdere temporara a ratiunii ca sa dau suma respectiva pe el! Poate intr-o zi ma decid...nu stiu zau!:)
Toma Aurora a spus…
Deena, prețurile mi se par și mie ridicate. Dacă ar fi fost măcar pe jumătate ar fi fost în regulă, mai ales că nu sunt de o calitate extaordinară. Favoritele mele rămân scruburile lor, însă 90 lei...hmm! (Chiar și despre acestea multe fete nu au zis numai de bine, unele considerându-le cam uleioase pentru gusturile lor).
Toma Aurora a spus…
Alina, merge dacă e primit cadou :)) !
Toma Aurora a spus…
Adina, eu suspin după uleiul lor de duș cu violete. Nu se mai găsește, a fost tot o ediție limitată. Am găsit numai sorbetul disponibil :(