10 rezoluții pentru 2014




    În 2013 am tras chiulul și nu mi-am făcut lista cu punctele de bifat. Din cauza asta să fi fost oare anul abia trecut așa de întotrocheat? Pentru anul în curs, rezoluțiile ar fi următoarele, în ordinea numerelor de pe tricou:



1. O să învăț să cânt la chitară!
   Nu ca Lenny Kravitz, dar, să zicem, undeva pe la nivelul lui Ștefan Hrușcă. Și, după ce o să încep să descifrez cum trebuie tainele acestui instrument, o să investesc într-o chitară foarte frumoasă, cum ar fi cea de mai sus. Există un site în UK ce comercializează chitare cu fel și fel de imprimeuri, chiar și cu pisici ori peisaje exotice. Momentan exersez cu cea a surorii mele, însă n-am ajuns nici până la genunchii broaștei ca nivel.


    2. O să vizitez Roma!
    În Roma am pus ochii, pe Booking, pe un hotel foarte vechi, situat în centru. Aș vrea să petrec câteva nopți într-un hotel ce imită un castel. Nu ca să mă simt ca o prințesă ci ca să îmi imaginez cum trăiau odinioară capetele încoronate și care-i senzația pe care o ai când te trezești într-un pat uriaș, plin cu perne drăguțe, așezat în fața unor geamuri uriașe, acoperite de perdele vintage. Într-o primă fază sigur aș fi foarte amuzată, mi-aș imagina ceva nelalocul lui ori aș strica ceva și-aș încerca să-l ascund repar.
   Să ne întoarcem cu picioarele pe pământ și să nu uităm de pizza. N-am mai mâncat pizza de ...am și uitat când a fost acel ultim moment magic. Vreau să merg în Roma și să bag pizza dimineața, la prânz și seara. Alături de paste. Dimineața, la prânz și seara.



3. O să fac cât mai multe exerciții!

   Cu toții cunoaștem persoane (aproape) obsedate de sport. Eu nu le invidiez pentru cum arată cât pentru tonusul pe care-l au. Pe lângă faptul că toată ziua stau drepte ca stâlpii de telegraf, parcă-s pe Duracell, în timp ce noi, restul, funcționăm pe 777.
   Așa că în 2014 sper să devin una dintre persoanele astea obsedate. O să fac în continuare programele lui Billy Blanks de pe Youtube, măcar o dată la două zile. Orice începător le poate face, nu-s foarte complicate și nici nu e musai să rezistați toate cele 50 de minute, atât cât durează un antrenament.


4. O să-mi las părul lung, cât mai lung!

   Și tăiat drept, fără filări, tuns în scări și bretoane de struț. Deja lucrez la acest aspect, sunt cu uleiul de cocos și cu cel de avocado pe poziții și-mi periez părul cât pot de des, insistând asupra scalpului. Am eu un pitic cu acest masaj al pielii capului, sper să se și vadă rezultatele. (Apropo de uleiuri, pentru fetele din Dâmbovița, la parter în Muntenia, cum ieși din Mega Image e un magazin bio, iar acolo se găsesc o sumedenie de uleiuri naturale- avocado, argan, migdale dulci, cocos, șamd- și ape florale la prețuri asemănătoare cu cele de pe Elemental.ro)
 



   5. O să rămân fidelă dantelei!

   Durabilă este relația mea cu ea. Visez la niște fuste maxi din dantelă, ori la niște rochii vaporoase dantelate. Ultima investiție din 2013 a fost într-o rochie din dantelă albă. Mi-aș dori și ceva negru, dar și ceva roz prăfuit, cu mâneci lungi. Și una maro... astea-s slăbiciunile mele, nu am ce să le fac.
   Și niște bluze bej brodate. Sau roz pal.



   6. O să (încerc să) renunț la zahăr!

   Asta îmi repet zilnic, dar și în cazul ăsta, ceva e dat rău de tot peste cap în mintea mea. O să citesc destul de des postarea asta și sper ca de fiecare dată să mă simt motivată . Mi-ar face plăcere să primesc o palmă de fiecare dată când înlocuiesc o masă cu o pungă de jeleuri ori cu o sticlă de cola. Ar fi forma de violență pe care aș susține-o, gândidu-mă la rezultate. Sigur m-aș lecui rapid!



   7. Cât mai multe parfumuri !

   În 2013 am fost foarte cuminte, nu cred că am cumpărat mai mult de două parfumuri, tot așteptând să le termin pe cele deja desfăcute. Cum nu mă mai simt deloc atrasă de creme, loțiuni ori produse de machiaj, o să îmi fac o mare listă cu toate parfumurile pe care aș vrea să le am. Presimt că anul ăsta o să găsesc parfumul meu semnătură , cum obișnuiesc unii să-și aprecieze esențele favorite pe Fragrantica. Legată nu mă simt de niciunul, deși am avut adesea obsesii pentru mai multe.


   8. O să dorm mai mult

   Bine, mult am dormit și în 2013, însă am făcut-o așa cum nu trebuie. Pe lângă faptul că ajunsesem să am un program de dormit de la 4-5 dimineața până la 13-14 la prânz, de multe ori s-a întâmplat să am grupuri de 48 de ore în care stăteam cu ochii larg deschiși. Foarte obosită m-am simțit în anumite perioade, în special la începutul primăverii și al toamnei.



   9. O să-mi fac, din nou, haine!

    Am avut ani în care nu purtam decât ce-mi făceam, în era de dinainte de blog. Mă stresa puțin faptul că toată lumea mă întreba: și cum le faci, cine ți le coase și cu timpul nu am mai fost pasionată de acest lucru. Mi-au ucis alții pasiunea, ca să spun așa. Unul dintre ucigați este chiar sora mea, care nu a mai cusut la mașină de aproape un an (de când am stricat eu mașina, mai precis) și care era mâna mea dreaptă în această privință. Pentru 2014 vreau să iau o mașină nouă, mi-aș dori sincer să învăț să cos bine la ea, dar mi se pare greu să faci anumite șemecherii (eu mereu cos pe dos, rup acul, și toate cele). Special pentru acest lucru o să fac un wishlist cu tot ce vreau să-mi cos, toate hainele de designer la care nu pot face altceva decât să visez (nu paltoane, ci rochii, fuste, lenjerie intimă). Că veni vorba de lenjerie, împeună cu sora mea am făcut o mini-colecție foarte drăguță în trecut, mi-am amintit de ea răscolind printre fotografii:


   Privind retrospectiv, am ajuns la concluzia că am fost chiar puturoasă în 2013. În afară de scris, citit și învățat, altceva n-am făcut. Doar pierdut timpul pe Facebook...


   10. O să-mi iau o vulpe

   Am pus la final această dorință, ea fiind cea mai naivă dintre toate.
   Nu mai e cazul să mă repet: mi-aș dori un alt animal în fiecare lună. Oaie, ied, ponei, cal, iepuraș, chiar și porc. Dar vulpea e slăbiciunea mea, însă nu știu cum s-ar împăca cu restul animalelor din curte. Un pui de vulpe costă la ferme sub 100 de euro, dar am înțeles că cele de la fermă diferă ca și comportament și fizic de cele născute în sălbăticie. Eu visez să găsească cineva un pui mic și să mi-l aducă, ori să-l găsesc chiar eu și să-l iau acasă. Însă, după cum spuneam, asta e dorința cea mai dificilă din listă pentru că e ușor de luat puiul dar e mai greu de găsit locul în care să crească așa cum trebuie, fără teama de a fi devorat de unul dintre câini.



Comentarii

Cherry Queen a spus…
foarte frumoase rezolutiile tale si foarte ambitioase. iti doresc multa rabdare sa le implinesti pe toate :)
te pupic!
Camelia Andrasescu a spus…
Minunate rezolutii, sper sa le indeplinesti cu brio! Esti o fata tare talentata! Pupici!
Unknown a spus…
M-a amuzat teribil partea cu o sa fac cat mai multe exercitii si duracell-ul :))) Si eu zic asta de anul trecut si am zis ca de maine ma duc la sala( de lunea se incepe cel mai bine ceva:))), sper sa si ajung.
Visez la Roma de vreo 2 ani, sau la Italia mai exact, sper si acolo sa ajung anul asta. Te pup dulce Aurora!
Deea a spus…
Ai dorinte frumoase si sper sa gasesti in tine ambitia sa le implinesti! Si bani, pentru unele dintre ele! :D Dar cu vulpea ce e, de ce vulpe?! Nu poti sa-ti doresti si tu un animal de companie mai comun? :))
Carla a spus…
Foarte interesanta ultima dorinta ;))
Sper sa reusesti sa faci tot ce ti-ai propus, un An Nou fericit iti doresc! :*
Claudia's Choice a spus…
eu as vrea sa fiu pe duracell anul acesta :D si vreau un pisic!
ilda76 a spus…
Doamne, cat de draguta, cat de simpatica poti sa fii! Frumos om esti!
Ce mai pot spune?! As vrea si eu astfel de rezolutii, dar de unele stiu sigur ca nu sunt in stare! :))

Hai, la buna indeplinire!
Te pupacesc!

Ilda
Lavender thoughts
adnia a spus…
foarte interesante rezolutiile tale...ia sa-mi fac si eu! te pup si La multi ani!
Georgiana a spus…
Sunt adorabile rezolutiile tale! O vulpe mi-as dori si eu mult, am o slabiciune de cand ma stiu pentru ele... Iti doresc sa bifezi toate punctele!
Adina Aruştei a spus…
succes in indeplinirea lor :)
Toma Aurora a spus…
Cherry, să fie cu mai mult noroc de data asta :D. Pupici!
Toma Aurora a spus…
Camelia, măcar 9 dintre ele dacă le bifez și tot e ceva :D
La finalul lui 2014 voi face un update. Abia aștept să văd cât voi face din ce mi-am propus. Pup!
Toma Aurora a spus…
Mara, aia cu „de luni” e deja consacrată. Eu de mâine intru la regim, doream să încep de azi, dar am zis să aștept până vine lunea magică. De obicei ce se începe lunea se abandonează miercurea, să vedem dacă o fi mai cu noroc de data asta. Mult spor(t) la sală! :*
Toma Aurora a spus…
Hei, Deea!
Având mai multe pisici și câini am decis să variez fauna din ogradă. Cum spuneam, nu știu dacă o să fie realizabil acest vis cât timp voi locui acasă, dar poate pe viitor... Am înțeles că vulpile domestice sunt destul de blânde, jucăușe. De preferat ar fi să iau două, o pereche, să nu las biata vulpiță să sufere de singurătate.
Poate cu această ocazie voi afla what does the fox say :))
Toma Aurora a spus…
Carla, un an plin de bucurie să ai!
Sper să am într-o zi și vulpea. O să fie și ea prezentată pe blog în cazul în care apare :D
Toma Aurora a spus…
Claudia, ce bine-ar fi să ajungem pe Duracell. Trebuie să ne repetăm asta de fiecare dată când ne trezim, spun unii că până la urmă intră în sânge și ferice de noi atunci!
Ia pisic! Pisicile sunt adorabile (dacă nu le crești doar pe post de bibelou) și tot timpul fac ceva neașteptat.
Maya Secret a spus…
Apucati-va mai repede sa mai faceti pisicute din astea dragute. Daca este asa, vreau si eu una, neagra daca se poate. :D
Toma Aurora a spus…
Ilda, promite-mi că pe 2014 o să încetezi să mă complimentezi așa des. Vrei să rămân veșnic roșie în obraji? :P
Eu cred că nici nu ai nevoie de listă. Important e să ai grijă de elevii tăi, să menții nivelul la care ai ajuns cu ei anul trecut. Țin minte momentul în care ai trecut la privat, cum ne întrebam pe forum unde ești, de ce nu mai postezi nimic. Nu înțelegeam exact unde te-ai mutat, eram în ceață și tu tot spuneai că e destul de greu. Iar apoi, cum te-ai integrat și te-ai apropiat de copii!
Chiar și așa, nu-l uit pe elevul tău cu ochelari, tare drăgălaș mai era. Prin toate pozele îl depistam!
Toma Aurora a spus…
Adnia, eu cred că la Koko am văzut prima oară lista, anul trecut. Apoi, fetele au preluat ideea, dar am uitat să o pun și eu în aplicare. Anul ăsta n-am mai uitat s-o întocmesc.
La mulți ani fericiți! :*
Toma Aurora a spus…
Georgiana, măcar unele de jucărie să ne luăm! Mie-mi plac boturile lor, subțiri și lungi și ochii ăia mărgelați, mici. De cozi ce-aș mai putea spune? :D
Toma Aurora a spus…
Merci, Adina! :D
Miu Miu a spus…
Mi-a facut mare placeres a citesc postarea asta :X foarte frumoasa, deosebita, si de suflet...care e programul lui Billy ca nu il gasesc deloc :D?
ilda76 a spus…
Hihii, asta promisiune chiar n-o pot face! cand meriti, te laud; cand nu, nu! :P E vina mea ca tu emriti frecvent??? :))

Ai dreptate! Lista mi-ar mai trebui!:)) Cand ea e deja scrisa...
Experienta la privat chiar m-a calit! Din multe puncte de vedere; si a mai alungat din ceea ce chiar trebuia alungat la mine!:D
De copii, ma apropii oriunde sunt!
Aaa, Costin, foarte bun copil! Inca mentine stacheta ridicata! Nu a venit cu colindul anul acesta, mi-au spus colegii sai ca era plecat la tara, la bunici!
Alexandra a spus…
Iti doresc sa ti se implineasca dorintele (sau cat mai multe din ele). Un an nou mai bun sa ai! Pupici
Toma Aurora a spus…
Andreea, ia te uită cum te așteaptă :D

http://www.youtube.com/watch?v=-x640lbMucc
Toma Aurora a spus…
Maya, o să ne apucăm, zicem noi! :D
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, la fel, Alexandra! :*
coco a spus…
vreau si eu 2 si 3 ca 4 am destul :)
Toma Aurora a spus…
Coco, păi mai taie din el și dă-le și altora! :D
Unknown a spus…
Ce dragalasa esti..pana si in dorinte! Vulpea.. neaparat sa vedem vulpita...si daca reusesti sa o faci sa doarma linistita cu iepurasul in brate.. e perfect:))