Târg de cadouri Sala Dalles



  Până pe 24 decembrie se desfășoară, la Sala Dalles, tradiționalul târg de cadouri pentru sărbătorile de iarnă. Începând cu primul an de facultate, n-am ratat niciodată un târg de la Dalles de Căciun ori Paște, chiar dacă am plecat de multe ori fără să iau mai nimic. În urmă cu mai mulți ani am avut, pentru o săptămână, un stand acolo, împreună cu sora mea și cu alți artiști plastici și în urma experienței am aflat și care sunt micile secrete din spatele anumitor expozanți prezenți la Dalles.
    Cum eu mă duc, de fiecare dată, după dulciuri, am învățat care sunt bișnițarii, reprezentații direcți și producătorii autentici. N-o să stau să-i enumăr, din respect pentru efortul depus pentru fiecare, fie și ca simpli expozanți (este foarte obositor programul, chiar dacă în interior e foarte cald și atmosfera este una de sărbătoare). Niciodată nu-i sar pe băieții de la Lindt. Au un stand mic chiar la intrare, sunt ușor de recunoscut după bomboanele cu rom expuse. Anul acesta au un loc foarte mic, de ceea e bine să-i rugați să vă lase să vă uitați și prin spate. Noi am plecat cu multe dulciuri de le ei, dar pentru că multe au fost luate pentru a fi făcute cadou nu vă pot arăta decât tableta de ciocolată neagră bio cu merișoare.

   Lângă ei se află un stand mare cu ceaiuri și cafea cu diferite arome. Un plic de ceai costă 12 lei, iar unul de cafea pornește de la același preț. Găsiți și boboci de trandafir pentru infuzii! Eu mi-am luat un ceai de cireșe foarte bun și dacă mai trec săptămâna viitoare pe acolo o să-mi iau și un sortiment aromat de cafea.
Deși nu am lut nimic de la cei care vând prăjituri italienești, vă repet și de data aceasta: ingredientele folosite de ei sunt de cele mai bună calitate și multe dintre ele sunt și foarte rare. Cel care deține afacerea ne-a povestit mai demult, că pentru un kg de nuga care se vinde cu 200 lei,jumătate din preț intră numai în costul ingredietelor. Anul acesta au adus și Jelly Beans la târg (140lei/kg; 14lei/100g), pe care le puteți cumpăra fie într-o singură aromă, fie sub formă de mix.

   Un stand nou, situat fix sub scara din dreapta, a prezentat ciocolată lucrată manual de la frații noștri, ungurii. N-am putut să rezist în fața unei tablete cu zmeure și mure întregi, uscate la rece. Prețul unei tablete mari este de cca. 30 lei și puteți opta și pentru variantele mai mici, la 11 lei sau cele foarte mici, al 4-5 lei (dar care nu intră nici pe o măsea). Lângă acest stand, găriți un raft imens cu mirodenii, foarte frumos ambalate și prezentare spre vânzare. Lângă mirodenii, mai în dreapta, sunt cei de la Whittards of Chelsea, cu minunata lor ciocolată caldă la 39 lei și seturi pentru ceai superbe dar foarte scumpe.

   Mi-a atras atenția și un stand cu cd-uri cu muzică ambientală (40lei/setul) și tricouri cu formații rock (dar niște tricouri foarte frumoase; unele gri mi-au plăcut foarte mult). Nu am fost prea atentă la magazinele cu cosmetice, dar mi-au sărit în ochi cel de la Cosmetica Verde și cel cu produse Greenland (aveau și secțiuni cu produse reduse la jumătate de preț, dar și coșulețe cu cosmetice reduse cu mai bine de 50%).

   Vedeți în fotografia pe care am atașat-o și o pereche de șosete de la FunkyFeet. Îmi era cunoscut magazinul de multă vreme, am inclus chiar câteva dintre perechile lor de ciorapi în unele postări. La târg, toate modelele au prețuri reduse. Eu am plătit 19 lei pe cei cu ursuleți, iar prețul lor întreg era de 29lei. Cele mai ieftine șosetuțe costă 10 lei, iar cele mai scumpe 20. Au și modele pentru bărbați, cu vampiri, câini, dungi colorate, etc. Numai până la măsura 42 însă! Standul lor e la etaj, înspre scara din stânga.

   La etaj găsiți și miere/specialități din miere/dulcețuri și bomboane bio, globuri pictate manual și foarte multe haine și accesorii.

   Nu pot să nu amintesc și de acele magazine cu ciubucuri și turtă dulce ca de carton, cele cu decorațiuni și căni de la chinezi, vândute la suprapreț. Ca și la Muzeul Țăranului: nu se poate scăpa de ele!



Comentarii

Irina a spus…
Am fost si eu...mi-au placut bijuteriile precolumbiene :) erau ciudat de deosebite.
Ciocolata de la Bucuria nu ai vazut/gustat?
coco a spus…
la noi saptamana viitoare este targul!
Blue Lady a spus…
apetisanta postare :))
Ira a spus…
nici eu n-am ratat niciun targ de vreo..7 ani. Imi place sa iau cadouri de acolo, lumanarele sau alte obiecte decorative. La inceput nu plecam fara o pereche de cercei, o esarfa sau alt fel de accesoriu..acum am prea multe si parca nu ma mai arunc asa la orice. Saptamana viitoare sper sa fac o vizita pe acolo, thx pt idei :D
Unknown a spus…
O, șosețele Funky Feet ! Și eu am două perechi și îmi plac foarte mult. Chiar am prezentat Fuky Feet pe blog ^_^ Poate vei descoperi postarea la un moment dat
Să le porți cu plăcere pe ale tale !
Cred că este foarte utilă postarea pentru cei care pot ajunge la târgul de cadouri.
Toma Aurora a spus…
Irina, n-am fost foarte atentă la accesorii, dar cred că este vorba de standul celor din Peru. Cicolată Bucuria n-am văzut, dar mai erau niște standuri cu dulciuri la care nu ne-am oprit. Unul cu figurine din cioco, fix pe colț, unde nu puteai să stai din cauză că tot urcau și coborau persoane pe scară și altul fix în centrul sălii, la parter. O să mă uit mai cu atenție săptămâna viitoare, când o să mai trec pe acolo.
Toma Aurora a spus…
Coco, să ne spui ce cadouri găsim acolo! Nu se știe niciodată cum avem drum pe la mare și dăm o fugă până la târg :D!
Toma Aurora a spus…
Ramo, imaginează-ți doar cât de apetisant era totul pe viu. :D
Toma Aurora a spus…
Ira, data viitoare o să mă uit și după lumânări. Am uitat complet de ele, sigur găsesc ceva delicios aromat pe-acolo. Te pup!
Toma Aurora a spus…
Larisa, crezi că nu știu postarea ta? :D
Cred că blogul tău este printre puținele pe care s-a scris despre acest magazin online. La preț întreg recunosc că sunt scumpe șosețelele, dar la reduceri te încumeți să iei măcar o pereche hazlie! Pup!