Trucul zilei: economie la uleiul de corp!



  De fiecare dată când am vorbit despre uleiurile naturale am omis să spun un lucru esențial despre aplicarea lor. Probabil multe dintre voi știți de trucul cu uleiul aplicat pe pielea umedă, în special datorită reclamei de la Johnson's Baby Oil în cadrul căreia ni se servea pe tavă pontul cu uleiul aplicat după baie, care hidratează de 10 ori mai intens pielea decât același ulei aplicat pe pielea uscată.

   Așadar, de ce trebuie aplicat uleiul pe pielea umedă?

  • în primul rând pentru a elimina senzația de gras pe piele. Mare parte a uleiurilor sunt grase, n-avem cum să negăm acest lucru indiferent de cât de hrănitoare sau benefice or fi ele pentru piele. Aplicat pe pielea udă orice tip de ulei se absoarbe rapid.
  • mulți iau în calcul cantitatea unui ulei/unt de corp înainte să-l cumpere. Ați observat probabil că mulți producători lansează astfel de produse în variante de 50 ori 100 ml. Oare sunt suficienți acești ml și pentru corp ori să-mi iau gândul și să-i păstrez doar pentru ten? Dacă-i aplicați pe pielea uscată atunci luați-vă gândul de la pielea corpului căci 50 ml îi consumați în 3-4 aplicări. Dar, dacă umeziți pielea înainte cei 50 ml pot concura cu un tub de loțiune de 250 ml fără probleme! 
  • nivelul de hidratare al pielii crește dacă uleiul intră în contact cu apa. Din uleiul aplicat pe o piele uscată numai o mică parte se absoarbe, iar restul ajunge pe haine ori pe așternuturi.
  • aplicarea este mai ușoară. Dacă aveți un unt de corp natural și nu-l puteți folosi decât pe pielea uscată vă recomand să-l țineți 2-3 minute într-un vas cu apă fierbine. Se va transforma imediat în ulei (inclusiv untul de cacao care-i foarte dur) și-l veți putea folosi în mod economic.
   În concluzie nu-mi rămâne decât să vă recomand să nu vă sfiiți de prețurile sticluțelor de ulei. Or fi cantitățile micuțe, dar grație acestui truc se vor consuma greu și vă puteți bucura la maxim de toate proprietățile lor!


Comentarii

Unknown a spus…
Da sa stii ca asa este..nu-mi place deloc senzatia de ulei pe pielea uscata.
Mihaela Pojogu a spus…
Aurora,
sa stii ca am incercat de putine ori sa ma dau pe pielea umeda si nu-mi place senzatia. Oi fi singura de pe planeta, nu stiu, dar eu ma dau doar pe pielea uscata sau aproape uscata.. in fine si nu am consumat nici un ulei/unt foarte repede. Un ulei de 150 ml nu am reusit sa-l termin in 6 luni cat avea termenul, era dedicat masajului si aveam si o lotiune de corp.
Un unt la fel imi ajunge multe luni, nu am pierdut timp sa-l incalzesc, si aici vorbesc de untul de shea, stiu ca cel de cacao e mai greu de topit in palme.
Nu am patit sa mi se transfere pe haine, asternuturi, am aplicat cat sa intre in piele si m-am imbracat imediat.
Poate ca atunci cand se transfera s-a aplicat prea mult produs.
ramy a spus…
Eu cu uleiul de corp ma doua numai pe pielea umeda...in primul rand, asa cum ai zis si tu, pentru a elimina senzatia de gras pe piele. Cat despre untul de corp, eu ma dau pe pielea uscata, ai incercat pe pielea umeda?

coco a spus…
ai mare dreptate , sunt minunate uleiurile !
Carmen Tobias a spus…
Asa procedez si eu :) Am uleiuri scumpute la 50 ml si ma tin o gramada de timp. In schimb daca se apuca barbatul de ele le goleste in doua miscari :))
All that beauty a spus…
Multumim pentru sfaturi! Utile. xoxoxo
Dana M a spus…
Si eu cand mi-am cumparat prima sticluta de ulei (de cocos) am fost sceptica in privinta cantitatii, insa chiar si acum mai am(cam 9 luni au trecut de cand am cumparat-o) si am folosit uleiul pt corp, par si fata si cum sunt neidemanatica de multe ori am facut risipa, scurgandu-mi-se uleiul printre degete. Deci da din punctul meu de vedere uleiul bate lotiunea de corp :)
Buburuza a spus…
Sincer nu m-am gandit si intr-adevar chiar ma intrebam de ce le fac ata de mici si chiar se consuma repede.Singura chestie care imi place sa o fac este sa pun in cada cu apa atunci cand fac baie uleiul de cocos si am o piele net mai fina cand ies din ea fata daca m-as da dupa ce ma usuc :P Mersi pentru ponturi :*
Spunsieu a spus…
Interesant...Si eu care ziceam ca sunt sticle prea mici la preturile astea... Nu stiam cum sa-l folosesc de fapt!
Toma Aurora a spus…
Alexandra, am încercat și eu de câteva ori dar îmi simțeam pielea foarte grasă. Pe pielea umedă mi se pare mult mai în regulă.Pup!
Toma Aurora a spus…
Mihaela, înseamnă că ai avut suficientă răbdare încât să-l masezi așa cum trebuie și ai aplicat o cantitate potrivită de ulei. Pe pielea uscată se masează mai greu, așa mi se pare mie. Având pielea grasă inclusiv pe corp îmi e greu să-l fac să se absoarbă total și uneori îl văd cum se absoarbe în haine.
Toma Aurora a spus…
Ramy, da, topesc untul înainte până capătă consistența uleiului. Pun recipientul într-un vas cu apă fierbinte și imediat untul devine lichid. Mă refer aici numai la cele naturale, căci pe cele din comerț ce conțin și alte ingrediente nu m-am încumetat să le topesc, gândindu-mă că le voi strica :D. Pup!
Toma Aurora a spus…
Cococ, mă bucur tare! Eu le consider esențiale pentru o piele hidratată!
Toma Aurora a spus…
Ha ha, haios tare domnul doctor :D! Ce-i drept am și eu aceeași senzație când le aplic pe pielea uscată: că se consumă imediat.
Toma Aurora a spus…
Te pup, Simona! :*
Toma Aurora a spus…
Dana, m-am gândit că multă lume se întreabă dacă e convenabil ori ba să iei un ulei la 50-100 ml și de accea am scris acestă postare. De multă vreme mă tot țin să precizez cât de longeviv e un ulei, ca perioadă de întrebuințare. Cum ai spus și tu: un ulei bate o loțiune într-o cantitate mai generoasă și are și efecte de lungă durată!
Camelia Andrasescu a spus…
Eu nu am incercat nici un ulei de corp si dupa experienta cu Johnson's Baby, pe care nu l-am suportat niciodata, nici nu am mai fos curioasa, poate dupa ce mai epuizez din tonele de creme pe care le am...

Daca te intereseaza te poti inscrie la acest giveaway de pe blogul meu : http://www.beautystory.ro/2013/07/persunmall-giveaway.html
Alina a spus…
numai reptila de mine n-are de comentat la ulei pe pielea uscata :).
Mihaela Pojogu a spus…
Pe corp pielea imi e normala, pe umeri sus ceva mai grasa si cu tendinte acneice. Poate asta ar fi explicatia.
Anonim a spus…
Mult mai bine pe pielea umeda,numai ca eu am impresia ca si asa in piele nu intra prea mult,eu fac dus dau uleiul pe corp iau halatul pe mine si cand ma imbrac pe maini si unde preseaza halatul de baie mai mult se vede vad hidratata piele ,ma intreb pielea mai apuca sa absoarba ceva,ca nu am timp sa stau sa il masez prea mult! :D