TAG: 20 de lucruri pe care le iubesc


   O leapșă în imagini preluată de la Petite Nounours, în care trebuie să prezentam lucrurile ori ființele cu însemnătate pentru noi!

   1.Îmi plac casele vechi, cu o istorie în spate. Recunosc că mi-ar face plăcere să stau pentru o vreme într-o casă suspectată a fi bântuită, să mă plimb cu lanterna prin pod după strigoiul cel fioros, să desfac cuferele ce tăinuiesc secrete, în pivniță, să mă trezesc noaptea cu un geam deschis, să pun cap la cap detalii din fotografii cu articole din ziare vechi. Copilării!


   2. Îmi plac hainele nude, iar mai nou am dezvoltat o pasiune pentru puloverele în astfel de nuanțe pale.


   3. Îmi plac slipurile cu talie înaltă. Atât de vintage și fistichii! Abia aștept o nouă vizită în Fashion House pentru modele noi!


   4. Îmi plac pudrele cu slipici fin, aplicate pe corp.


   5. Îmi plac ciupercile de pădure, preferatele mele fiind mitărcile grase.


   6. Îmi place literatura franceză veche. E de o frumusețe aparte și grație ei am ajuns să iubesc pasajele lungi cu descrieri. Treptat am devenit anti-dialog și dacă întâmpin mai mult de 2-3 replici pe-o pagină atunci când citesc o carte de cele mai multe ori se întâmplă ca la final s-o consider un eșec.


    7.O excepție de la regulă este Maidanul cu dragoste a lui G.M. Zamfirescu. Iubesc acest roman, îl consider o capodoperă a literaturii române, un exercițiu complex de sinceritate. 


    8. Îmi plac animalele care nu aparțin niciunei rase. Numai cuvântul rasă îmi face părul să se ridice măciucă. Îmi amintește de faptul că oamenilor le place să se împartă în clase, rase, grupuri. Unii se cred educați, alții elitiști, alții scoși din tipare, alții fini observatori. Baliverne!


   9. Îl iubesc pe Diego Maradona. Iubesc caracterul său, inteligența sa înnăscută, modestia sa sinceră combinată cu ifosele naturale de luptător pentru egalitate. Pentru mine egalitatea cântărește mai mult decât orice, mi se pare cel mai greu lucru de acceptat de firea umană, imposibil de adaptat vieții reale pentru că fiecare om se compară în permanență cu ceilalți și se poziționează ori mai sus ori undeva mai jos celui de lângă el.


   10. Iubesc să sar coarda. Mi se pare cel mai simplu și la îndemână exercițiu posibil. Când mai pierd coarda, mai apelez la o sfoară groasă și am intitulat acest sport „săritul sforii” :D. În trecut cumpăram coarde în funcție de cum arătau mânerele. Uneori mă trezeam cu modele pentru copii de care nu mă puteam folosi, dar care îmi erau așa dragi!


11. Iubesc tutorialele, proiectele de tip DIY. Mi se pare grozav să poți face ceva cu propriile mâini. Uneori am impresia că sunt prea leneșă și mi-aș dori să pun în practică atât de multe idei zărite pe Pinterest ori să transform lucruri inutile în ceva deosebit! După ce mă întorc din vacanță mi-am promis să iau măsuri în această privință mai ales că momentan avem și noi un magazinel de bricolaj în localitate, deci nu mai am nicio scuză că nu găsesc vopsea ori adezivi.


  12. Iubesc roșiile! Din mai până acum am mâncat în medie 1 kg/zi. Mi se par suficient de dulci pentru a fi consumate pe post de... fructe. Eu mereu înfulec 2-3 între mese, mi se par sățioase și energizante.


   13. Iubesc cerceii mari, sub formă de candelabru, dar nu-i pot purta din cauză că imediat fac răni la urechi.


14. Iubesc ojele Avon! Nu sunt foarte rezistente pe unghie, dar sunt singurele lacuri de unghii încercate care nu se întăresc nici după 12 luni de la desfacerea sticluței. Ieri am făcut inventarul ojelor: Bourjois, Yves Rocher, Rimmel, Astor, cu toate la gunoi! Pe unele le-am cumpărat de 2-3 luni, le-am folosit de maxim două ori și momentan nici nu pot să mai șterg pasta de pe pensulă pe gura sticluței.


15. Iubesc mierea veritabilă...


16....și vinurile seci!



 17. Iubesc șosetele nostime.



18. Iubesc pielea pistruiată! N-am înțeles niciodată de ce persoanele cu pistrui doresc să îi ascundă, mi se par cel mai frumos accesoriu natural pe care-l poate primi un om, alături de alunițe. 


19. Iubesc pisicile albe. Când eram mică am furat o pisică albă, dar până seara am fost descoperită și pisicul a fost returnat stăpânei de drept.


   20. Dar iubesc și pisicile negre, pe care le numesc gașperițe (țigănci). De la Maidanul cu dragoste mi se trage! Ca un făcut, sora mea e un fel de Casandra când vine vorba de prezis soarta mâțelor. Unui pisic i-a compus o piesă: „O pisică moartă/ La Vlăduț la poartă!” După câteva luni cine murea la Vlăduț la poartă, stârcită de o mașină?
   Apoi a scornit ea că un alt pisic o să se îndrăgostească de o gașperiță. Și cu cine a venit pisicul acasă de curând? Cu o mâță neagră ca smoala!
   Or, unui pisic tigrat i-a inventat alt cântecel: „Iulianul, Iulianul/ Mânca-l-ar mama de leușteanul!”. Probabil vă imaginați în ce tufă stă ascuns de la o vreme bietul mâț!



Comentarii

Unknown a spus…
Tare adevarata faza cu rasele. Chair daca am spus si eu ca imi plac tare mult buldogii, nu cred ca este corect sa desconsideri animalele care nu sunt de rasa. Si ele ne iubesc la fel de mult ca cele provenite din "case mari". Iar in legatura cu piele pistruiata nici eu nu inteleg. Si eu am pistrui, o gramada, o lunga perioada de timp i-am urat din toata inima mea, pana mi-am dat eu seama cat de bine arata in fotografii si cat de bine imi stau.
Unknown a spus…
Aww cand am vazut prima poza cu pisicuta alba parca m-am inmuiat de cat de dragalasa e! <3 Si eu am aceiasi parere despre cateii obisnuiti si la fel de mult imi plac si mie puloverele pale <3
Martipan a spus…
Cat de mult ma regasesc in 2, 3, 5, 10, 11, 12, 13, 15 si 18! Iubesc blogul tau, chiar as putea spune ca sunt dependenta un pic...
Descude a spus…
Ehh,uite ca voi incepe chiar din momentul asta sa imi iubesc pistruii:),sper sa se transforme intr-o iubire veritabila!
Unknown a spus…
Ce plăcută și interesantă e postarea ta !
Mă identific în punctele 1,2,10,12, 18.
Adooooor pistruii ! Mi-aș fi dorit să mă nasc roșcată, cu ochi albaștri, pielea deschisă la culoare și pistrui. A, și clar, păr perfect drept și cu breton :))) Alunițele le detest, dar pistruii îi iubesc.
Ebony Vintage a spus…
Cat e de scumpa Gasperita aia cu ochii ei mari si sinceri!!!
Dana M a spus…
Woa, cerd ca e cel mai frumos tag pe care l-am citit! Mi-ai furat multe zambete cu el!(ceea ce nu e tocmai usor de facut avand in vedere perioada stresanta in care ma aflu)
Unknown a spus…
La miere, căţei şi pistrui sunt de aceeaşi părere. Singura chestie pentru care “favorizez” anumite rase este pentru că am copilărit cu ele şi am crescut practic de acei căţei.
Unknown a spus…
Ai scris foarte frumos, Aurora! :)
Legat de punctul 8, pe strazi am vazut cei mai frumosi catei (maidanezi), cu cele mai deosebite trasaturi.
Nicoleta Rtr a spus…
Mie imi plac toate animalele, mai ales pisicile. Si am inceput sa am o obsesie pentru bluze/pulovere nude sau albe.

The Unseen Life Blog
Mihaela Pojogu a spus…
Chiar ma intrebase sotul daca vreau o pisica de la un coleg, e de rasa.. mno maidaneze mi-au cucerit inima :)) nu sufar de rasa, asta e clar.
Anonim a spus…
Super tag! De acord cu punctul 8, cu cainii!
ilda76 a spus…
Foarte draguta aceasta leapsa!
Ai abordat-o in stilul tau caracteristic si imi place mult ce a iesit!

Pupici!
Ilda
Lavender Thoughts

P.S. Poate o preiau si eu in perioada de "silenzio stampa" pe motive medicale!
MayDay a spus…
Ce tag fain! :) Imi place cum ai povestit. Si mie imi plac cainii si pisicile "maizanezi/ e". Ma atasez de toti pe strada/ la munca etc. :)
http://the-may-day.blogspot.ro/
Dorina a spus…
Vai, ce placere mi-a facut sa citesc acest tag! Scrii asa frumos! <3
Anonim a spus…
Pt ca cerceii sa nu ti faca rani la urechi ,da-i cu lac trasnparent de unghii si nu vei mai avea probleme cam o luna dupa care trebui sa i dai din nou.Am aflat si eu asta de la un bijutier si chiar da rezultate.
Carla a spus…
Yum, yuum, ciupercute :) am inceput sa le mananc abia acumc cativa ani, pana atunci le uram, acum le iubesc :))
Eu am pistrui si ma tot chinui sa scap de ei, imi plac doar vara cand am pielea bronzata si nu ma deranjeaza ca se vad foarte tare, dar cand mi se duce bronzu si ramane tenul meu deschis si pistruii foarte pronuntati, in momentul acela imi doresc sa scap de ei.
ramy a spus…
:))) Si eu care urasc pistruii mei si alunitele :((( anul trecut am operat vreo 3 alunite, dintre care una pe fata, langa buza superioara... acum se mai vede o mica cicatrice.
Si eu iubesc catetii si pisicile, in general animalele! Si ele ma iubesc pe mine, multi nu-si explica cum de pisici "salbatice" se lasa mangaiate de mine sau caini "rai" se gudura pe langa mine :)))Singurul punct in care nu ma regasesc este punctul 1...mie imi este o frica de orice mic zgomot, imi e frica sa dorm singura in casa, imi e frica de tunete si fulgere etc etc
V. Alexa a spus…
Si mie imi plac la nebunie proiectele DIY, in special cele de transformare a lucrurilor vechi. Pana acum nu am pus in practica nimic din ce am vazut, dar o sa ma pun pe treaba in august. Abia astept :D
eh, Aurora draga, ne asemanam in multe privinte! :) Un tag foarte frumos pe care l-am facut si eu :D
Te imbratisez!
Paro a spus…
Hello, I cannot find your Email, So I hope it is Okay to leave a message here. This is Wendy from Mart of China. We are seeking cooperation with fashion bloggers for brand promotion. if you are interested in cooperation with online fashion website. please feel free to contact me at marketing@martofchina.com
pink_claudya a spus…
Foarte frumos TAG-ul! De aceeasi parere sunt si eu in legatura cu animalutetele. Vreau sa spun ca a trecut deja 1an de zile de cand am adoptat o catelusa maidaneza care s-a postat vara trecuta in fata casei mele si evident am bagat-o in curte, am hranit-o, am dus-o la veterinar si de atunci traim impreuna. :) o iubesc la nebunie si este cea mai apriga catelusa si cea mai desteapta. Nu mi-as imagina viata fara ea si fara celalalt catel ,,de firma,, pe care il mai am. Ii iubesc la fel de mult si imi fac zilele mai senine! Bafta in continuare!
Anonim a spus…
Voi prelua si eu tagul, e foarte interesant!