TAG: The Versatile Blogger Award



   De data aceasta nominalizarea a venit din partea lui Criss-BeautySpell și deși am mai completat tag-ul și în trecut, n-am dat înapoi, căci mereu sunt  lucruri noi de spus despre orișicine, îndeosebi despre propria persoană.

1. Aparatul foto pe care-l folosesc este Panasonic Lumix DMC-LS80. Mai multe persoane m-au întrebat cu ce fac pozele, iar eu le răspund că-i vorba, probabil, despre unul dintre cele mai ieftine aparate posibile de pe piață (nici nu cred că mai există în magazine). Am plătit 199 lei pe el și mi-a fost recomandat de un tip de la Altex. Mi-a zis că pentru fotografii în culori vibrante poate concura și cu aparate de 10 ori mai scumpe. Ce-i drept, dacă dau zoom, cu greu obțin poze clare, dar este ideal pentru fotografiile făcute de aproape. M-am jucat de câteva ori și cu aparate foto performante, dar cum nu folosesc programe de editare mi se par greu de fixat setările direct din cameră. Așa, cu prăpăditul meu, imediat apăs pe setarea warm colour, apăs pe floricica cu rol de stabilizator și gata treaba!

2. Momentan televizorul meu e pe moarte și deși îmi pare rău că trebuie să dau banii pe unul nou, mă bucur că s-a decis să moară pentru că nu-i mai merg butoanele de volum din telecomandă. Asta e deja ca-n bancul ăla cu proști: nu schimbăm roata, mai bine luăm altă mașină! Parțial adevărat, căci prevăzusem că i se apropie sfârșitul...

3. Cea mai bună investiție din ultimul an a fost caloriferul electric. Pe timp de iarnă nu-i mare fâs, căci consumă mult (am plătit 600lei/3luni/10ore pe zi băgat în priză), dar primăvara și toamna e un colac de salvare. Cum i se năzare vremii și se răcește afară, bag caloriferul în priză 2-3 ore și stau ca logofătul în timp ce alții se furișează sub pături. N-am dat nici mult pe el (cca.150 lei), l-am luat de pe site de la Flanco și mi-a fost livrat gratuit acasă, deci nu m-am tărăgănat cu el prin mașini. Sunt friguroasă tare și n-am ce face. Chiar și-n serile astea i-am dat drumul...

4. Când mă uit la showuri culinare mănânc non-stop. Nu că n-aș mânca și-n afara lor, dar de obicei seara mă opresc din activitate. Nu și-n cazul în care la tv e MasterChef :D.

5. Dacă aș avea o sumedenie de bani primul lucru pe care mi l-aș lua ar fi o camionetă,  apoi o pereche de cizme western ca la carte și ultimul cd al lui Tim McGraw. Truck yeah!

6. N-am urmărit niciodată o telenovelă cap coadă (n-am avut nici măcar o tentativă de a mă agăța de una), dar recunosc că de multe ori mai butonez pe AcasăTv și admir coafurile actrițelor din telenovele. Tot după coafuri mă uitam și la Gossip Girl, dar după 2 sezoane am cedat psihic și l-am abandonat. Cu toată dragostea mea pentru ținutele lui Chuck Bass, l-am trecut în topul personal al celor mai slabe serii tv.

7. Pentru că nu mai reușeam să lipesc o carte de mâinile mele, m-am gândit să citesc în timp ce mă bronzez. Și-n loc să mă mai luminez puțin, parcă un anti-curent m-a făcut să renunț la crema pentru protecție solară (chipurile, ca să mă bronzez mai repede, mai ales că n-aveam mari pretenții de la soarele de mai). După 30 de minute de lenevit la soare m-am trezit cu o iritație pe dosul palmelor (de care am scăpat după ce m-am plimbat două zile cremuită cu Sudocrem. Pentru cei ce nu sunt familiarizați cu această cremă concepută pentru problemele de piele ale bebelușilor și pentru iritațiile cutanate ale persoanelor adulte, aflați acum că lasă o peliculă opacă, albă pe piele. Cum eram bronzată-n toată regula, după ce-o aplicam păream dată cu var pe mâini.). Și ca meniul să fie complet, s-au mai adăugat câteva zeci de alunițe mărunte pe sâni, abdomen, picioare și față. Că tot îmi doream eu pistrui...
  Pentru moment sunt în război total cu soarele și mă gândesc să-mi revizuiesc și alegerea pentru vacanța din această vară (mă gândisem inițial la o plajă grecească). Mi se pare incredibil cât de puternic și nociv a devenit soarele. M-am perpelit în patru-cinci zile mai rău ca-ntr-o lună de vară și treaba asta cu alunițele m-a cam dat peste cap.


 Și-acum, colac peste pupăză, un al optulea lucru (suplimentar) despre mine. După ce m-am bronzat eu frumușel, ajung pe blogul Ildei și hop! îmi sare în ochi un comentariu lăsat de Liliana (Lislis- cum o știm noi de pe forum). Citesc despre o variantă homemade a peelingul chimic, realizat doar din iaurt și bicarbonat de sodiu. Așa a început să-l furnice palmele pe cobaiul din mine! După o jumătate de oră mâinile lui erau pe o linguriță plină cu bicarbonat ce se pregătea să facă o baie în iaurt.
 Pun eu amestecul pe față... aud burburucii poc-poc pe piele. Nu simțeam vreo arsură, ci doar clipocitul unor balonașe ce se formau și poc! se spărgeau. Am stat 5 minute cu preparatul pe ten, apoi am clătit cu apă. La contacul cu apa, burburucii s-au înfuriat și s-au înmulțit subit! După ce m-am clătit: șoc! jumătate din bronz nu mai era! Și nu doar că s-a estompat, ci s-a luat de tot de pe obraji și-am rămas numai cu nasul și pleoapele maronii. De dimineață, m-am supus iar efectului de burburuc, dar tot mi-au mai rămas mici zone bronzate pe față. Pentru că metoda nu mi-a cauzat niciun fel de durere intenționez să o repet. Am făcut deja poze unor pete de pe mâini (tratate și ele cu amestecul menționat) și aștept să văd cât de departe poate ajunge acest tip de peeling. Sper să nu mă îmbăt eu cu apă rece, dar am observat o micșorare a porilor din jurul nasului. Am poze făcute și-aștept deznodământul!
 

Comentarii

Anonim a spus…
ai un talent uimitor la scris!! si se vede ca esti "citita"!! de asta te iubesc..si pt review-urile tale la obiect si de bun simt... si pt hainele tale care mereu sunt feminine si aducatoare de buna dispozitie! te pup. o cititoare fidela.R
Anonim a spus…
Vai tu Aurora nu esti normala Ș))))
Te si vad in camioneta cu un aer super western!
Liliana a spus…
Aurora, am ras cu lacrimi cand am citit finalul! Ai povestit asa frumos, cum numai tu ai fi putut sa o faci!

Totusi, te rog sa nu aplici masca de iaurt cu bicarbonat decat o data pe saptamana si asta doar in perioada septembrie-mai, folosind tot timpul cat esti pe afara o crema cu protectie solara. In caz contrar, riscul de aparitie a petelor pigmentare si a arsurilor este foarte mare.

Dupa cum ai observat, masca asta realizeaza un peeling mecanic combinat cu peeling chimic foarte bland si din aceasta cauza trebuie sa fim prudente si sa folosim crema cu SPF, cel putin 15.

Dupa cum spui si tu, cu soarele asta nu-i de glumit in ultima vreme. Prin urmare, in timpul verii e obligatoriu ca atunci cand suntem in aer liber, sa avem aplicata pe piele o crema cu SPF, macar pe zonele neacoperite de imbracaminte.

Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar am cunoscut doua persoane care au avut probleme grave de sanatate ce s-au declansat dupa petrecerea unei vacante la mare. Spun ”am cunoscut”, fiindca una dintre acestea a decedat anul trecut (problema sa de sanatate a aparut dupa vacanta din 2009).
Anonim a spus…
interesanta metoda de peeling! in ce proportie ai pus iaurtul si bicarbonatul?
Dorina a spus…
Sa scrii mai multe despre peeling si ce cantitati de ingrediente ai folosit, ca sunt tare curioasa.
Eu n-am stat la soare,dar sunt curioasa daca functioneaza pentru alte pete mai vechi. :)
Eu nu as mai sta acum la soare nici platita, mi se pare distrugere curata :)
Cum de nu te-ai uitat la Gossip? Mie mi-a placut mult, atat pentru haine, coafuri si trenduri, dar si pentru intriga.
De novelas ce sa mai zic, ca eram mare fana cand eram mica :) Asa am invatat si spaniola. De cativa ani buni nu am mai urmarit nici macar un episod, nu mai stiu niciun nume de telenovela si uneori parca mi-e dor de ele :))
Esti asa amuzanta, mi-as dori tare mult sa te intalnesc in persoana, poate reusim vara asta :)
Mihaela Pojogu a spus…
Interesante dezvaluiri, unele amuzante, altele foarte utile, chiar si pe mine ma intereseaza cat iaurt ai folosit la lingurita de bicarbonat.
coco a spus…
interesant...cu bulburucii aia :))
Toma Aurora a spus…
R., mulțumesc pentru complimente. Eu, în cea mai mare măsură, încerc să transmit prin blog cam tot ce simt (cu toate că mai am și unele rețineri), iar faptul că pagina mea a devenit destul de populară și-am început să colaborez cu unele firme/magazine a fost doar o întâmplare. A început totul ca o glumă, iar apoi gluma a devenit serioasă. :)
Toma Aurora a spus…
Maia, să știi că din filmul ăla sunt :D! Hi haaa!
Toma Aurora a spus…
Liliana, mă gândeam eu să mai răresc procedura, dar așa-mi place cum rămâne pielea după ce mă clătesc! Chiar și cu petele alea rămase de bronz, după ce aplic fond de ten se vede pielea așa întinsă, perfect netedă.
De-acum nu mai ies fără SPF afară, pe soare. Nu-i de glumit cu cancerul de piele, chiar dacă e mai puțin grav decât celelalte tipuri de tumori.
Îți transmit condoleanțe pentru persoana decedată, chiar dacă evenimentul tragic s-a petrecut mai demult.

Și nu în ultimul rând, îți mulțumesc pentru trucul cu iaurt și bicarbonat. E una dintre revelațiile anului :D!
Toma Aurora a spus…
Clarra, nu am respectat vreo proporție. Am pus o linguriță (rasă) de bicarbonat într-un pahar și-am adăugat 2 linguri de iaurt peste. Am amestecat și-am văzut că s-a umflat prea mult compoziția, motiv pentru care la următoarea tură de experimentat am redus cantitățile la jumătate. :)
Carmen Tobias a spus…
Vai cat am ras la faza cu bulburucii :D
Toma Aurora a spus…
Dorina, cantitățile pe care le-am folosit eu au fost: o jumătate linguriță bicarbonat+o lingură iaurt. Dacă amesteci mai mult nu ai ce să faci cu preparatul, căci se umflă și nu ai pe unde să-l aplici pe tot.
De Gossip m-am lăsat după 2 sezoane, deja mă încurcasem în atâtea împăcări/despărțiri :D.
Să știi că eu regret că nu m-am uitat la telenovele, căci știam și eu spaniola bine-merci. Așa, noroc cu ce-am mai prins din Rebelde,altfel mă limitam la Ola! și Gracias! până-n ziua de azi.
Dacă vreodată se va întâmpla să petrec mai mult timp în Bucrești, te voi anunța și poate reușim să ne vedem. Dar așa, când vin, sunt mereu pe fugă...fă aia, fă ailaltă, imediat trece timpul și-abia apuc să mă văd câteva clipe cu prietenii mei „de la capitală” :D.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, 2 linguri de iaurt pentru o lingurita de bicarbonat. Nu e o rețetă standard, eu așa am preparat-o. Pentru că iaurtul se umflă, e mai bine să amesteci doar jumătate din cantități (pentru ten).
Toma Aurora a spus…
:)) Pupici, Coco!
ramy a spus…
Eu stiam ca este foarte foarte grav cancerul de piele si din cate am citit sau mi s-a spus, este cancerul care avanseaza foarte rapid, cu sanse minime de supravietuire :(
Eu am pielea extrem de alba, am alunite si pistrui si merg o data pe an la dermatologie pentru control...Aveam o alunita mare pe fata, dar acum un an am inlaturat-o chirurgical...acum am o mica cicatrice. Am mai avut ceva interventii, cea mai dureroasa fiind la o alunita in talpa :(((
Toma Aurora a spus…
Ramy, dacă nu e depistat și tratat poate fi mortal. Avansează rapid în comparație cu alte tipuri de cancer, dar are diverse forme, unele mai grave (ce pot duce la deces) dacă tumoarea e lăsată să se mărească.
Din articolele pe care le-am citit eu am aflat că nu e o legătură directă între cancerul de piele și alunițe, dar persoanele cu alunițe mari/multe sunt mai expuse riscului de a dezvolta un astfel de tip de cancer. Doamne păzește!
ramy a spus…
Ah, inca o chestie care m-a lasat perplexa...eu credeam ca alunitele mari, si aici ma refer la cele care cresc in afara, cele proeminente, sunt mai periculoase...in schimb am fost surprinsa cand medicul mi-a spus ca cele mai periculoase si "de risc", cum le numesc ei, sunt cele plate, indiferent ca sunt mici sau mari (ca suprafata)...
Liliana a spus…
Aurora si eu vreau sa intaresc ceea ce spune ramy.

Exista mai multe tipuri de cancer de piele. Intr-adevar, una dintre formele sale, epiteliomul bazocelular nu este agresiva, in sensul ca invazia (metastaza) se produce dupa mult timp de la aparitia acestuia. In schimb, epiteliomul spinocelular si mai ales melanomul malign sunt agresive. Degeaba spunem ca trebuie sa fie depistat la timp, cel putin melanomul malign, despre care am intrebat un medic dermatolog specializat in chirurgie dermatologica, este foarte silentios. Asta inseamna ca sansele de a-l depista la timp sunt extrem de mici. In plus, eu am inteles ca melanomul malign poate aparea si pe organele interne; in acest caz, in mod sigur, atunci cand vor aparea simptome, va fi prea tarziu.

Probabil ai auzit de un profesor de la Universitatea din Bucuresti (Adela Rogojinaru) care a fost depistat cu melanom malign intr-o faza foarte avansata. Cazul este public, deoarece s-a facut o campanie umanitara de strangere de fonduri pentru a i se administra un tratament care inca nu este decontat de CNAS. Pana in 2012, nu exista niciun tratament pentru melanomul malign. Abia in anul 2012 au fost finalizate studiile clinice pentru un medicament ce si-a dovedit eficacicatea in unele cazuri de melanom malign si ii este adminsitrat si d-nei prof. Rogojinaru.

Daca il vei intreba pe domnul google despre ”melanom malign - atentie la alunite”, vei fi directionata catre un subiect de pe un forum unde o fata de varsta mea a povestit despre razboiul sau cu melanomul malign. E o poveste impresionanta, de pe urma acestei fete ramanand doi copii mici si un subiect pe un forum, care ar putea salva multe vieti. Aceasta fata a facut tratament cu medicamentul nou aparut timp de cateva luni, facand parte dintre persoanele participante la un studiu clinic. Din nefericire, dupa vreo sase luni de tratament, in cazul sau, acest medicament n-a mai avut efect si dupa alte aproximativ sase luni aceasta fata a decedat.

In general, oamenii se alarmeaza pentru alunitele care cresc la suprafata pielii si se prezinta sub forma unor excrescente (in aceasta categorie ma includ si pe mine, inlaturandu-mi la sfarsitul lunii martie doua alunite de pe fata prin excizie/electrocauterizare cu radiocauter). In marea majoritate a cazurilor, acestea sunt tumori benigne. In schimb, alunitele plate sunt mult mai periculoase.

Ca sa evitam problemele, e mai bine sa fim informati, pentru a sti de ce sa ne ferim. Sunt niste criterii (ABCD) pe care le indeplinesc alunitele periculoase A - asimetrie, B - margini neregulate, C - culoare neuniforma, D - dimensiune mai mare de 6 mm.

Iarasi am ”vorbit” cam mult, dar cand am auzit ce spui referitor la cancerul de piele si alunite, am simtit nevoia sa impartasesc cateva informatii utile.

Pupici si sa ne fereasca Dumnezeu de rele!
Liliana a spus…
Apar bulbuci (se produce o efervescenta) ca urmare a reactiei de hidroliza a bicarbonatului de sodiu, care are loc cu degajare de dioxid de carbon.
Toma Aurora a spus…
Nu-i nimic, noroc c-ai vorbit bine, documentat! Recunosc că nu știam nici măcar jumătate din aceste detalii, ci doar ce mai apărea pe site-urile ce-și fac reclamă pe google la greu. Mulțumesc mult, Liliana!
ilda76 a spus…
Si eu iti multumesc, Liliana! Am citit cu interes randurile tale! Mi-a placut mult si urarea de final! Asa sa fie, la toata lumea!

Ilda
Lavender Thoughts
ilda76 a spus…
M-a amuzat copios felul in care ai povestit, Aurora! Parca ii vedeam pe bulburuci!!!:)))

Si eu imi propusesem peelingul (acum, macar o data- ded oua ori maxim, cat se mai poate!), insa m-a rapus o gripa in toata regula si nu l-am mai avut ca prioritate!

Am citit cu drag cele 7 puncte ale tag-ului...ce-am mai ras si la punctul 5; am o imagine clara cu tine pe camioneta, cu cizmele incaltata, ascultand CD-ul lui Tim, fluierand...:)))

Sa stii ca azi, in timp ce stateam sub pilota (apropos de frigurosi), cu n ceaiuri, cu scortisoara, tinctura de propolis si mierea prin preajma, incercand sa ma dau viteaza in fata gripei, m-am gandit la tine! Cum asa?! Pai era la TV un clip al Aliciei Keys - Girl is on fire si m-am gandit ca seamana cu tine interpreta asta; da, ea seamana cu tine!:))

Pupicei!
Ilda
Lavender Thoughts
Toma Aurora a spus…
Ilda, hai că ești haioasă :))
N-ai vrea să mă auzi cântând vreuna dintre piesele ei. Ai rămâne, probabil, marcată pe viață!
Însănătoșire grabnică își urez! :*
Iulia. a spus…
Aurora..te iubesc!(dar stii deja). Mereu apari ca o revelatie.Si eu am doua alunite pe fata.. nu-s nici f mari nici pigmentate dar ma tot gandesc sa le scot. Acum..dupa ce am citit.. sunt tot mai convinsa.
Toma Aurora a spus…
Iulia, îți transmit mii de salutări! :*