Review: Gel de curățare și spray pentru ten cu vitamina C de la Herbalife


   În urma participării cu un articol (Confesiunile unui baton de cereale) la un concurs BlogAwards, am obținul locul 3 și un voucher în valoare de 100 ron pe site-ul Herbalife.ro. M-am bucurat deoarece articolul meu a fost unul literar, sub forma unei povestioare și nu mă așteptam să fie mai apreciat decât articolele de tip advertorial. Treaba e că m-am distrat scriindu-l și recompensa primită suplimentar a încununat toată distracția.

  Din voucher mi-am ales două produse cosmetice de care avem nevoie la vremea respectivă: un gel de curățate (mi se terminase cel de la Gerocossen) și un spray răcoritor pentru ten, cu vitamina C.
   Din capul locului vă spun că am fost puțin dezamăgită de listele de ingrediente, mai exact de numărul foarte mare de parabeni din compoziție. Nu sunt genul de persoană care să selecteze numai produse 100% bio, dar aveam ceva pretenții, cel puțin în cazul produsului spumant pentru curățare, care-i și destul de scump (68lei).



   Fabricat în SUA, gelul de curățate NouriFusion de mai sus se adresează tenului normal spre gras. Un mic strop din acest produs crează o spumă abundentă, ce curăță tenul foarte bine. Atât de bine încât nu l-am putut folosi decât o dată la două zile, căci în primele zile de utilizare zilnică (dimineața și seara) mi-a provocat o ușoară iritație în jurul nasului. Lucru pe care l-am mai pățit și cu alte geluri de curățare, tocmai de aceea mă feresc de formulele agresive.
  După ce m-am reîntors la gelul de la Gerocossen, l-am trecut pe cel de mai sus în categoria gelurilor de duș. Și-atunci să vezi chestie...s-a dovedit a fi o armă bună împotriva coșurilor de pe brațe ce-mi apar o dată cu venirea căldurii.
  Problema mea cu aceste coșuri a fost mai gravă în trecut și-ntr-un timp eram toată numai pete pe umeri. Apoi am făcut tamponări cu ceai de pelin și mi-au dispărut aproape în totalitate. În ultimii doi ani mi-au mai apărut 3-4 pe ici pe colo, în timp ce în trecut aveam zeci de coșulețe fără cap (ca niște movilițe pe sub piele) pe care le tot râcâiam. Mi s-a recomandat o exfoliere intensă, cu perie de corp folosită pentru masajul anticelulitic până ce pielea se înroșește și apoi tamponarea cu ceai de pelin. Menționez că principala cauză a apariției lor a fost pielea foarte grasă din acea zonă, așadar nu era vorba de o iritație ori de sensibilizarea pielii.
   Revenind la gelul de curățare, nu consider că este potrivit pielii mele, cel puțin nu pentru utilizarea zilnică. Dacă ar fi fost mai puțin agresiv cu pielea, m-ar fi bucurat să-l folosesc mai ales că cei 200 de ml de produs pe care îi conține flaconul m-ar fi ținut pe puțin 5-6 luni, la cât de dens și spumant este gelul.



   Spray-ul de față cu vitamina C este un produs destul de popular pe blogurile din afară. Nu-i nici foarte scump (33lei) și eu l-am asemănat, după o lună de utilizare cu o apă termală...ceva mai nocivă pentru piele și foarte parfumată. După aplicare îmi simt pielea răcorită, machiajul nu se strică în urma pulverizării lichidului pe față, dar mirosul său sintetic nu mă îmbie să-l folosesc des. Am fost puțin surpinsă de faptul că fetele din străinătate (ce l-au primit spre testare) au catalogat aroma ca fiind naturală, de portocale, dar oricum respectivele reviews-uri păreau cusute nințel cu ață albă.
 Cantitatea flaconului este de 50 ml, se dozeză prin pulverizator, recipientul arată foarte bine (calificativ maxim pentru ambalajul său îmbietor. Nuanța aceea proaspătă a plasticului mă trimite cu gîndul la ceva sănătos, proaspăt). Nu mi-a provocat iritații, nu mi-a cauzat niciun disconfort, dar nici nu pot spune că este un produs indispensabil pielii.

  Îmi pare rău că nu pot adresa mai multe cuvinte frumoase referitor la aceste produse. Mi-am dat silința să-mi placă și le-am așteptat și folosit cu mult drag la început, dar dacă n-a fost să fie nu pot schimba experiența mea avută cu ele.
   Făcând din nou o mică aluzie la acele liste de ingrediente, mi s-a părut puțin ofensator ca un brand ce luptă pentru un stil de viață sănătos să păstreze atâtea substanțe periculoase pentru piele în produsele pentru îngrijire.

   Sunt curioasă dacă le-ați încercat și dacă v-au lăsat o părere diferită de cea pe care eu mi-am format-o!

Comentarii

Anonim a spus…
Felicitari pentru voucher. Eu nu am incercat produsele dar par interesante:)
Mihaela Pojogu a spus…
E bine de stiut, chiar daca nu m-ar tenta sa le cumpar. Vad ca au si suficient parfum incat sa irite.
Unknown a spus…
Felicitări pentru câștig !
coco a spus…
le -am incercat si eu , sunt cam scumpe ce-i drept pentru ce fac ...spray-ul cu vitamina C mi-a placut , nu stiu in timp !
Mara a spus…
in primul rand felicitari :* nu ma surprinde reactia fata de aceste produse, am avut si eu ocazia sa fiu pulberizata cu acest spray si nu am ramas surprins impresionata, cand am auzit si pretul (desi nu e foarte mare clar nu merita) a fost clar ca nu voi comanda niciodata :)
Liliana a spus…
Felicitari pentru premiu!

Produsele nu le-am incercat si nici nu ma tenteaza :-) .
ilda76 a spus…
Excelent ai scris acest review!
Doamne, cat mi-a placut!!! Ai presarat si unele tipsuri, ai fost sincera si diplomata in aceeasi masura...Jos palaria!!!

Te imbratisez, Aurora!
Mi-era drag de tine, tu stii asta...acum imi este si mai drag!:)

Ilda
Lavender Thoughts
Toma Aurora a spus…
Macy, par dar nu-și prea merită prețurile.
Toma Aurora a spus…
Mihaela, lista de ingrediente nu-i bine deloc... :(
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc, Larisa! :*
Toma Aurora a spus…
Coco, eu aproape l-am terminat pe-al meu. Nu mi-a displăcut, dar nici nu m-a convins să-l iau din nou pe viitor.
Toma Aurora a spus…
Mara, și mie mi se pare scump pentru ceea ce face. Oricum,33 lei nu-i chiar o nimica toată pentru un român de rând, iar dacă produsul se dovedește a nu avea utilitate atunci clar sunt bani risipiți.
Toma Aurora a spus…
Liliana, mulțumesc! :*
Toma Aurora a spus…
Ilda, roșie ca un rac m-am făcut iar :ops!
Am încercat să fiu sinceră pe cât posibil. Și-n cazul altor produse ori colaborări am dezvăluit dacă a fost vorba de o testare ori de o sponsorizare și nu m-am lăsat tentată de ideea că dacă periez la greu pot prelungi respectiva colaborare. Nu se merită!

Pup back:*
Unknown a spus…
Interesante produsele,să le folosesti sănătoasă
delia a spus…
ca o mana cereasca a venit articolul, pt ca si eu ma confrunt momentan cu semne lasate de acnee, pe brate si spate. tot ce trebuie sa fac e sa ma tamponez cu ceai de pelin? si aproximativ, tie in cat timp ti.au disparut petele?
Toma Aurora a spus…
Bună!
Petele roșii, cauzate de respectivele bubițe/coșuri mi-au dispărut după 2-3 tamponări. Nu era vorba despre pete lăsate în urma ruperii coșurilor, ci pete roșiatice vizibile o dată cu apariția iritației.
Petele vechi de pe piele dispar fie în urma unui peeling chimic ori după 2-3 ani, o dată cu exfolierea naturală a pielii. Am și eu pe umeri câteva și pe față și s-au estompat în timp.