Ceaiuri fructate de la Cărturești


   Iubesc dulciurile, dar ador ceaiul de fructe!
   Aș alege oricand o cana de ceai infuzie de fructe în locul unei prăjituri, de accea e pericol când intru într-o ceainărie. Sortimentele de la Cărturești nu mi se par neapărat cele mai bune de pe piața românească, deoarece am fost foarte încântată și de cele de la Gourmandise și Kulhar. Din punctul meu de vedere, toate infuziile din fructe sunt deosebite și merită cumpărate, indiferent de brandul producător, chiar dacă multe dintre ele conțin și arome pe lângă bucățile de fructe uscate sau petalele de flori.
  Ceaiurile de la Cărturești sunt printre cele mai scumpe (10 lei/50grame, 20 lei/100grame), dar diferențele de preț între ele și alte sortimente produse sub alt brand nu sunt foarte mari. În general, un ceai de fructe costă în jur de 15 lei/100grame, un preț justificat de mixul de bunătăți pe care îl găsim în fiecare plic.



    Belgian Chocolate Truffle este un sortiment inclus în colecția ceiurilor de Crăciun, cu aromă de ciocolată belgiană. Conține ceai negru, alune caramelizate, boabe de cacao și aromă. După părerea mea este un ceai cu gust și miros puternic alcoolizat, ce mă duce cu gândul la irish coffee. Datorită bazei sale (ceai negru) este excelent amestecat cu putin lapte.


   Blue Mallow are aromă de măr roșu. Este mai puțin parfumat decât varianta cu cacao prezentată mai sus și l-aș include în categoria ceaiurilor ușoare, fresh. Conține, pe lângă bucățile mari de măr, coajă de lămâie, portocală, mango și petale de floarea soarelui si nalbă. Pentru gusturile mele este prea puțin aromat și nu poate înlocui de unul singur desertul :D.


   Spring Mix este tot o infuzie pe bază de măr uscat, portocale și lămâie, dar aroma intensă de zmeură îl face mai atrăgător și mai dulce la gust. Eu beau ceaiul neîndulcit în general (ori cu foarte puțină miere) și contează mult gustul său imediat după preparare. Are un mare plus acest ceai pentru gustul intens, de aceea l-aș prefera în locul celui de mai sus (Blue Mallow).


   Și am ajuns la Yoghurt&Cherry, un sortiment foarte apropiat de Black Forest Cherry (cel mai aromat ceai de fructe pe care l-am gustat vreodata, dar foarte greu de găsit în magazinele fizice, nefiind mai niciodată pe stoc). Youghurt&Cherry conține vișine, stafide, măr, soc, santal și hibiscus. Este un ceai dulce, foarte aromat în special datorită vișinelor și alături de varianta cu cacao este preferatul meu dintre aceste ultime sortimente încercate.

  Voi ce alte sortimente ați încercat în materie de ceai (indiferent de brand)?




Comentarii

Dana M a spus…
Chiar de curand am plecat cu 2 soritmente de ceai din Carturesti, Grandma Fruits Basket si Berry Fruits si de asemenea am luat din Auchan Zambet de Zmeura, tot infuzie de fructe insa la vrac si mi se pare chiar mai aromat decat cele de la Carturesti si mai iefti, 13 lei/100gr. In rest de-a lungul timpului din ce imi amintesc, am luat Energy cu ceai verde, Apple and Pear, Autumnal,Rose Lips(pt care facusem o obsesie intr-o vreme) si cu siguranta mai sunt multe dar imi scapa acum numele :)
adela sirghie a spus…
Mereu cumpar de la Carturesti Pineapple&Peach...
Alina a spus…
ma atrag ultimele 3 :)

La multi ani!
Maya Secret a spus…
Ultimul suna perfect, visine.... divin. Abia astept sa pun mana pe ceaiul asta, dar mai dureaza pana ajung intr-un Carturesti. :( Daca ai ocazia vreodata sa incerci ceaiul de Piersici Lavazza, cel mai bun ceai baut de mine. I-am facut un review aici daca te intereseaza. http://www.mayasecret.com/retete-culinare/cel-mai-bun-ceai-de-piersici/
Unknown a spus…
Interesante alegeri, imi plac ceaiurile de la Carturesti insa mi se par cam scumpe. Eu sunt fan Fares si Lipton (in special ceaiurile cu fructe sau cele verzi).
kleopatra a spus…
Yoghurt&Cherry l-am incercat si eu si chiar e delicios si foarte aromat. Am incercat mai multe ceaiuri de la Carturesti dar acum nu imi aduc aminte denumirea ca sa iti fac recomandari.
Tin minte ca o data mi-am cumparat de acolo un ceai care avea in compozitie 2 feluri de piper, ghimbir si ceva fructe. Era o aroma foarte interesanta, nu as putea sa o descriu. Pot doar sa zic ca ceaiul era...picant. Mie imi placea dar multe din prietenele mele nu il puteau bea.
Si pasiunea mea sunt tot ceaiurile, as bea nonstop ceai de orice fel.Acum imi place cel de lavanda si Winter Dream de la Demmers Teahouse, cu petale de albastrele, cozi de cirese, migdale, petale de floarea soarelui, lemn dulce, toate dand nastere unui ceai miraculor, auriu, intens.De la carturesti nu l-am incercat decat pe cel cu trandafiri si e extrem de parfumat insa vreau unul cu iasomie si/sau unul de violete:*:*