Manifestul de la miezul nopții







   Tot aud vorbindu-se în jurul meu: de unde până unde au femeile obsesia asta legată de pantofi? De ce au nevoie de o pereche nouă când au deja 20 de modele aproape la fel?

   Răspunsul este exagerat de simplu: pantofii perfecți sunt greu de găsit, așa cum sunt și bărbații sau camarazii ideali. De accea trebuie să încercăm sute de modele până când reușim să găsim perechea frumoasă, plăcută cromatic, în care să ne simțim bine. E simplu de intuit acel moment: eu una, mă culc îngrijorată gândindu-mă la ziua în care o să mi se descoase căptușeala sau o să mi se crape tocul. Nu e vorba de cel mai extravagant model stiletto or de cizmele joase cu franjuri, ci despre clipa în care dezvoltăm sentimente pentru încălțări.

   Când recitesc fraza anterioară mi se pare nefondată, dar îmi vin forțat, drept contra-argumente, toate momentele în care mi-am cumpărat pantofi: eram doar eu și ei, ori pe un raft, ori pe o pagină online... exact așa cum aș cunoaște o persoană pentru prima oară și nu reușesc omenește să o tranșez decât raportându-mă la propria-mi fire: sunt prea înalți pentru gusturile mele așa cum omul este prea scurt pentru a mă simți în largul meu când facem o fotografie; sunt prea livizi pentru stilul meu colorat așa cum omul e prea rocăr pentru concertul la care m-aș duce; sunt prea scumpi pentru bugetul meu așa cum omul este prea fandosit pentru a intra cu el in mc ori pur și simplu arată prea ieftin pentru a mă gândi la ei așa cum omul folosește un stil de scriere prea schilodit pentru a mă atrage într-o dscuție online mai lungă de 4 replici.

  Pantofii ideali sunt mai prețioși decât mulți dintre prieteni. Dacă scunt scoși din linia de producție și ți se rup îi vei regreta o viață întreagă. Dacă îți pierzi prietenii, îi vei înlocui mai repede decât ai crede, gândindu-te deseori cu mâhnire la timpul pe care l-ai petrecut alături de ei.
  Eu una prefer compania pantofilor căci nu trebuie să le cer persmisiunea pentru a-i scoate la plimbare. Și nu e vorba de cine deține controlul aici, pentru că și pantofii ideali îți pot face viața amară. Pur și simplu, dacă îi porți prea mult, te rod sau îți fac răni. E doar un cod nescris: mă porți atât cât trebuie, altfel deja unul dintre noi începe să profite de celălalt!

   Femeia care pornește de la ideea de bani atunci când își alege pantofii, niciodată nu se va simți bine purtându-i. Pantofii haute couture nu vin la pachet cu stilul, ci doar cu o calitate foarte bună și un design reușit. Iarăși, pantofii ieftini nu denotă mediocritate,ci doar o cusătură ceva mai neatentă și o etichetă fancy lipsă.
   Să pornești în fiecare zi la drum, purtând încălțările perfecte e un adevărat as (și nu ascuns în mânecă, ci cel mult pe sub tivul pantalonului ), căci fiecare pas pe care îl facem este important, iar unul corect efectuat face mai mult decât o întreagă călătorie cauzată de o clipă de neatenție după care te-ai rătăcit.


  Și da, este doar un alt mod de a-mi justifica nevoia de a-mi cumpăra o pereche nouă de pantofi, nimic mai mult!


Comentarii

Irina a spus…
Foate frumos articolul si bine punctata idea.Total de acord cu tine :)

Pupici :*
Anonim a spus…
In fiecare seara adorm gandindu-ma cu ce ma imbrac maine.Si stii ce?Totul incepe de la pantofi tu Aurora. Daca porti pantofii potriviti,aproape ca nu mai conteaza cu te-ai imbracat.Sau invers, daca gresesti,strici tot outfitul.
Da...Pantofii sunt esenta stilului unei femei,sunt frumosi dar ne jeneaza.Ne jeneaza dar ne plac prea mult si suntem dispuse la sacrificii..
Ma culc, adorm linistita datorita tie si viitorilor tai pantof!
Hugs
fashion doctor a spus…
ai perfecta dreptate! pupp
Mihaela Pojogu a spus…
Uf fix la incaltaminte, mai exact la pantofi, sandale si balerini, am multe restrictii auto impuse. Nu-mi cumpar din piele intoarsa, renunt daca au tocul prea mare, astept poate dau de perechea cu bareta la care visez si nu cred ca nu exista.. vad modele asemanatoare, am avut doua perechi -una purtata pana s-au stricat si a doua am vandut-o unei alte pasionate care ma implora sa fac acest lucru- si erau no name-uri.
..
All that beauty a spus…
Fiecare femeie ar putea vorbi ore în șir despre pantofi. Fiecare pereche de pantofi este precum o amprentă. Te fac să te simți într-un anume fel: atrăgătoare, frumoasă, încrezătoare, comfortabil sau, dimpotrivă incomod. Îmi place tema pe care ai abordat-o în această postare. xo
Descude a spus…
Extrem de bine argumentat:)...imi trebuie o noua pereche de pantofi:D