TAG: Le parfum


 Maia Marcu ne-a provocat să ne exprimăm cele mai sincere sentimente legate de sticluțele cu esențe parfumate pe care le ascundem, după caz, în sertare secrete, în genți sau pe mesele de toaletă.

1.Care parfum l-ai recumpara la nesfarsit?
Rose Absolue de la Yves Rocher. Nici nu s-ar pune problema să fie înlocuit de un altul, deși am o gamă largă de parfumuri preferate, pornind de la Passion Dance (Avon), Today (Avon), continuând cu esențe marca Yves Rocher (Vanille Noir, Iris Noir, Moment de Bonheur, CUE, Ode a l-amour passionnement, etc) și terminând cu Angel (Th.Mugler) și Candy (Prada). În general îmi plac aromele foarte dulci, intense, care îmi amintesc de prăjituri.

2.Cate parfumuri ai?(aproximativ)
Nu le-am numărat exact, dar să zicem că am în jur de 8-9 desfăcute.


3.Parfumul din colectia ta pe care il folosesti cel mai des…
În sezonul cald prefer In  Bloom (Avon) și Halloween Kiss (Jesus del Pozo), iar în lunile răcoroase profit la maxim de Vanille Noir (Yves Rocher) și Timeless (Avon). Cel din urmă este probabil cel mai dubios parfum încercat: miroase puternic a tămâie, are o rezistență care le-ar face geloase și pe suratele de la Th. Mugler. Miroase oarecum a mobilă veche, a ceva tras, deteriorat de trecerea anilor.

4.Primele 3 parfumuri preferate…
-Rose Absolue (Yves Rocher)
-Today (Avon)/ Treselle (Avon)
-Candy (Prada)

5.Un parfum care nu ti-a placut…
Unul luat în urma unui blind-buy: Armani Code. Ce visam eu la flori de portocal și la o aromă dulce de citrice...când l-am primit am constatat că miroase puțin a aspirină și că nu era deloc dulce. Am crezut că o fi fake și am mers să îl testez și era fix aceeași aromă.  A fost o mică lecție de shopping și m-am convins că aceste cumpărături oarbe trebuie evitate în cazul parfumurilor.

6.Un parfum dulce…
Candy de la Prada. Pana sa il iau am trait cu impresia ca Nina este cel mai dulce parfum cu putință. Dar Candy este fix ca un pumn de bomboane cipi aruncate pe piele. Cum am zis și mai sus, pentru unele persoane este chiar deranjant, insuportabil, ca mai toate parfumurile dulci.


7.Brandul preferat de parfumuri…
Yves Rocher. De ce? Aromele lor au acel je ne sais quoi specific parfumurilor franțuzești și pot fi cumpărate la promoții. Nu de puține ori am primit Comme une Evidence sau So Elixir cadou pentru o comanda cu valoare minimă decentă, ori am primit discount de 35-50% pentru o sticluță de parfum. Programul lor de fidelizare este excelent și comparând cu prețurile din magazine(făcând trimitere la calitate, în principal) pot spune că de la YR îți poți cumpăra un parfum la 50 ml+gel de duș+lapte de corp din aceeași gamă, toate de o calitate foarte bună la un preț de câteva ori mai mic decât într-o parfumerie).

8.Magazinul din care iti cumperi parfumuri cel mai des…
Yves Rocher. Chiar acum aștept două parfumuri: So Elixir Purple și OAL passionnement, plus 3 loțiuni de corp parfumate și alte produse pentru a le face cadou, pentru care voi plăti puțin peste 150 de lei. Și din experiență vă spun că o loțiune parfumată YR nu mai are nevoie să fie completată de un parfum, fiind foarte puternică și persistentă ca aromă.

9.Parfumurile dominante in fiecare anotimp
Ops, am răspuns mai sus! Foarte puternice iarna, ceva mai florale primăvara, dulci-fructate vara și din nou puternice, dulci-lemnoase, pe timpul toamnei.


10.Cu ce parfum te asociezi ca femeie?
Aș vrea să spun Rose Absolue, dar nu ar fi adevărat. Probabil Bond Girl 007 de la Avon: lemnos, ușor masculin, misterios și ușor întunecat, nocturn.


Nu voi nominaliza pe nimeni să completeze acest tag deoarece invit toate bloggerițele să se ocupe de el:D Am văzut că deja a devenit foarte popular și am citit cu interes răspunsurile fetelor!

Comentarii

coco a spus…
uite , m-ai convins sa incerc Rose Absolut ! :)
Irina a spus…
Hmmm stiam din alte posturi ca iti plac parfumurile dulci sau cu aroma de rosa dar acum am mai aflat cate ceva :)
citind posturile tale parca as incerca si eu unul din parfumurile celor de la YR, sunt putin nehotarat pentru ca ce am incercat pana acum nu m-a dat chiar pe spate......

O zi buna draguta :)
Anonim a spus…
Datorita tie voi achizitiona cateva parfumuri YR iarna asta.M-ai innebunit cu ele si am incredere absoluta in tine tu Aurora :)
Timeless de la Avon sunt minunat,perfect chiar.Nu imi amintesc sa il fi vazut prin brosura dar m-ai facut tare curioasa,iar Candy e in topul meu 3 nu stiu de ce,sunt absolut obsedata de el(sunt la a 2 sticluta in doar cateva luni),pacat ca nu se pastreaza boarea prea mult,il iau cu mine neaparat cand il folosesc..
Alina a spus…
chiar acum scriu si eu la acest tag :)).
Irina a spus…
Dupa ce ai citit raspunsurile la tag-ul tau ma bate gandul sa incerc si eu parfumurile Y.R. :)
Esti pupacita.
ilda76 a spus…
Buna, Aurora!
M-am bucurat citind raspunsurile tale la acest TAG, am tot "adulmecat" dorind sa simt aromele despre care ne-ai povestit!
Il voi completa si eu...:)
Pupicei!
Unknown a spus…
Constat ca avem aproximativ aceleasi gusturi in materie de parfumuri. Eu ador Candy -Prada, am si Angel de la T.M,ador si COcco Mademoiselle de la Chanel, care este duuulcee si puternic. Iarna prefer sa port parfumuri f dulci si persistente.
Inseamna ca avem gusturi pe dos, mie imi place Armani Code. :)
Acum imi doresc Naturelle de la YR.
Mihaela Pojogu a spus…
In afara de Angel toate imi sunt necunoscute, cu YR m-ai facut si pe mine curioasa :)
Toma Aurora a spus…
Coco,il gasesti prin mai toate magazinele YR din tara (cu mici exceptii din cate amaflat de la alte fete).
Toma Aurora a spus…
Irina,nici mie nu imi plac toate parfumurile lor. Ma refer aici la cele fresh, care nu se incadreaza in tipul meu preferat de parfum (Naturelle, Ming Shu, Ode a l-amous simplu). Nu pot spune ca nu miros placut, dar nu ma incanta pe mine prea tare,desi am prietene innebunite dupa Naturelle și Ming Shu:)
Toma Aurora a spus…
Maia, prima data sa le incerci in magazinele fizice. Nu de alta, dar stii ca treaba cu parfumurile e o chestiune serioasa si gusturile nu se prea potrivesc tuturor persoanelor.

Candy rezista destul de bine pe pielea mea si recunosc ca imi dau un puf si pe esarfa sau pe interiorul hainei si astfel simt mult mai bine aroma. Dar ca rezistentape piele nu excelează deși este puternic și ma asteptam sa se tina ca scaiul de mine.
Toma Aurora a spus…
Se pare ca a fost bine primit de fete :D
Toma Aurora a spus…
Iris, trebuie macar sa le incerci. In toate magazinele fizice au si testere, dar ofertele online si cele din brosuri sunt mult mai bune decat cele practicate de magazin.
Toma Aurora a spus…
Ilda, cand il completam chiar ma gandeam la tine.Nu stiam daca sa trec sau nu Lancome Tresor Midnight Rose la dezamagiri si mi-am amintit ca l-ai avut si tu si ca ai fost, ca si mine, putin dezamagita.

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Tin minte ca am mirosit,acum 5-6 ani un parfum de la Amway....pfff, o minunatie. Semana cu Candy dar avea o aromă de măr copt, zaharistit. Ceva de vis! Din pacate nu mai stiu cum ii spunea, caci nu am fost reprezentant si doar am asistat la o prezentare de produse la mine in zona:(
Toma Aurora a spus…
Ruxandra, cate bordeie atatea obiceie atunci când vine vorba despre parfumuri. Eu Naturelle am mirosit doar la prietenele mele.Mi se pare foarte fresh,dar are un miros interesant, foarte „verde”. Mi separe că seamană izbitor cu i love love de la Moschino, singurul parfum fresh pe care l-am folosit panala ultimul strop:)
Te-am pupat!
Toma Aurora a spus…
Mihaela,ti-am raspuns la mail. :D

Nici eu nu sunt familiarizata cu multe arome, desi cand trec prin Sephora le iau pe toate la rand la mirosit.Unele pur si simplu nu imi raman fixate in minte.
Descude a spus…
Parfumurile Yves Rocher...preferatele mele,dar stii,datorita tie.Si nici nu stii cat de mult iti sunt recunoscatoare pentru ca ai mentionat de atatea ori de Vanille Noire,presimt ca nu voi mai putea trai fara el:))