Review: Războiul gelurilor de duș vanilate. Sabon sau Yves Rocher?


   Una dintre aromele mele favorite este cea a vaniliei. În copilărie și adolescență uram vanilia și nu o suportam nici în dulciuri și nici în produsele de îngrijire (mă rog, ce foloseam pe atunci :săpun, șampon, gel de duș). După o vreme, sătulă de kilogramele de înghețată cu cacao (vafă) pe care le tot mâncasem de-a lungul anilor, m-am dat pe varianta vanilată. Și de acolo a pornit o adevărată poveste romanțioasă între mine și puternica aromă de vanilie.

   Gelurile de mai sus le-am cumpărat la preț promoțional (27 de lei cel de la Sabon și 35 de lei cei de la Yves Rocher). Deși cel din urmă a fost mai scump, am putut să-mi aleg din acea ofertă și apa de parfum Vanille Noire drept cadou (valoarea sa fiind de 165 lei). Așadar, cel de la Yves Rocher a fost un chilipir, venind la pachet cu prețiosul parfum.

   Din punct de vedere al ambalajului, diferenta este colosala între cele doua produse: sticla de la Sabon este deosebită, solidă și este prevăzută cu capac auriu și etichete vintage, în timp ce varianta Yves Rocher are un ambalaj simplu, din plastic, fără mari pretenții și nimic care să îl scoată în evidență.

   Uleiul de duș Sweet Fantasy l-am achiziționat prin intermediul unei prietene din magazinul Sabon din AFI, cu ajutorul unui cupon de reducere de 50%. Am folosit jumatate din el acum ceva vreme și vara l-am pus in sifonier, în așteptarea vremii propice pentru arome grele. Textura sa densă îl face foarte economic și am apreciat faptul că mirosul vanilat este completat de câteva note florale. Miroase foarte tare a Angel (T. Mugler) aș spune, doar că notele acelea de iasomie ale parfumului sunt combinate cu cele de vanilie.
Uleiurile de duș de la Sabon sunt pur si simplu niste geluri de dus spumante, cu o consistenta ceva mai fină, mai plăcută la utilizare.

   Gelul de duș Vanille Noire are ceva mai intunecat. Aromele florale lipsesc și se simte un miros greu, brut, de baton de vanilie. Cine are parfumul știe la ce mă refer: la acea aromă a prăjiturilor foarte aromate pregătite de Sărbători. Ca si consistență se asemană, fiind un produs dens.

   Dacă ar fi să aleg între cele două variante aș alege-o pe cea de la Yves Rocher, deși amândouă miros foarte plăcut. Cea de la Sabon e ceva mai dulce și după ce o folosești nu mai ai nevoie nici de parfum nici de deodorant de interior. Unde mai pui că sticluța face aproape toți banii :D! Cea de la Yves Rocher e mai puțin dulce, dar mai rafinată, mai naturală. În plus, există o diferență de preț care deși nu este vizibilă, există! Uleiul Sabon costa cca. 50 de lei la pret intreg, iar cupoanele de reducere costa de regula 10 lei si apar si destul de rar pe site-urile de profil. Apoi, gelul de duș Yves Rocher va veni mereu însoțit de cel puțin un produs cadou și chiar dacă nu are cine știe ce ambalaj este de o calitate cel puțin egală.

 

 




Comentarii

Kisstyana a spus…
Vanille Noir imi place mult, am parfumul si sunt mega incantata :)
Raluca a spus…
de f mult timp imi doresc sa incerc Vanile Noire desi nu sunt o mare fana a aromei de vanilie...insa imi doresc f tare sa-l incerc...pana acum nu am prins nici o oferta tentanta ca sa il pot lua...

tu din ce oferta l-ai achizitionat?mai este valabila?
pup
Katyna a spus…
Nici eu nu eram fana vaniliei cand eram mica, insa acum mi se pare deosebita si chiar o caut pentru produsele de ingrijire.
Ma tenteaza ambele geluri de dus, desi parca Sabon ma atrage mai mult, probabil si datorita ambalajului. :p
Dorina a spus…
As vrea si eu sa-l incerc pe asta de la Yves Rocher, dar mi se pare cam scumpicel. Bine, daca vine insotit de cadou nu e mult, dar simgur cam da :)
La fel sunt si eu cu inghetata: inainte adoram sa fie de cacao, acum mananc doar de vanilie :)
Cornelia Elena a spus…
Si mie imi place vanilia. La ultima comanda facuta la YR mi-am luat 3 mini parfumuri, printre care si Vanile Noire. Imi place foarte mult. Nu stiu cum este gelul de dus, dar cu prima ocazie am sa-l incerc.
Gya a spus…
As vrea sa il incerc pe cel de la YR.
MoGio a spus…
vaai , eu am sechele din cauza mirosului puternic de vanilie :( Nu as putea folosi gel de dus , cu atat mai putin parfum cu aroma de vanilie
claudia a spus…
Gelul de la YR este delicios...si parfumul la fel ! Imi plac in asa hal ca am 2 parfumuri Vanille Noire, unul normal si unul travel-size, iar gelul de dus nu imi lipseste din baie de ceva timp deja :).
Si cred ca gamele gen Vanille Noire, Rose Absolue si Jasmine sunt cele mai reusite de la YR, absolut superbe.
Catallina a spus…
Cand am vazut prima data....razboiul....apoi am continuat si m-am lamurit:))
Georgiana a spus…
Pe cel YR mi-as dori si eu sa-l incerc. Ca si tine, nu eram cea mai mare fana a vaniliei in copilarie, ba chiar o evitam. Acum, insa, mi-as dori ca toate produsele de ingrijire sa miroasa a vanilie, de la sampon, la balsam, la lotiune de corp etc. Din acest motiv am pe drum 2 balsamuri de buze vanilate, intr-o comanda ce trebuie sa soseasca :)
O sa-l incerc pe cel de la YR,am parfumul Vanille Noir si-mi place la nebunie , e preferatul meu momentan :)
Anonim a spus…
Aurora, Vanilie Noir de la YR seamana al naibii de bine cu Hypnotic Poison de la Dior.
Brindusa.
Anemona a spus…
Vanilia este aroma mea preferata:D
Stefania a spus…
Eu ador mirosul de vanilie, in geluri de dus, in creme, in prajituri, in toate..Ma duce cu gandul la o vacanta pe plaja,inconjurata de palmieri, etc..Gata nu mai visez..
Descude a spus…
Dupa ce m-am indragostit de parfum,acum imi doresc si gelul de dus Yves Rocher.
coco a spus…
ma faci sa-mi comand Yves-ul :)
Ladybug a spus…
Imi place extrem de mult sticla produsului Sabon, nu am incercat niciun produs de la ei, in schimb YR sunt o mare fana. Cred ca as fi cumparat uleiul de dus numai pentru sticla :)) am o chestie cu ambalajele frumoase :D
Toma Aurora a spus…
Raluca, acum un an am profitat de oferta. Era una de recomandare din catalogul toamna-iarna 2011 :(