Tag: Avon sau Oriflame


   Econa a lansat aceasta provocare pentru noi, bloggerițele, dorind sa afle ce preferinte avem atunci cand vine vorba despre cele doua firme. Eu am fost reprezentant Avon si Oriflame in trecut, chiar din clasa a opta sau a noua si am folosit multe produse de la ambele firme. Atunci cand eram in liceu reuseam cu greu sa strang toti banii pentru comenzile Avon, pentru ca erau mari si mereu ma incurcam cu cativa clienti mai neseriosi si uneori eram tentata si mai intram si eu in bani. Saraca mama mea, mereu ma ajuta sa acopar gaurile, desi ea avea un venit foarte mic si uneori se si imprumuta. Acesta este unul dintre lucrurile pe care, probabil, le regret din trecutul meu. In ultima perioada in care am fost reprezentant Avon nu am mai avut nicio intarziere pentru ca nu dadeam comenzi decat pentru mine si 2-3 prieteni. Am realizat, cu timpul, ca nu-i treaba usoara sa fi un reprezentant de succes si admir toate persoanele care au reusit sa gaseasca un grup serios de clienti si au obtinut un venit din acest job (e muncă serioasă, pe cuvant. Numai cine nu a fost inscris poate sa spuna ca e apa de ploaie. Asta pana incepi sa te incurci in comenzi si in bani si ajungi sa imparti factura in mai multe rate, sa nu primesti unele produse comandate si sa iti pierzi clientii, etc.).

  Avon si Oriflame sunt doua branduri cu care multi au crescut si cred ca majoritatea fetelor si-au cumparat un produs Color Trend sau Visions in adolescenta, tentate fiind de preturile mici si de faptul ca il puteam plati in 2-3 saptamani de cand il primeam de la reprezentantul nostru.  Multe am ramas fidele si am continuat sa testam si produse mai scumpe din catalog. Dar hai mai bine sa dam curs intrebarilor Econei:

 1. Care sunt primele 3 produse preferate ( sau cele mai folosite ) de la Oriflame ?

-creionul de ochi Smooth Definer nuanta Black;
-mascara Power Curl;
-corectorul Giordany Gold Mineral Therapy.

2. Care sunt primele 3 produse preferate ( sau cele mai folosite) de la Avon ?

-dermatograful Supershock;
-exfoliantele pentru picioare;
-parfumul Today.

3. Care credeti ca sunt diferentele dintre cele doua ?

   Avon mi se pare ca are un catalog mai bine organizat si promotiile sunt mai dese. Oriflame are preturi mai mici, dar uneori un produs e redus o data la 3-4 campanii, sau chiar mai rar. Oprindu-ne la preturi, cele de la Oriflame sunt clar mai scazute decat cele de la Avon si mie personal imi plac mai mult produsele lor de machiaj mai ieftine decat cele cu un pret mai ridicat de la Avon. Parfumurile Avon mi se par mai rezistente si mai deosebite si cateva sunt creatii de-a dreptul interesante (Today, Tomorrow, Always, C. Lacroix Rouge, Amethyst, Treselle). Si Oriflame are cateva esente parfumate bune, dar nu sunt foarte rezistente. E adevarat ca de la Oriflame nu am testat multe parfumuri, asa ca nu pot sa generalizez.
   Apoi, Oriflame are un plus pentru cremele de corp parfumate si pentru diversitatea produselor pentru coafat. Gama lor Milk&Honey este una foarte buna, luxurianta si au mai avut cateva colectii deosebite, placut parfumate, pe care le-au scos repede din productie. Din aceasta cauza consider ca nu pot fideliza o anumita categorie de public: cea traditionalista, care doreste sa recumpere acelasi produs de care a fost incantata in trecut.
  Avon, pe de cealalta parte este un imperiu. Cu adevarat un imperiu! Nu din cauza calitatii ci mai ales a diversitatii. Are o gama larga de bijuterii foarte frumoase si deseori am ramas cu gandul la unele perechi de cercei sau ceasuri comercializate. Apoi, are game bine definite, cu o adevarata istorie in spate: Planet Spa, Senses, Beyond Colour, etc. A colaborat cu foarte multe vedete si profitul firmei este colosal, fiind clasata printre cele mai profitabile branduri la nivel mondial. Avon se vinde prin strutura gen caracatita pe care a creat-o pe intreg mapamondul si prin desele sale inovatii.
   Personal consider ca Oriflame are produse ceva mai bune decât Avon (si decat multe alte branduri), dar Avon se vinde mai bine, e un brand mai dezvoltat si mai estetic. Imposibil sa nu te atraga ceva din catalogul lor si daca nu il mai rasfoiesti timp de 3-4 luni ai un soc cand vezi cate noutati au lansat intre timp.

4. Daca ati putea sa va cumparati cate produse vreti de la Avon sau Oriflame, de la care ati cumpara ?

  Daca as avea aceasta posibilitate as cumpara multe parfumuri Avon si toata gama de machiaj Giordani Gold Oriflame. As cumpara zeci de bijuterii de la Avon și produse Sweedish Spa de la Oriflame. As cumpara  toate ojele Avon Colour și toate rujurile cremoase de la Oriflame, vopsea de par (nuantele mai inchise) de la Avon și un bax de mascara Oriflame. Nu as putea sa aleg intre ele, caci cu amandoua am crescut si ambele au produse care m-au incantat si pe care le-as recumpara, oricand, cu toata placerea.


Dau acest tag mai departe catre:

Gina Cristina
Simona Vintage Look
Anda Zelenca
Miu Miu
Alina lui Brumarel
Dorina-Another side of me

+ tuturor fetelor care au testat produse de la ambele firme.



Comentarii

Anonim a spus…
Da,intradevar e greu sa fii reprezentant.Si eu prin a9a am fost la Avon, si te inteleg perfect cu toate problemele&co. Si eu spun ca oriflame(din ce am incercat pana acum) au produse mai de calitate si la preturi mai ok,fardurile Avon mi se par de foarte proasta calitate,bijuteriile la fel(am patit-o cu un ceas)..Totusi la parfumuri,stau bine.Si mie mi-a placut Today foarte mult mai demult.Rare pearls,passion danceLittle Black dress ce sa mai zic..
Simona Tucu a spus…
Foarte dragut tagul si foarte bine argumentat punctul tau de vedere. Multumesc pentru nominalizare, o sa-l preiau si eu! :)
Miu Miu a spus…
Multumesc frumos. O sa il fac si eu desi eu nu fac taguri, pe acesta il onorez :*
Dorina a spus…
Multumesc pentru tag Aurora. O sa il fac si eu desi nu mai sunt o clienta fidela a acestor firme :)
Irina a spus…
Da sunt de acord cu tine in totalitate.
Reprezentant nu am fost tocmai pentru ca ma temeam de eventualii clienti neseriosi.
Sunt de aceiasi parer cu Maia, produsele Oriflame sunt mai de calitate dar si de la Avon mi-au placut unele produse.Cum ar fi primul meu fond de ten, parfumul si lotiunea de corp Today, etc.
Kisses :)
Dana M a spus…
Si eu am fost reprezentant Avon si subscriu la ce a spus Maia si tu Aurora. Si pe mine ma ajuta mama sa acopar unele gauri si ma mustra rau de tot constiinta asa incat nu dormeam noaptea asa ca dupa un an sau ceva de genul acesta am renuntat.
Gina Cristiana a spus…
Ha, ha ce tag dragut. Multumesc pentru nominalizare.
pupici
Anda Zelenca a spus…
Multumesc mult, Aurora! Chiar e interesant, il voi face si eu!:X
Unknown a spus…
Dragă Aurora, am citit cu mare interes articolul tău! Îți mulțumim pentru obiectivitate și mai ales pentru că ai lansat provocarea în blogosferă!
Unknown a spus…
Dragă Aurora, îți mulțumim că ai lansat această provocare în blogosferă și îți mulțumim pentru obiectivitate!
Oana Jindiceanu a spus…
Am preluat și eu tag-ul :)

http://filefiledepoveste.blogspot.ro/2012/12/tag-avon-sau-oriflame.html
Ela a spus…
Am o mai mare apreciere si un pic de nostalgie pentru Oriflame caci la noi acest brand a aparut primul.Eu una doar de Oriflame stiam o foarte mare perioada de timp si le iubeam produsele.
In schimb,imi plac si produsele celor de la Avon de unde am si cumparat multe dar nu pentru ca ar fi inceput sa creasca in ochii mei,ci pentru ca am avut acces la catalogul lor datorita unui coleg de la servici.

Te pup!
Anonim a spus…
What's up, I wish for to subscribe for this webpage to obtain hottest updates, therefore where can i do it please help.

Here is my blog ... graduate certificate programs