luni, 5 noiembrie 2012

Schimbările mele pentru SpringShop.ro


   Auzim tot mai des in cadrul buletinelor de știri despre boom-ul vânzărilor online. Comparativ cu anul 2006, în România volumul cumpărăturilor din magazinele virtuale a crescut de cinci ori, ceea ce înseamnă că un segment tot mai larg al micilor investitori autohntoni se orientează spre piața virtuală. Chiar și persoanele fizice sunt atrase de costurile scăzute ale unui magazin online și de ușurința cu care îți pot supraveghea activitatea. Practic, nu ai nevoie decât de o conexiune la internet pentru a fi la curent cu evoluția propriei tale afaceri din mediul virtual.

   SpringShop este un site autohton de unde ne putem procura, cu toții, un magazin online la cheie. Prețurile propuse sunt convenabile în comparație cu cele ale unui magazin fizic închiriat și cunoștințele IT de care avem nevoie pentru a ne descurca cu gestionarea sa sunt minime. Dar ca orice site care dorește să prospere, SpringShop este deschis sugestiilor noi venite din partea vizitatorilor săi și de aceea a lansat o provocare: să menționăm trei aspecte pe care le-am schimba sau trei completări pe care le-am putea aduce paginii lor de internet.
   Personal am fost cucerită de logo-ul site-ului, un omuleț verde și prietenos cu care ne întâlnim în fiecare secțiune a paginii online.El reprezintă imaginea viitorului interprinzător interesat de deschiderea unei afaceri virtuale și cred că mulți dintre noi se regăsesc în postura lui. L-aș folosi pe post de simbol pentru toate cele trei schimbări pe care eu le-aș aduce site-ului și l-aș numi Domnul Spring.

   Probabil una dintre cele mai tentante facilități pe care un site de gen ar putea să-l ofere persoanelor interesate ar fi un program trial, de 10-30 de zile, în care eventualul client să testeze serviciile oferite și calitatea shopului virtual. Un magazin virtual în varianta trial îl convinge pe pontențialul client dacă se merită sau nu să investească pe termen lung în afacere sau dacă reușește să managerieze sarcinile ce i se vor atribui în calitatea sa de nou vânzător online. Aș scoate în evidență această posibilitate de testare printr-un banner pe pagina de start a site-ului, unde Domnul Spring i-ar invita pe toți cei interesați să își testeze valeitățile de comerciant:


   Mi se pare, de asemenea, foarte important să fie vizibilă o listă cu magazinele online care au reușit să se evidențieze pe piața online după ce au apelat la serviciile SpringShop. Reușita celorlați este un imbold pentru noi de a ne lansa într-o afacere. Cu toții suntem interesați de cum se prezintă eventualii noștri competitori sau parteneri comerciali și ne-ar fi de folos să putem vizita magazinele de succes care au luat viață în urma colaborării cu Spring Shop:

    Mereu am privit cu mai mare încredere magaziele/ site-urile care au o rubrică de chat cu reprezentanții paginii respective. Fie că e vorba de un cadru de suport tehnic online sau ofline, mi se pare mai comod să adresăm întrebările ce ne frământă tastând interogația direct într-un chenar, fără să mai fie nevoie să apelăm la mailul sau datele din contact. SpringShop are deja un sistem de Live Chat, dar nu mi se pare foarte vizibil și l-aș ancora și pe el undeva pe prima pagină, sub forma unei animații:

   Suntem un public din ce în ce mai comod și mai distras și de aceea avem nevoie de servicii vizibile, pe care să le putem accesa fără să fie nevoie să căutăm prin partițiile și gama site-ului. Animațiile și opțiunile interactive ne fac să ne petrecem mai mult timp pe respectiva pagină și să o considerăm prietenoasă cu timpul nostru liber și ușor de folosit. Apelul continu la logo va face ca discuția dintre SpringShop și eventualii clienți să se fluidizeze. Cel care va accesa pagina și va utiliza aplicațiile sale se va simți mai puțin contrâns în compania Domnului Spring decât s-ar simți în preajma unei persoane reale și astfel va explora toate opțiunile și serviciile pe care site-ul i le poate oferi.Articol scris pentru SuperBlog 2012. Temă propusă de SpringShop.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...