În seara aceasta...stam cu ochii pe bucatari!



   Să te hrănești și să îți gătești hrana este vital. Să faci din gătit o pasiune sau o profesie mi se pare ceva lăudabil. De mic copil am fost atrasa de emisiunile culinare si mereu am admirat aceste fiinte magice numite bucătari. Mi se pare incredibil să reușești să te concentrezi zilnic asupra bucătăriei și să reuști să pui toata dragostea și priceperea pe care o ai în farfurie! Fie că vorbim despre chefi sau despre bucatarii de la cantine!
   In seara aceasta, la 20.30, Antena 1 lansează un nou show culinar: Top Chef România. De regulă nu mă uit la Antena 1,mi se pare un post manipulat și manipulant și de obicei evit canalele cu preferințe politice îndreptate într-o singură direcție. Viata este oricum plina de probleme (mici sau mari) si nu vreau sa mai duc o luptă în plus și cu canalele media.
   Revenind la show-urile culinare, mă înclin respectuos în fața lui Horia Vârlan, un bucătar haios care a reușit să ne țină de atâția ani în fața ecranelor cu emisunile sale culinare de pe Prima TV. Eu am urmărit  Cireasa de pe tort și Academia lui Horia. Este, după părerea mea, primul bucătar român care a reușit să transforme o emisiune culinară într-una de divertisment. 
 
   Apoi, am devenit pasionata de Masterchef, dar ultimele sale episoade s-au transformat într-un soi de circ. Mi s-a părut puțin neprofesionist că s-a insitat atât de mult pe problemele din culise, dar probabil acest lucru a dus la creșterea audienței spectacolului gastronomic. Cu toate acestea voi urmari in continuare MasterChef și sper că vom avea din nou parte de concurenți deosebiti și pasionati de bucatarie.

  Top Chef este o emisiune benefică pentru starea actuala a Antenei 1. Eu una nu am mai vazut o emisune cu adevarat buna, educativa pe acest post de la Marele Câștigător. Am fost dezamagita că acea emisiune nu a avut continuitate, mi s-a parut stimulanta pentru toate categoriile de public. Obezitatea este o problema reală (globezitatea, cum a fost numită de nutriționiști) și avem nevoie de producții tv care să ne convingă că o putem preveni și trata . Aștept nerabdatoare Top Chef și fie ca celebrii membrii ai juriului să aleagă cu iscusință pe cel mai bun bucătar profesionist înscris în show!

Comentarii

Kisstyana a spus…
Circ o sa fie si aceasta emisiune , cu totii primesc bani ¨extra¨pentru a face show...Multi dintre ¨bucatari¨..nu au ajuns head chef intr-un restaurant prin prisma muncii lor..Sa te uiti sa vezi ca oamenii aceia , simpli, care au participat la Master Chef aveau mai mult talent..
Toma Aurora a spus…
Kisstyana, am vazut si afoni aseara, dar si cativa bucatari priceputi. Sa vedem cum o sa se deruleze concursul. Comparativ cu MasterChef mi se pare o competitie mult mai dificila si probele sunt multe si grele. Cel mai mult mi-a placut de Joseph, mi s-a parut un jurat corect si direct. Pot spune ca uneori ma deranjeaza cand juriul il ironizeaza pe concurent si apoi ii spune ca de fapt a glumit si ca mancarea este excelenta. Sper sa nu se schimbe pe parcurs și sa elimine cat mai rapid pe cei care, cum ai spus si tu, sunt depasiti clar de bucatarii amtori de la MasterChef. Te pup!