De astazi incepe nebunia....

    La inceputul lunii, Lidl a adus in magazinele sale masina de copt paine, la un pret simpatic de 199 lei. Spun simpatic pentru ca masina are caracteristicile uneia mult mai scumpe. Eu am comparat-o cu Homebread de la Moulinex (399lei) si aparent au aceleasi insușiri: 12 programe, trei trepte de rumenire. Cea din Lidl are in schimb mai multe optiuni pentru greutatea painii (de pana la 1,25 kg, in timp ce Homebread se opreste la 0,9 kg).  Un alt aspect important este puterea aparatului, cel din Lidl avand o putere mai mare si un timp de coacere mai redus. Din punct de vedere al accesoriilor, ambele aparate vin cu spirale, palete, cani gradate, etc. Un alt plus pentru aparatul din Lidl este garantia de 3 ani (cu un an mai mult decat garantiile oferite pentru masinile Moulinex. Sa stiti ca aceasta garantie acopera chiar si nemultumirea voastra legata de produsul final obtinut. Acest lucru este valabil pentru majoritatea masinilor de copt paine.

 Partea cea mai buna este aceea ca aparatul poate fi folosit si pentru checuri, prajituri pufoase si cozonac. Si aici vine partea cu nebunia....mie niciodata nu mi-a iesit cozonacul! Mi se pare foarte greu de framantat si tot procesul de preparare e anevoios si foarte lung.Cat de curand domnul cozonac va fi pus in practica, mai ales ca de vreo cateva saptamani imi sta gandul la cozonacul facut in casa. Apoi o sa urmeze un chec cu bucatele de ciocolata, o negresa  pufoasa, dar si diverse combinatii de aluaturi pentru paine. Foarte interesanta mi se pare combinatia cu miere si lapte. Din cate am citit rezulta o paine foarte alba si pufoasa, cu gust de croissant, numai buna pentru micul dejun!



Comentarii

Ela a spus…
Super!Merci mult pentru informatie!

Cozonac vreau sa invat si eu sa fac,mai ales ca am de la cine sa invat,mama lui Silviu face niste cozonaci mama-mama!

Te pup!
Gina Cristiana a spus…
Si eu vreau o masina pentru paine. Ador painea facuta in casa. Am citit anumite retete care dospeau aluatul pentru gogosi in masina aceasta :)
Am vazut in iarna o oferta de la firma Alasca, cred, in Real cu 109 lei insa am ratat oferta.
pupici
Cherry Queen a spus…
mi s-a facut pofta de cozonac ....:D astept sa vad cum iti iese cu aceasta masina de copt...
vroiam sa t intreb... este doar pt copt? sau si pentru amestecarea aluatului?
te pup!
Toma Aurora a spus…
Masina este si pentru framantat si dospit.Trebuie doar sa pui ingredientele si de restul seocupa singura. Setezi de la inceput cum vrei sa fie (mai rumena,mai putin rumena) si asta este tot. Se pot face si aluaturi pentru pizza, taitei, dulceturi, etc in ea.Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Ela, pai sa pui reteta intr-o zi pe blog, ca sa ne inspiram si noi. :D Cand eram mai mica ne facea o vecina niste cozonaci super gustosi. Dar a plecat din tara si de atunci mancam doar din comert.Nici nu se compara cu cei facuti in casa!
Toma Aurora a spus…
Gina, eu de cand am vazut reclama la tv numai acolo mi-a stat gandul.Mi se pare o investitie buna pe termen lung, mai ales ca putem sa facem si prajituri in ea si paine de care suntem 100% siguri ca nu are cine stie ce adaosuri in ea.
Te pup!
claudia_mami a spus…
eu fac paine de casa ,eau faina de grau de la lidl ,acum e la 2,3 ron si drojdie tot de la ei 0,5 bani si imi ese doua panici dintru un kg de faina -recomand foarte buna si mereu calda .astep reteta ta de chec sau cozonac .pop
Alexandra a spus…
Se mai gaseste in magazine oferta asta? ca m-ar tenta si pe mine
Toma Aurora a spus…
Alexandra eu azi am cumparat-o din Targoviste. Din cate am auzit in unele magazine Lidl s-a epuizat stocul, dar oficial inca este se comercializeza.
Adnia a spus…
vreau si eu reteta cu lapte si miere...ca masina performanta am, desi e un no-name, am achizitionat-o mai ieftin, si tot cu atatea functii si putere!
Toma Aurora a spus…
http://www.teoskitchen.ro/2012/02/paine-cu-lapte-si-miere.html

Aici gasesti o reteta de paine cu lapte si miere testata, dar poti cauta si pe google altele. Eu de obicei ma ghidez numai dupa retete facute de persoane obisnuite, nu dupa cele de pe site-urile de specialitate (multe nu mi-au iesit si de aceea ma bazez pe experienta culinara a altor persoane).
Toma Aurora a spus…
Claudia, faina am luat tot din Lidl si am si facut aseara o paine obisnuita. A iesit foarte gustoasa si am mancat cu lapte. Am observat ca este si extrem de satioasa, in comparatie cu cea din comert, care este foarte aerata si nici nu prea are gust.
Dorina a spus…
Cred ca mi-o cumpar si eu. Vroiam sa-mi iau de mult de pe Emag, dar mi-era frica ca poate nu nimeresc una buna.
Acum ca e si oferta asta, sigur mi-o iau, pentru ca ador painea facuta in casa. O sa ma ingras ca un porky cred :))
ilda76 a spus…
Daca as fi stat bine cu bugetul, chiar m-ar fi tentat sa-mi iau! Are o buna prietena si ma incanta mereu cu ceea ce face!
Asteptam "rezultate", Aurora!:)
ancuvonc a spus…
eu mi-am cumparat-o luni. fac in fiecare zi paine la ea. miam cumparat-o impreuna cu mixurile alea de faina pe care le recomand si nu prea..la modul ca mixurile au destul de multa sare. dar masina e geniala!
Alexandra a spus…
Am gasit-o si eu, insa n-am gasit sa scrie pe ea ca ar face si cozonaci....sau poate nu m-am uitat eu bine....ca eu pt asta as vrea mai mult s-o cumpar.....
Toma Aurora a spus…
Alexandra, cozonacul se incadreaza la categoria aluaturi dulci. Eu am gasit multe retete pe google, cautand”cozonac facut in masina de paine”!