Pentru fanii fructelor de mare am decis sa postez aceasta reteta usoara, de vara, testata de sora mea. Eu nu am mancat niciodata fructe de mare si nici nu ma atrag in mod deosebit, cu toate ca nu sunt mofturoasa cand vine vorba de mancare. Singurele preparate care nu imi plac sunt cele din peste si de aceea cred ca evit si restul alimentelor de origina acvatica. In copilarie mancam foarte mult peste, dar o data am exagerat si mi s-a aplecat. De atunci doar l-am gustat, din cand in cand.
Ingredientele necesare pentru realizarea acestui tip de paste sunt:
- 12-16 creveti;
- 300 ml smantana;
- o ceapa medie;
- 4 catei usturoi;
- 100 ml vin alb;
- 1/2 legatura patrunjel;
- 320 g paste (tagliatelle);
- o lamaie;
- sare, piper.
Punem o tigaie cu ulei la incins. Calim in ea ceapa si usturoiul, taiate marunt.Dupa ce s-au calit, adaugam crevetii si ii lasam sa se inroseasca. Apoi adaugam vinul peste ei, smanatana si mai lasam sa dea in clocot de 2-3 ori, ca sa se ingroase sosul.
Adaugam tagliatellele si amestecam pana ce acestea s-au incorporat in sos.
Peste ele punem zeama de la o lamaie si patrunjelul si lasam sa fiarba ince 5 minute, dupa care presaram sare si piper dupa gust.
Acest preparat se serveste cald si dupa spusele surorii mele are o consistenta usoara, numai buna pentru acest sezon.
Comentarii
O sa incerc sa gatesc si eu reteta ta :P
Pupicei
Imi place si farfuria, ador farfuriile negre, am si eu si trebuie sa imi mai iau pentru ca am spart doua :)) Tu unde le-ai gasit?
Tagliatelele sunt pastele mele preferate, in rest fructele de mare si pestele nu prea, am mai gustat midii dar nu ma omor deloc.
Sa aveti pofta :)
Trimiteți un comentariu