Recomandarile lunii iulie


Intounchable este o productie franceza emotionanta, despre un magnat paralizat, cu un caracter dificil, mereu in cautare de ingrijitori noi. Situatia se schimba atunci cand il intalneste pe somerul smecheras, Driss. Acesta ii ridica moralul lui Phillipe si ii retrezeste pofta de viata prin comportamentul sau prea putin disciplinat.Filmul seamana destul de mult cu The Bucket List, despre care v-am vorbit lunile trecute. Doar ca acestui film i se adauga tragedia profunda caracteristica dramelor frantuzesti, dar si umorul mai fin si elegant. Fimul este pentru mase, emotionant si plin de umor in acelasi timp. Deja a facut mare valva prin cinematografe si este probabil unul dintre cele mai bine cotate filme frantuzesti pe IMDb, obtinand un scor de 8,6 puncte.


Din colectia ”101 de carti de citit intr-o viata” mi-a picat in mana Gradina Secreta  de Frances Hodgson Burnett. In general nu ma impac deloc cu literatura britanica, mi se pare prea fada si lipsita de emotie. Stilul britanic este in general grosolan si lipsit de delicatete si de figuri de stil, cu descrieri scurte, care nu iti starnesc foarte mult curiozitatea. In plus exceleaza la capitolul fantezie. Toate personajele devin la un moment dat euforice, agitate, foarte teatrale. La fel se petrec lucrurile si in cazul romanului scriitoarei Burnett. Mary, o micuta orfana rasfatata si deloc placuta la infatisare, se muta in Anglia, pe o proprietate imensa, dar cu multe locuri interzise. Unchiul sau pazeste cu sfintenie intratrea intr-o gradina secreta (locul in care sotia sa a suferit un accident si a decedat). Fetita gaseste intrarea si impreuna cu noi sai prieteni, Colin, Dickon si Ben, se ocupa de reamenajarea si ingrijirea gradinii. Lucrarea se adreseaza in special copiilor, dar din momentul in care este inclusa in aceasta colectie, probabil nu trebuie ratata nici de adultii care nu au rasfoit-o in primii ani ai vietii!


Comentarii

Diana Tudor a spus…
Am citit si eu "Gradina Secreta" si este una dintre cartile mele favorite. Filmul in schimb nu l-am vazut, dar chiar eram in cautarea unuia, deci... multumesc!
Unknown a spus…
Vaiii eu am vazut filmul ''the secret garden'' si am plans mama mama.superb si daca este si carte abia astept sa o citesc.te pup
sunshine a spus…
Voi cauta sa vad Intounchable, mi-a placut ce am citit, pare interesant.
Am vazut pe vechiul Hallmark filmul "Gradina secreta" si mi s-a parut dragut. Nu m-a impresionat dar povestea era draguta, a fost un film relaxant.
:*
All that beauty a spus…
Interesante recomandari. Nu am văzut filmul şi m-ai făcut curioasă. xo
Alina a spus…
literatura engleza cred ca e preferata mea :)) numai fada nu mi se pare... e adevarat ca nu-mi plac descrierile prea lungi.
Toma Aurora a spus…
Diana si mie mi-a fost recomandat de cineva. Foarte mult mi-a placut!
Toma Aurora a spus…
Mara, neaparat trebuie sa caut si eu filmul.Presimt ca este foarte frumos realizat!
Toma Aurora a spus…
Hallmark....ce dor imi e de el, de filmele inspirate din povesti difuzate pe acest canal :(
Toma Aurora a spus…
Sper sa il vezi, chiar este un film foarte reusit!
Toma Aurora a spus…
Alina, nu neg faptul ca literatura britanica are farmecul sau. Mie imi plac descrierile, ma ajuta sa imi inchipui in detaliu personajele si decorul.
Adnia a spus…
recunosc ca nu mai am timp de filme,iar de citit....doar cartile e specialitate si mereu imi promit ca voi remedia asta! insa timpul asta parca nu e de acord cu mine. oricum, multumesc pt. sugestie, s-a notat!
Descude a spus…
Intounchable l-am vazut si eu...superb filmul,m-a emotionat profund.
Cartea mi-ar placea sa o citesc,am cautat si filmul dar nu l-am gasit
Lavender Thoughts a spus…
Filmul e emotionant,l-am recomandat si eu acum cateva luni.Iti impartasesc impresiile in ce priveste literatura britanica.