Recomandarile lunii iunie


Felicitari Spaniei pentru trofeul castigat aseara!
Cu toate aceastea, cel mai bun jucator de la Euro 2012 a fost desemnat Andrea Pirlo. Acesta a insumat de doua ori mai multe puncte decat ocupantul pozitiei secunde din top (Andres Iniesta) si de 6 ori mai multe puncte decat C.Ronaldo, conform surselor neoficiale. In zilele urmatoare se va acoda oficial si acest titlu. Pirlo a fost si preferatul meu, mi se pare cu adevarat un jucator profesionist, corect si foarte tehnic.

Later Edit: Se pare ca dupa ce Pirlo a fost dat marele favorit de toate ziarele de sport internationale si de toti bloggerii sportului-rege, UEFA a decis ca titlul oficial sa mearga catre Iniesta. Multi nemultumiti s-au aratat la orizon, dar din pacate decizia nu a depins decat de marii federatiei :(



Am descoperit saptamana trecuta, printre teancurile cu carti Maidanul cu dragoste, de G.M.Zamfirescu. Este o lucrare perfecta pentru vacanta, foarte curat scrisa, tragico-comica si emotionanta pe alocuri. Romanul are drept cadru de desfasurare periferia Bucurestiului la inceputul secolului XX. Copilul Iacov sufera o tranzitie spre adolescenta pe maidanele pline de ciulini, fiind partas la viata agitata dintr-o mahala poreclita ”casa cu nebuni”. Dincolo de certurile la care este zilnic martor si de mizeria in care se scufunda, Iacov descopera iubirea sub toate formele sale.


Mi-a ramas putin gandul la The Turn of the Screw. Desi face parte din categoria filmelor horror, acest film nu contine nicio scena infricosatoare. Nu apar monstrii si nici nu este nimeni spintecat. Mai mult, actiunea se petrece ziua, in cadre de poveste, iar persoanajele sunt foarte frumoase, incantatoare as spune! Filmul prezinta povestea unei guvernante proaspat angajate pentru a avea grija de doi copii orfani. Acestia sunt bantuiti spiritual de fantoma unchiului lor foarte agresiv si a amantei acestuia si imprumuta uneori comportamentul acestora. Este un film scurt, de 80 de minute, perfect pentru o dimineata de vara.

Comentarii

Alina a spus…
Si tu esti cu fotbalul??:))
Toma Aurora a spus…
Alina, nu sunt chiar fanatica, dar ma uit la meciurile mai importante. :D
Simona Tucu a spus…
Oh, Aurora, sunt 3 luni de cand nu m-am mai uitat la niciun film horror, mi-am organizat putin altfel viata si am exclus aceasta placere, insa asa mi-e dor de unul din acela sadic :P Filmul descris de tine se inscrie insa in limitele pe care mi le-am autoimpus in prezent...oare pe acesta il gasesc pe net?
Toma Aurora a spus…
Simona, pe Cinemaxx.ro il gasesti. Trebuie doar sa iti faci cont si il vezi gratuit. Lasa-l 15 minute la incarcat, pentru inceput. Calitatea este foarte buna si presimt ca o sa iti placa. Nu este un film tocmai sadic, dar e destul de interesant :D
Dorina a spus…
Mie mi-a placut (de fapt imi place mai demult) Iker Casillas. L-am descoperit acum un an si ceva cred si mi se pare un portar extraordinar.
O sa ma uit si eu la filmul recomandat de tine. Imi place la nebunie acest gen :))