Review: Gel de curatare cu apa termala Effaclar La Roche Possay


Folosesc acest gel de curatare de cateva luni si mi-am format o parere generala in privinta sa. Am amanat insa prezentarea sa pe blog deoarece nici nu m-a convins ca ar fi de calitate superioara celorlalte produse de curatare a tenului incercate, dar nici nu mi-a displacut pana la un moment dat. Din aceasta cauza cu siguranta nu il voi cumpara din nou si ma voi intoarce la produsele  demachiante de la Yves Rocher, mult mai pe placul meu.

Gelul de curatare Effaclar este imbogatit cu apa termala si acest lucru se simte, chiar din momentul aplicarii. Apa termala are asupra pielii mele un efect de usoara uscare, dar si de tonifiere de lunga durata. Nu pot sa spun ca acest produs mi-a uscat grav pielea si nici nu mi-au aparut cojite sau demne vizibile de deshidratare, dar simteam un usor discomfort la nivelul fetei imediat dupa demachiere. In prima luna de utilizare nu am avut aceasta senzatie, dar treptat lucrurile s-au schimbat si de aceea am fost nevoita sa alternez produsul cu altul similar.

Inainte de a-mi cumpara acest produs multe fete m-au atentionat ca lor nu li s-au potrivit cosmeticele din gama Effaclar, iau unele dintre ele s-au plans de o agravare a cosurilor si a imperfectiunilor. Si eu am observat ca mi-au aparut mai multe cosuri si puncte negre in ultima luna si suspectez acest gel de curatare ca ar fi de vina. Ce mi se pare mai grav este faptul ca aceste cosuri trec foarte greu si imi reapar in aceleasi locuri. De aceea voi intrerupe utilizarea produsului cat de curand.

Imi pare rau ca am ajuns sa il critic, dupa ce in primele saptamani m-am inteles excelent cu el si eram incantata de faptul ca imi curata in profunzime pielea si rareori imi aparea cate un cosulet ratacit. Am ajuns insa in faza in care nu mai simt ca imi demachiaza cum trebuie tenul, ca il ususca si simt nevoia de a-l abandona cat mai rapid.



Ce pot sa mai adaug este faptul ca are o textura densa, transparenta, sub forma de gel si un parfum placut, nu foarte puternic. Este foarte economic si face foarte multa spuma. Eu il folosesc de aproximativ doua luni si inca mai este destul produs in flacon. Pretul sau variaza intre 35 si 50 de lei, in functie de farmacia de unde il cumparati. Eu il recomand doar daca doriti sa il folositi ocazional sau pentru perioade scurte. Daca aveti probleme grave ale tenului va recomand un gel de curatare mai bland si tamponari cu ceai de musetel.  In cazul meu musetelul are efecte benefice mai ales daca il folosesc in baia de aburi. Incalzesc foarte bine putina apa intr-un vas, adaug cateva flori de musetel si apoi stau cu fata deasupra vasului 10-15 minute. Apoi ma sterg cu un prosop de hartie si in cateva ore multe cosuri dispar sau devin mai mici.

Comentarii

Alina a spus…
banuiesc ca-ti apar cosuri tocmai de la faptul ca-ti usuca pielea, chiar daca tie nu ti se pare ca ar fi vorba de o uscare grava... am patit-o si eu cu diverse geluri.
Oanna Maria a spus…
Il am si eu; l-am luat la pachet cu crema Ef. Duo pt ca oricum aveam nevoie de ea si aveau aprox. acelasi pret. La inceput a fost ok, dar dupa aia imi usca ingrozitor fata si nu l-am mai folosit. Poate o sa-l folosesc asa la o luna cand vreau o curatare mai puternica, in rest nu.
Marra a spus…
Imi pare rau ca nici la tine nu a mers:(
S.S a spus…
Buna:* imi poti spune te rog cum ti-ai pus followei-ul si lista de blogarite? Mersi mult ,si scuza-ma ca ti-am lasat comentul tocmai la postarea asta,dar m-am gandit ca aici o poti vedea cel mai repede. O zi buna:*
Lavender Thoughts a spus…
L-am testat acum mult timp,in format mini size si mi-a placut tare mult.Insa citesc mereu experiente asemanatoare celei ale tale: la inceput e grozav,dupa care ``isi da in petic.``Pacat.
Prefer gelul spumant Bioderma (l-ai incercat?) pentru ca aceasta companie utilizeaza cele mai putine ingrediente iritante,comparativ cu alte marci dermocosmetice.
Universul DADA a spus…
Si pe mine m-a tentat acest produs, insa am auzit si am citit multe pareri negative. Eu nu am probleme cu cosurile si nu as fi deloc incantata sa ma trezesc cu cateva.
Toma Aurora a spus…
Da, Alina, d-aia imi apar. Sunt foarte dureroase si nu pot fi stoarse si mai ales trec foarte greu. :(
Toma Aurora a spus…
La inceput mi-a placut si mie tare, chiar l-am laudat uneori pe blog si l-am inclus printre favoritele lunii martie.Apoi mi s-a parut usor agresiv pentru piele.
Toma Aurora a spus…
Marra, n-a fost sa fie nici la mine :((
Toma Aurora a spus…
Hello,

Eu le-am pus din setarile de bord. Intri la panoul de control al blogului si ai acolo domeniul ASPECT. Selectezi Adauga Widget si iti alegi ce vrei sa pui pe bara laterala (lista de bloguri, chenarul cu persoane interesate, fotografii, etc). Nu ma pricep foarte bine nici eu, mai mult m-a ajutat sora mea. Intr-o seara am stat pana la 5 dimineata sa imi pun chenarul de Facebook si a doua zi tot sora mea mi l-a rezolvat, in 2-3 minute .
Toma Aurora a spus…
Nu l-am incercat pe cel de la Bioderma, dar iti multumesc ca l-ai mentionat. Poate pe viitor il voi achizitiona. Ma gandesc sa renunt la produsele dermocosmetice, pentru ca foarte multe m-au dezamagit (mai ales produsele din gama Normaderm de la Vichy, cu exceptia vechiului gel verde de curatare). Majoritatea mi s-au parut puternic alcoolizate, chiar daca nu aveau miros foarte evident. Simteam pur si simplu ca au ceva care ma arde usor, mai ales in cazul lotiunilor tonice.
Toma Aurora a spus…
Dada, in niciun caz sa nu il incerci daca nu ai cosuri. Eun aveam foarte putine, dar acum am cel putin 30 pe fata. Cel putin pe o tampla si maxilarul drept arata ca o iritatie si nu mai trec deloc.
mania blog a spus…
Eu nu am folosit acest gel, desi imi mai apar si mie cosuri in anumite perioade. Din pacate, tot din alea dureroase de care ziceai tu :( Apar sub piele, intai incepe durerea si dupa aia se vede cosul :)
S.S a spus…
Mersi pentru ajutor. Sper sa ma descurc:*
Lavender Thoughts a spus…
Vichy m-a deceptionat si pe mine si nici platita nu mai pun picatura de crema de la ei.Am vazut ca si pasagera este de acord ca produsele Bioderma sunt mai sigure,deci merita sa dai o sansa gelui de curatare.Il poti lua in vaita de 200 ml pentru inceput.Recipientul de 500 ml m-a tinut mai bine de jumatate de an,in conditiile in care l-am folosit zi de zi,cel putin o data.Lotiunile micelare Bioderma sunt,de asemenea,mai blande si mai apreciate.Vezi ce te avantajeaza mai bine,dar categoric,lasa gelul LRP deoparte.Numai bine!
cosuri sub piele a spus…
Foarte bun acest gel cu apa termala!
Anonim a spus…
Iti apar cosuri deoarece le aveai sub piele si ti le-a scos ca sa le trateze. Tot ce exista in gata LA ROCHE POSAY e mirific.... deci de aia ti-au aparut cosuri ca le aveai sub piele si le-a scos pentru a le trata. :)