Recomandarile lunii aprilie


In luna aprilie am vizionat mai mult seriale decat filme artistice si cu greu mi-am facut timp pentru Cinemaxx.ro si filmele nou incarcate pe site. Cu toate acestea nu am putut rata The Bucket List, difuzat nu demult pe Pro TV si listat de curand si pe Cinemax. Filmul ne prezinta povestea unor doi batrani, interpretati de Jack Nicholson si Morgan Freeman, ajunsi in pragul sfarsitului vietii lor, rapusi amandoi de boli incurabile. Edward este bogat, mandru si materialist, in timp ce Carter are un suflet nobil si o familie unita si iubitoare. Cei doi alcatuiesc o lista cu dorintele finale si pornesc o grozava aventura, ultima din viata lor. In final Edward realizeaza ca puterea prieteniei este mai importanta decat nasfarsita sa avutie si se ataseaza sincer de inteleptul Carter. Un film emotionant dar si vesel, cu intrepretari de exceptie, cum era de asteptat. Din cate am citit pe IMDb, Morgan Freeman a filmat in ultimele 6 luni pentru 5 productii noi, fiind asaltat de celebrii regizori de la Hollywood. Intr-unul dintre filme va avea rolul naratorului, ceea ce i se potriveste ca o manusa avand in vedere tonul si caldura  vocii sale.



Foarte tare mi-a placut Eugenie Grandet, una dintre operele fundamentale ale lui Balzac. O poveste amara a unei fete pedepsite de soarta sa aiba un tata foarte bogat, dar tare avar si interesat sa jertfeasca orice pentru bani. Este o carte usor de citit, frumos scrisa, perfecta pentru vacante si timp liber.


In ultima zi a lunii aprilie am vizionat productia germana Faust, un film bazat pe lucrarea celebra a lui Goethe. Nu pot sa spun ca mi-a placut tare pentru ca este un film foarte, foarte ciudat. Pe langa faptul ca punerea in scena este mai degraba similara pieselor de teatru, modul de filmare si comportamentul haotic al personajelor mi-a dat dureri de cap uneori. Este si foarte lung si vi-l recomand pentru o noapte in care nu puteti dormi.Pe mine m-a obosit foarte tare si am dormit ca un prunc cand s-a terminat. In prealabil va sfatuiesc sa cititi si lucrarea, pentru ca din replicile filmului nu veti intelege nimic.Eu nici macar momentul schimbului sufletului in locul tineretii nu l-am punctat exact, desi cunosteam subiectul operei binisor...dar repet, este un film interesant in felul lui.

Comentarii

An a spus…
Cred ca o sa ma duc sa iau cartea de la biblioteca , suna tentant :)
Dorina a spus…
Am vazut si eu acum cativa ani Bucket List, cand a aparut si mi-a placut.
Nu am citit nici acum Eugenie Grandet. O sa ma apuc de ea cat de curand (adica, in unie dupa disertatie :))
Diana Tudor a spus…
Eugenie Grandet suna foarte foarte bine, chiar vreau sa o citesc ! Citeam in postarile tale precedente ca iti comanzi cartile de la un anumit anticariat online, dar nu mai gasesc unde ai dat link-ul, ma gandeam sa imi comand si eu de acolo...
Toma Aurora a spus…
Diana, de pe alegecartea.net imi comand de multi ani!:*
Toma Aurora a spus…
Dorina, sunt sigura ca o sa iti placa cartea.
Filmul a fost foarte relaxant, am ras foarte mult cand l-am vizionat, am si cugetat putin.

Multa bafta la disertatie! Si eu m-am apucat de ea...o simt ca pe un ghimpe in coasta :))
Toma Aurora a spus…
Andra, ti-o recomand cu drag! Este o lectura foarte placuta si interesanta!
Diana Tudor a spus…
Merci mult :* Te-am adaugat si la mine in blogroll, sunt micuta, am doua zile momentan, dar.. sa speram ca vor fi mai multe ! :))
M. a spus…
Faust e din 2011?
Toma Aurora a spus…
Multa bafta, Diana! E mai greu la inceput, dar apoi o sa iti intre in sange si o sa iti vina mereu sa mai intri pr blog, sa vezi ce se intampla :))
Diana Tudor a spus…
Multumesc frumos, sa fie !
Daca trecuta cand ai facut o postare de genul , m-am uitat la filmele recomandate de tine si mi-au placut . Mi-ai dat treaba weekend-ul acesta . Te pup :*
Ela a spus…
The Bucket List l-am vazut si eu acum ceva timp si mi-a placut.Inca din prima clipa cand am vazut cine joaca,am stiut ca nu o sa fie o dezamagire!