Shopping Day


Astazi am fost cu sora mea la cumparaturi, in Lidl, iar apoi am trecut prin farmacia Catena, sa isi cumpere niste pastile. Cat timp ea statea la coada, eu m-am tot plimbat pe la rafturile cu produse cosmetice, suplimente, ceaiuri, ca o gura-casca. Am vazut multe produse interesante : sapun cu liliac, cu trandafiri, gel de dus cu mandarine, multe tipuri de creme de maini in recipiente cu dozator, etc. Mi-am ales un spumant de baie cu tradafir si frunze de zmeur Baylis, pe care il voi folosi pe post de gel de dus. Miroase super frumos, a trandafiri de dulceata, roz si pufosi. Cunosteam produsele Baylis in urma perindarilor mele pe site-ul britanic  Fragrance Direct si de aceea am fost super incantata sa le gasesc pe rafturile din Catena. Acum urmeaza vestea mai putin placuta. In farmacie am platit 27 de lei pentru un flacon, iar pe site-ul oficial, produsul costa 3 lire. Dar site-ul oficial nu livreaza decat in Uk, asa ca nu aveam alta posibilitate la indemana. In plus, tocmai ce imi intrase bursa pe card si am zis sa ma rasfat si eu un pic, ca in fiecare luna.


Recipientul din plastic contie 750 ml de produs roz, frumos parfumat, pe care il voi pune in curand la treaba si voi reveni cu un review. Nu ma astept sa fie exceptional, simt asta dupa textura, dar poate ma insel eu!


Exista undeva in Targoviste (peste drum de liceul nr.4) un magazin cu lacuri de unghii, produse cosmetice si accesorii. Aici se gasesc produse Rimmel, Miss Sporty, Lóreal, Astor, dar si firme ieftine, precum Cosbell, Golden Rose, Farmec, Flormar si accesorii pentru machiaj si manichiura la preturi foarte bune. Mi-am luat mult dorita perie rotunda, in varianta cea mai mare, cu 10 lei. Mult mai ieftina decat in Kaufland (unde am vazut acelasi model) sau pe Okazii.ro (unde trebuie sa platesti si taxele de transport). Variantele cu diametru mai mic costau intre 6,5 si 8,5 lei.


In acelasi magazin am gasit clame metalice pentru coafat.Pretul unei bucati a fostde 0,5 lei si am luat 10 agrafe. Daca va intrebati la ce se pot folosi, va las un videoclip mai jos:


Pentru a urma instructiunile din acest tutorial aveam nevoie de o perie rotunda si de clame metalice. Acum pot sa trec la exersarea miscarilor si sper sa obtin intr-un final un rezultat frumos. Revenind la clame, am vazut si de dimensiune dubla, la 1 leu/bucata, dar nu as fi avut par in cap decat pentru 4-5 astfel de clame, asa ca am ramas la cele clasice, de dimensiune medie.


Tot din acest magazin mi-am luat benzi pentru manichira frantuzeasca, 2 lei- 60 benzi. Daca stiam ca sunt atat de ieftine, nu mai plateam 9 lei pe cele din DM (care aveau doar 40 de bucati in interior). Tot pentru manichiura french am cumparat o oja alba mata Orkide, ce m-a costat 3 lei.

In timp ce sora mea rasucea suporturile rotative cu lacurile Trendy by Cosbell (cate nuante minunate am vazut!) eu am ramas blocata in fata ojei Golden Rose nr. 201! Nu am avut niciodata oja de la aceasta firma si recunosc ca mereu am evitat-o din cauza pretului foarte mic (3 lei). Dar culoarea era asa de placuta, incat am lasat prejudecatile deoparte si am luat-o.

Retin ca in scoala generala foloseam oja de la o marca cu numele...Rose. Poate era chiar Golden Rose sau poate era Ruby Rose.Pe vremea aceea era singura comercializata la magazinul de langa scoala si tin minte ca era un real efort financiar pentru noi, fetele, sa ne luam o oja. La fel de pretentios era si creionul Ada :D. In scoala generala nu auzisem de sintagma- bani de buzunar-, iar alocatia era practic a parintilor. Cand ne duceam la ore, toti copii aveau fix 1 leu la ei, pentru corn, prajitura sau suc la dozator. Aveam sandvich cu totii in ghiozdane si ne pastram banii doar pentru suc. Dupa ore mergeam cu totii la magazinul ce avea dozatorul cu pricina si stateam o ora la terasa. Preferatul meu era sucul verde (de mere, cica) si uneori imi luam si la sticluta acasa. Acestea sunt vremurile pe care le-am prins eu si consider ca acest lucru ne-a mentinut pe toti in forma si nu ne-a obisnuit cu mancarea nesanatoasa. Nu zic ca sucul si cornul erau divine, dar fata de hamburgeri si produse de patiserie erau gratie divina. Imaginati-va ca, fiind copii, imediat ardeam calorille din biata prajiturica. Or, nu la fel stau lucrurile cu un pateu generos cu branza sau un cheeseburger. Din aceasta cauza,  1 din 4 copii romani sunt obezi. Au bani de buzunar si isi fac obiceiuri nesanatoase. Banuiesc ca pachetelul adus de acasa e considerat ceva contrar tendintelor si rar se mai gasesc parinti si elevi care mai procedeaza astfel.


Sunt foarte curioasa cat este de rezistenta oja si voi reveni pe viitor cu precizari in acest sens. Aceasta oja se vinde cu 4 euro in afara tarii noastre si ma bucura faptul ca in sfarsit avem si noi preturi mai mici la un produs decat locuitorii din alte state.


Sora mea si-a luat o nuanta de verde mentolat de la Cosbell si o sa ii fac o scurta prezentare in zilele urmatoare, dupa ce o voi folosi si eu.


Din Lidl am luat coli colorate, set de tuburi cu lipici si alte alimente pe care le mai incercasem.Am fotografiat asadar doar gustarile despre care nu am vorbit pana acum. Ciocolatelele Animation, in numar de 11/cutie sunt cele mai potrivite pentru a fi servite ca un mic desert dupa masa. Sunt foarte gustoase si costa 5-6 lei o cutie de 200 g. Varianta cu iaurt este potrivita pentru cei ce prefera variantele usoare, de vara si are gust de capsuni. Cea cu menta este racoritoare si imi aminteste de un tort cu menta din revista Ioana :D.

Crochetele cu susan nu sunt sarate (aviz amatorilor) si sunt foarte gustoase. Au un gust dulceag, datorita susanului si sunt satioase. Costa 1,2 lei o punguta. Chipsurile Crusti Croc sunt sarate si au aroma de smantana si verdeturi. Eu le mananc cu iaurt grecesc, in locul unei mese principale (atunci cand nu am pofta de mancare gatita). Am luat si napolitane Roger cu cocos (in jur de 1 leu/bucata), pentru ca iubesc aroma de cocos si sunt fana a acestei marci de napolitane glazurate in ciocolata.


Nu am mai gasit standul cu figurile din ciocolata pentru Paste, se pare ca a fost desfiintat. Cu regret am observat ca multe produse s-au scumpit. Alunele de padure fara adaos de sare si neprajite(la punga de 200 de grame) costau inainte 6 lei, iar acum costa 9,5 lei. Acelasi lucru l-am observat la dulciuri, mancare pentru caini si pisici si servetele umede.

Comentarii

Universul DADA a spus…
M-ai facut curioasa si cu siguranta voi incerca si eu crochetele si chipsurile :)
miss. overspender a spus…
Habar n-aveam ca e Lidl si in Tgv.. O.o De fapt nici de DM n-aveam habar pana n-am cautat adresele magazinelor pt ca ma interesa ceva cat mai aproape de Romana. Si at am obs ca e unul si acasa:)) Acum am vazut si unde e plasat: in monstruozitatea aia de Mega Image. Cat despre oja.. ai vazut cumva daca aveau si Golden Rose Scale Effect?:D
clarra a spus…
Sa folosesti cu placere produsele!
Apropo de fragrancedirect, sa stii ca livreaza si in Europa, nu numai in Uk. Shippingul e 2.5 lire pentru primul produs si cate 2 lire pentru fiecare produs adaugat ulterior. Uite aici detalii: http://www.fragrancedirect.co.uk/delivery/deliveries/page/delivery/
An a spus…
Lidl are cele mai bune snacksuri si etc. Adica de cand s-a deschis am muulte lucruri de acolo .
Spumantul mi se pare cam scump , pe langa cele 3 lire , dar nu stiu cum miroase :))
Ojele golden rose sunt printre cele mai bune <3 adica pe mine ma tin peste 3 zile ceea ce e ceva.
Toma Aurora a spus…
Clarra, stiu. Ma refeream la site-ul oficial Baylis, care expediaza doar pe teritoriul Marii Britanii.

Multumesc pentru urare!
Toma Aurora a spus…
Nu am fost atenta, dar aveau multe sticlute de la Golden Rose. Eu am ramas fixata pe aceasta nuanta si nu am mai acordat mare importanta celorlalte.

Lidl este fix langa Sala Polivalenta, in locul fostului magain Plus. Pupici!
Toma Aurora a spus…
Dada, sunt foarte gustoase. Eu mereu imi cumpar cand ajung in DM gustari sarate. Mereu incerc alte sortimente si toate mi-au placut, cu exceptia chipsurilor cu cascaval, pe care le-au mancat pisicile (erau foarte condimentate).
Toma Aurora a spus…
Andra, ma bucur sa aud ca oja rezista asa de bine. Daca ma va tine macar 2 zile voi fi cea mai fericita si cu siguranta voi cumpara multe altele. Au asa de multe nuante placute incat nici nu stiu ce voi alege pe viitor!Pup!
Gina Cristiana a spus…
Cu ce sa incep? Ca toate imi plac :))
In primul rand prin zona mea o oja Golden Rose costa 5 lei :D pai mai bine imi cumpar Flormar sau Essence ca sunt mai bune. Culoarea este bestiala si o vreau si eu :D
Eu am trait cu sandwich pana la sfarsitul clasei a 12-a, pai decat sa mor de foame cu atatea prostii,mai bine eram concentrata la ore toata ziua, si mancam 4 intr-o zi, adica in fiecare pauza cate unul.
Acum la facultate, cantina este baza intre ferestre si uite asa si la varsta asta ocolesc MC-ul, KFC etc.
Tare imi e mila de generatiile care vin..
An a spus…
Intredevar , ramai in dubii ..te uiti la raftu ala si nu stii ce sa alegi mai intai <3
Eu am cateva oje Golden Rose si la rezistenta pot sa le compar cu Flormar :-? Am un Lidl in oras , dar nu prea am cumparat de la ei . M-ai facut curioasa cu ciocolata Animation , mai ales ca menta e printre aromele mele preferate ;;)
Sadie a spus…
Vai, ce mi-as dori sa gasesc si eu clame de-alea metalice! Mi-ar fi de un real folos cand imi fac parul, dar pe aici nu am vazut.
Adina Aruştei a spus…
Spumantul - gel de dus - mi se pare foarte ok ca si pret 27 de lei, pentru sticla de aproape un litru. Ca e aproape dublu fata de site, asta e.. probabil ai plati si taxe daca l-ai comanda pe net si tot acolo ai ajunge.
Imi place si oja!
Alina a spus…
Ma distreaza ca parca ne vorbim cateodata inainte de postari:))

Nu stiu de ce, dar si eu sunt putin sceptica la calitatea setului de la Baylis :)dar arata dragutz.

La mine, sucul verde era de kiwi, si aveam toti "mustata" verde :)) sau portocalie, dupa caz. In generala la noi era cam la moda sa=ti cumperi mancarea si nimeni nu mai venea cu pachet. La liceu in schimb, am ramas prostita cand am vazut ca marea majoritate avea pachet, asa ca m-am conformat, plus ca asa, reuseam sa-mi economisesc mai multi bani :))


Referitor la Lidl, nu stiu cum, dar am omis acele crochete, nici macar nu le-am vazut, rusine sa-mi fie!!!
Toma Aurora a spus…
Gina, prin Bucuresti sieu am vazut-o tot cu 5 lei, pe la tarabele de la metrou.

Nici eu nu sunt fana fast-food. Cel putin burgeri de la Mc nu am mancat decat de doua ori si mereu mi-a fost rau dupa ce i-am mancat. La kfc nu am mai fost de vreo 2 ani si de obicei ma duceam foarte rar, o data la 2-3 luni. Singura mea placere vinovata sunt dulciurile, dar mancarea tip fast-food este clar exclusa din meniul meu.
Sper sa se dea o lege pe viitor, care sa micsoreze nr de magazine ce comercializeaza astfel de produse. Ar fi spre binele tuturor, dar mai ales al copiilor!
Toma Aurora a spus…
Ciocolata cu menta este si printre preferatele mele, de accea am ales-o pe cea de la animation. Mi se pare cea mai racoritoare ciocolata posibila,iar combinatia de crema mentolata cu ciocolata neagra mi se pare incantatoare. Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Sadie, nici eu nu vazusem pana ieri. Chiar m-am bucurat tare ca le-am gasit. Incearca pe la magazinele cu accesorii pentru par, trebuie sa gasesti pe undeva :D
Toma Aurora a spus…
Da, pretul nu este mare avand in vedere cantitatea generoasa. Miroase frumos si face si spuma (l-am testat azi de dimineata).Ma bucur ca l-am luat!Pupicei!
Toma Aurora a spus…
Alina,nu a fost chiar atat de rau gelul de baie. A facut ceva spuma, contrar asteptarilor :D.

Si la noi in liceu toti veneau cu pachetel. De fapt...toate, pentru ca eram 29 de fete si 2 baieti (eram clasa de filologie. Era nelipsit pachetul din geanta si mancam de obicei inainte de ora de sport (aveam ora de sport in fiecare zi).

Crochetele au fost aduce joi in magazin, din cate am observat. Aveau si cu chimen, mac si sare. Pupici!
fuchsia a spus…
Foarte frumoasa oja pe care ti-ai luat-o. Am citit ca ai zis intr-un post anterior ca nu iti plac modelele pe unghii (si te cred, si mie imi plac foarte putine, nu vreau sa insult pe nimeni, dar majoritatea mi se par de prost gust). Insa, uitandu-ma pe net aiurea, am vazut insa unul si m-am gandit la tine :))
http://lookbook.nu/look/3329317
Nu ca-i frumos? ♥
Simona Tucu a spus…
Sunt curioasa daca ai reusit sa-mi faci parul precum in videoclip, mie mi s-a parut totusi dificil. Am si eu vreo 3-4 perii de genul acela, insa nu reusesc sa ma descurc si cu uscatorul si cu ea...mi-ar mai trebui o mana ... :P
ilda76 a spus…
E clar, ai fost foarte cuminte caci observ ca Iepurasul isi anunta deja prezenta!:)
Aurora, iti doresc sa te bucuri impreuna cu cei dragi de Sarbatori Pascale luminoase, frumoase, linistite!
Te pup si te imbratisez cu drag!:)
Toma Aurora a spus…
E super frumos modelul! Asa da!
Multe modele pe care le vad (mai ales pe strada) mi se par potrivite doar pentru ocazii deosebite, nicidecum pentru zi. Este de apreciat efortul fetelor si stiu ca multora le plac la nebunie, dar eu sunt mai conservatoare din acest punct de vedere.

Multumesc mult pentru link, Fuchsia!
Toma Aurora a spus…
Simona, m-am descurcat foarte bine cu peria! Nici nu mi-a venit a crede cum il rasuceam si il intortocheam :)). Dar nu mi-a placut cand l-am prins cu clamele. S-a facut foarte cret (din cauza ca am parul ondulat, cred) si foarte scurt. Data viitoare il fac doar cu peria.De-as fi avut parul lung ca al tau sigur mi-ar fi iesit mult mai frumos.
Toma Aurora a spus…
Ilda, iti multumesc tare pentru urari!
Iti doresc de asemenea numai bucurii si impliniri, alaturi de frumoasa ta familie. Multi pupici si spor la pregatit masa de Sarbatori!
Alina a spus…
trebuie sa testez si eu macar un gel :))

eu am avut 6 baieti in clasa in liceu :))
Ela a spus…
De la Trendy by Cosbell am si eu 2 produse si sa stii ca am fost chiar multumita avand in vedere pretul foarte accesibil.Le-am luat de la mare cand ramasesem in pana de anticearcan si pudra si cum am gasit doar fond de ten l-am aplicat pe acesta in zona de sub ochi iar pudra am folosit-o si ca bronzer pentru ca am gasit o nuanta mai inchisa.

Golden Rose,Ruby Rose si Orkide am si eu,le cumpar mereu pentru ca stiu ca desi sunt ieftine sunt bunicele.De la Orkide am fost dezamagita de doua oje dar asta este,mai sunt si exceptii.

Am citit ce ai scris de perioada copilariei cand nu aveau copiii bani de buzunar.Sa stii ca unii dintre colegii mei aveau,eu insa nu am fost educata si invatata sa am tot ce imi doresc si cand imi doresc iar asta a contribuit la caracterul meu mai modest in ceea ce priveste valoarea banilor si respectul pentru munca prin care se obtin.Nu spun ca nu mai fac si eu nazuri ca vreau aia si ailalta dar pana la urma inteleg de ce nu se poate sa obtin totul de-a gata.
Iar cu alimentatia,of...La noi in Romania este mentalitatea ca alimentele sunt pentru a fi mancate si atat,nu sunt privite ca hrana,ca sa avem energie si sa ne simtim in forma.De aici si bolile,indigestiile,obezitatea.Oamenii nu sunt constienti de ceea ce baga in gura,ei doar se indoapa,sa fie mult si prost!

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Ela, nici eu nu sunt foarte incantata de oja Orkide. Este mata, dar nu luceste deloc. Este buna doar pentru manichiura frantuzeasca, nicidecum nu o pot aplica de una singura pe unghie.

O sa incerc si eu un fond de ten de la Golden Rose sau Cosbell, pentru ca am auzit pareri bune despre ele. La noi in liceu, fata care se machia cel mai frumos folosea numai Ruby Rose si machiajul ei parea efectuat cu cele mai scumpe produse (in special fardul de pleoape).


Sunt total de acord cu cele spuse de tine legat de alimentatia romanilor si nu cred ca se vor face mari schimbari in acestsens in viitor. Cel putin la mici, sarmale sicarne de porc nu cred ca se varenunta vreodata :(