Review: Exfoliant cu minerale Planet SPA


Unul dintre cele mai eficiente exfoliante de corp pe care le-am folosit este scrubul cu minerale de la Marea Moarta, din gama Planet Spa de la Avon. Imi aminteste de un produs similar din aceasta gama, numit African Butter, scos din catalog in urma cu multa vreme.

Mie imi plac exfoliantele care fac spuma in timp ce curata pielea. Astfel mi se par mai usor de folosit si am constatat ca masajul se prelungeste in cazul in care exista si putina spuma. Scruburile simple de obicei se ususca mai repede pe piele si uneori ma inrosesc in zonele in care le folosesc. Acest lucru se datoreaza probabil si faptului ca deseori ma exfoliez o data la doua zile (sau vara chiar zilnic), iar pielea mea s-a sensibilizat putin.


Acest produs are o consistenta nisipoasa, sub forma unor mici cristale de sare amestecate cu particule inchise la culoare. Totusi, in compozitia produsului nu cred ca exista sare din doua motive: 1.am gustat putin exfoliantul si nu am simtit nimic sarat; 2. daca il folosesc dupa ce ma epilez nu simt nicio piscatura (ceea ce in mod normal ar fi inevitabil daca pielea ar intra in contact cu ceva sarat).

Nu imi place aroma sa- de fapt, imi displace in general mirosul fresh al acestei game. Am avut si un unt de corp cu minerale pe care l-am aruncat din cauza ca nu puteam suferi mirosul. Multe persoane am vazut ca sunt incantate de el, dar eu nu ma impac deloc cu acest gen de parfum. In cazul exfoliantului aroma nu persista pe corp decat 1-2 ore, asa ca pot trece peste aceasta neplacere.


Pretul unui flacon de 150 ml este de 34 de lei, dar il gasiti deseori la reducere. Eu l-am cumparat cu 20 de lei si sunt foarte multumita de el. Momentan recipientul este aproape gol, ceea ce inseamna ca m-a tinut aproape o luna de zile. O sa il cumpar din nou, cu siguranta!


Exfoliantul este unul dintre produsele pe care le consider esentiale pentru o piele frumoasa. Nu numai ca indeparteaza stratul de celule moarte, dar maseaza pielea in acelasi timp, activeaza circulatia sangelui la nivelul epidermei si ajuta la o mai buna absotie a cremelor de corp in piele. Daca sunteti adeptele cosmeticelor bio, o varianta la indemana este exfolierea cu zat de cafea, malai, sare de bucatarie! Eu le-am incercat si pe acestea si cu toate ca am obtinut rezultate foarte bune mi s-au parut mai greu de folosit decat cele din comert (care miros si mult mai frumos decat cele naturale).



Comentarii

Dorina a spus…
Wow, ce des folosesti exfoliantul! Eu il folosesc de cateva ori pe luna, cand imi aduc aminte.
Mi se pare cam scump la pret intreg exfoliantul asta, insa la reducere e ok :)
Toma Aurora a spus…
Dorina, am si eu uneori perioada cand il folosesc destul de rar, mai ales cand ma simt mai infrigurata :))
La pret intreg este destul de scump, dar mai mereu este la reducere. Uneori il poti prinde si la promotie 2 produse la 35 de lei (in unele brosuri Avon). Pup!
Adamantix a spus…
E exfoliantul meu preferat din tot ce am incercat pana in prezent. Cred ca am trecut prin 5-6 tuburi pana acum, iar daca l-ar scoate as suferi. Imi place ca intradevar exfoliaza, nu e super finut (nu-mi plac exfoliantele de corp cu particule super micute care nu prea fac nimic). Mie imi place mirosul, toata gama Planet Spa miroase foarte bine dupa parerea mea.
Toma Aurora a spus…
Adamantix si pe mine ma enerveaza exfoliantele cu particule fine pentru ca nu simt ca imi curata deloc pielea. Cu siguranta il voi mai cumpara si eu, pentru ca este foarte eficient!
Gina Cristiana a spus…
Ecaxt, este ingrozitor mirosul. Am avut o crema de maini insa era prea de tot. M-ai facut atat de curioasa inca de cand l-ai cumparat si asa ca mi-am comandat gelul insa cu o alta aroma asa ca m-am linistit. Cautam un gel de dus exfoliant asa ca a picat la fix :)am incercat si eu zat de cafea, malai insa era atat de multa mizerie ca sa zic asa dupa ce le foloseam incat nu mi s-au parut practice.
Toma Aurora a spus…
Da, tot pentru a evita aceasta mizerie am incetat si eu sa le folosesc. Uneori, cand faceam scrub din malai cu ulei de masline, in contact cu apa calda, rezulta un miros de ciorba :)).

Am avut si eu crema de maini, dar am folosit-o mai mult pe picioare din cauza mirosului. Exfoliantul are un miros mai usor decat crema, dar tot se simte!
Alina a spus…
vai, prea des exfoliezi!!! incearca totusi maximum de 2 ori pe saptamana.

sper ca nu mi-o iei in nume de rau.
Toma Aurora a spus…
Alina stiu ca nu procedez tocmai bine, asa ca stai linistita ca nu ma supar! Imi recunosc greseala! Doar ca uneori uit de exfoliant o saptamana-doua, apoi il folosesc aproape zilnic si tot asa. :/