Review: Sampon si balsam cu henna Krautergarten Styx


Stateam si ma gandeam intr-o zi: "Saracele fete care se plang pe bloguri ca sampoanele bio le-au uscat parul intr-un hal fara de hal.....si au mai dat si 40-50 de lei pe un flacon!". Si iata ca am apucat si eu acele zile :(. Si nu am aceasta parere doar despre sampon ci mai ales despre balsam, care este la fel de scump si nu hidrateaza deloc parul. Dar sa o luam pe rand:


Magicul sampon non color pentru par vopsit, cu henna, care conform etichetei ofera parului un luciu incredibil. Partea buna este ca firul de par chiar devine stralucitor, dar se usuca ingrozitor! Nicio data nu am simtit asa ceva in urma folosirii unui sampon. Imipare rau ca trag aceasta concluzie despre samponul pe care am asteptat atata vreme sa il folosesc. Doua utilizari mi-au fost suficiente ca sa imi apara si 3-4 fulgisori de matreata, pe care i-am domolit cu serul pentru scalp de la Avon. Si unde mai pui ca nici nu m-am uscat cu foehnul, asa cum fac deseori, ci am lasat parul sa se usuce liber. Simteam, efectiv, cum firele de par stau sa se desprinda de pe scalp si chiar am smuls cateva, care stateau ridicate in sus (perfect vertical).


Ca sa nu spuneti ca sunt un caz singular, surorii mele i-a aparut matreata de la prima folosire. Eu initial i l-am recomandat (fara sa stiu ce fac, pentru ca inca foloseam Wella pe vremea aceea), dar acum m-am convis si eu de concluziile trase de ea.

Balsamul are un miros puternic, care ramane cel putin 2 zile in par. Nu descurca deloc parul si chiar il incalceste, il face aspru si cand e ud il simt tare degradat. Nu stiu cum sa il repar.....o sa pun niste keratina si putin ulei de migdale in el. Macar asa, de-o incercare.


Samponul va deveni gel de dus, pentru ca imi e frica sa ma mai spal cu el, ori il imbogatesc si pe el cu niste uleiuri vegetale. Daca nu, il trec pe post de sapun lichid.  Mai am jumatate dintr-un flacon de sampon de la Wella pentru par matur/degradat si o sa il folosesc pe acela pana la sosirea comenzii de pe Triodeluxe. Caci da, nu am putut sa ma abtin si mi-am luat un sampon, un balsam si o masca pe care voi plati in jur de 60 de lei, cu tot cu taxe. Am luat aceasta decizie in urma review-urilor citite pe blogul Simonei,al Adynei si a altor fete din blogosfera. Din cate am citit, aceste produse sunt exact ceea ce caut (masca leave-in pe care fetele o apreciaza nu este disponibila momentan, dar daca voi fi multumita de prima comanda o voi comanda dupa refacerea stocului ). Eu nu mai folosesc sampon din supermarket de foarte multi ani si de aceea evit sa ma intorc la Pantene, Wash&Go, Elseve&Co. Am incercat multe marci bio sau profesionale, in cautarea samponului si a balsamului minune. Inainte de acestea, am incercat si tot ce exista prin supermarket si  tin minte ca am incercat la un moment data un Elseve rosu din Germania si unul de la noi si va spun sincer ca erau total diferite. Acelasi lucru l-am observat si la Elseve roz-stralucire de oglinda. De aceea evit sampoanele din supermarketurile noastre!


Din amintirile mele pot sa va spun ca un sampon foarte bun este Satinique de la Amway (45 lei): lasa parul atat de moale incat simti ca ti-ai dat cu 10 masti in el. Tot in categoria sampoanelor bune l-as include pe cel de la LÓccitane, cu uleiuri esentiale (60 de lei) si pe cel termal de la Kerastase (90lei). La capitolul dezamagiri as include Vichy Dercos, Toni&Guy pentru spalare frecventa/ stralucire, pe acesta cu henna din prezentare, Herbal Essences,


Sampoane de o calitate medie mi s-au parut cele de la Wella, Lóreal Profesional, Pantene, Garnier Fructis, anti-cadere Yves Rocher, Bunica Agafia.


Astept cu nerabdare produsele Anian si sper sa fiu multumita de ele. Nu ma astept la miracole (pentru ca preturile sunt destul de scazute) dar cel putin sper sa fie de calitate medie. Voi reveni cu poze cand voi primi coletul!

Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Pot spune ca samponul anti-cadere Yves Rocher mi-a facut foarte bine..imi pare rau sa aud ca un produs atat de scump face atat de mult rau..macar ai incercat si nu ti-a ramas gandul la el. Si eu as vrea niste produse Anian, mai ales keratina insa poate voi incepe cu cea mai ieftina din comert..cu toate ca nu este cu mult mai scumpa pe site. :)
:*
Alina a spus…
vichy dercos e foarte prost si pentru mine.
Toma Aurora a spus…
Ginutza, astept comanda Anian cu nerabdare. Eu am incredere in produse....nu cred ca fetele le-au laudat degeaba....trebuie sa fie ceva bun legat de ele. Samponul YR mi-a placut si mie, in schimb cel de la Vichy tot anticadere a fost praf si pulbere: usuca parul mai rau ca placa de intins :(
Toma Aurora a spus…
Alina, imi pare rau ca si tu ai fost dezamagita de el. Eu am incercat o masca de par Dercos de la o prietena, mi s-a parut buna si am dat fuga sa imi iau si eu sampon. Am luat doua sticlute.....mare greseala! :((
Anonim a spus…
Aurora, produsele astea de la Styx nu sunt bio, nu vad sa scrie nicaieri asta pe ele... scrie ca n-au parabeni si cam atat. Au in schimb SLS, e chiar al doilea ingredient... in sampoanele bio nu exista asa ceva... el e responsabil de spuma abundenta, dar si de uscarea parului.
Unknown a spus…
Greşit ! Pt mine şi familia mea s-a dovedit a ficel mai bun şampon, poate şi datorită faptului că mă vopsesc cu henna de vreo 3 ani, dar sotul nu se vopseşte, a scăpat în schimb de mătreaţă cu acest şampon, după ani de zile de tratamente cu fel de fel de produse, iar fiica mea este pur şi simplu dependentă de el şi balsamul aferent, cît despre miros...este f fain, ca şi cum aşi fi într-o poiană cu flori. Şi da nu este bio, este un produs natural !