E timpul pentru cateva alimente Lidl :)


Pentru ca omul trebuie sa manace si mancare, nu numai dulciuri, m-am decis sa fac astazi o postare despre cateva alimente pe care le cumpar in mod constatnt de la Lidl. In primul rand tin sa mentionez ca au cele mai bune creme de branza posibile, cu preturi de maxim 4 lei. Va sfatuiesc totusi sa o evitati pe cea in cutiuta luuuunga (nu apare in poza-dar are cel mai lung ambalaj intalnit pana acum la un produs de gen)- este greu de intins pe paine si are si un gust ciudat, artificial. Crema de branza preferata de la Lidl este Pic Frisch, in variantele: simpla si cu verdeturi. Imi mai place inca un tip, in cutiuta roz deschis, cu usturoi! Toate sunt pufoase, usoare si foarte gustoase!

Cel mai bun iaurt posibil este cel grecesc, cu 10% grasime (foarte gras, cu multe calorii,costa in jur de 2,5 lei paharul mare). Este cremos si mult mai gustos chiar si decat smantana. Eu il mananc de obicei cu sandvich-uri, in loc de sana/lapte batut. Unori il mai combin cu chipsuri (nu stiu daca ati incercat pana acum combinatia chipsuri/ iaurt- eu am aflat de ea de la niste persoane de care imi amintesc cu drag).

De fiecare data imi cumpar din Lidl cate o branzica dulce cu dulceata de fructe (2 lei), iar ultima oara am optat pentru caise si maracuja. Este super delicioasa, ca o budinca dulce. Nu se simte deloc gustul sarat al branzicii si sunt sigura ca o sa va placa. Dulceata are fructe taiate bucati si e foarte foarte buna.


Tot din Lidl imi cumpar mozzarella, la cutie de 125 grame-5 lei, pe care o mananc cu rosii sau o pun in chifla cand fac sandvich. Ador mozzarella, este tipul meu preferat de branza:usoara si gustoasa. Din Lidl puteti cumpara foarte multe tipuri de branza, mai ales specialitati cu mucegai. Din cate am observat eu, branza cu mucegai este senzationala in preparate gatite (in paste, fripturi cu sos) dar simpla nu ma impac cu ea de nicio culoare. Preturi intre 5 si 8 lei pentru 100 de grame de branza cu mucegai, in diverse sortimente.

Cumpar budinca cu ciocolata pentru mama mea, costa in jur de 90 de bani un paharel cu cacao si frisca. Este budinca ei preferata, mie nu imi place foarte tare pentru ca nu este foarte cremoasa. O prefer in schimb pe cea la set de 4 pahare maro-inchis, tot din Lidl (cca. 3,5 lei/4 pahare a 125 ml).


De curand am incercat si pizza din acest supermarket. Este identica la gust cu cea de la Dr.Oetker, doar ca aceasta costa doar 7,5 lei/ 350 de grame. Nu am intalnit pana acum pizza congelata care sa imi placa la fel de tare ca cea de la pizzerie/restaurant. Nici aceasta nu este tocmai pe gustul meu, dar ca sa iti faci pofta de pizza, merge mancata. Ketchup-ul in schimb mi se pare mai bun ca toate sosurile incercate pana acum: are un gust mai natural, care ma duce cu gandul la pasta proaspata de rosii, amestecata cu oregano. Bineinteles, nu este identic cu preparatul homemade, dar fata de alte sosuri de gen chiar este mai bun.



Cele mai bune chipsuri posibile: cu striatii, foarte gustoase, gramaj mare (150 grame), pret minuscul (2,6 lei). Ca sa fac o comparatie, Chio este mic copil pe langa Crusti Croc. Nu va recomand insa varianta cu branza, fara stiatii.....este oribila. Nici maar pisoii nu s-au ingramadit sa le manance :))


Iar dimineata mananc pufarine cu ciocolata sau pernute cu vanilie, amestecate ca lapte. Imi plac la nebunie, mai ales ca uneori mi se ia sa mananc zilnic cereale. Obisnuiam in trecut sa mananc pernute Olla cu lapte,dar se faceau praf cand le lasam  mai mult de 5 minute in lapte. Puteti gasi in Lidl si varianta Morning Pillos cu alune sau ciocolata. Pufarinele le rontai adesea in stare libera, cand imi e pofta de ceva dulce, dar nu lesinator.


Voi ce ati mai incercat in materie de gustari/alimente?

Comentarii

Yummy! Multe bunatati! Trebuie neaparat sa fac o vizita la Lidl. Desi e aproape de mine, nu am reusit sa ajung de ceva timp.
Pizza arata bine, cat trebuie tinuta la cuptor?

Te pup!
Adina Aruştei a spus…
pizza arata demential.. :)
Marra a spus…
le-am incercat si eu pe toate:X sunt super bune:X
Ela a spus…
Bdinca cu ciocolata!!!Ce pofta mi-ai facut cu postarea asta!Noroc ca azi face mama crema de ciocolata :)

Nu am cumparat nimic de la Lidl dar am fost la deschidere si am vazut cam ce aveau pe acolo.Suntem obisnuiti sa luam ori de la Cora si Carrefour,ori de la Mega Image dar cred ca o sa ii spun lui Silviu sa dam o raita prin Lidl saptamana viitoare ca prea ne prezinti produsele lor atat de pozitiv :p
M-ai convins sa le incerc!
Toma Aurora a spus…
Gabrielle, se baga in cuptorul deja incalzit si se tine cam 12 minute daca vrei sa fie mai pufoasa sau 15 daca vrei sa fie crocanta. Aveau o multime de sortimente!
Toma Aurora a spus…
Meg arata foarte bine intradevar iar la gust e identica cu pizza facuta in casa. Nu stiu ce ii lipseste de nu iese ca cea la pizzerie :(
Toma Aurora a spus…
Marra, iupy!!! Inseamna ca esti si tu o mare fana Lidl :*
Toma Aurora a spus…
Ella, eu am renuntat la celelalte supermarketuri de cand am descoperit Lidl. Cand stateam in Bucuresti eram fana Cora: mai strangeam si puncte pe cardul de fidelitate, aveau si o gama super larga de alimente! De cand m-am mutat iar acasa frecventez doar Lidl si uneori Penny si Kaufland. Inainte treceam si prin Mega Image- aveau multe lucruri bio, la preturi accesibile.
Gina Cristiana a spus…
Ador sa mananc dimineata iaurt simplu cu cereale si as incerca orice combinatie de dulce sau sarat cu iaurt :))
e clar! maine ma duc la Lidl! :)))
e trecut de miezul noptii, dar mi s-a facut o foame cand am citit postarea ta!!! :)))

o sa-mi pun pofta-n cui pana maine si o sa mentionez doar ca mie branza cu mucegai imi place doar ca atare...si deloc ca ingredient (sau nu am folosit-o eu inca in combinatii castigatoare) :))

....poate mai iau ingrediente si de inca-un tiramisu :)
Aurelia a spus…
Buna Aurora!Budinca cu ciocolata si frisca este si preferata sotului meu.Ii cumpar in fiecare zi iar pretul este excelent.
Toma Aurora a spus…
Ginuta si mie imi place iaurtul la nebunie. Cred ca nu l-as refuza niciodata, pricat de satula m-as simti. :D
Toma Aurora a spus…
Pisicuto, eu cel mai adesea topesc branza cu mucegai in putin lapte sau smantana si fac un sos satios pentru paste, pe care il amestec cu carne de pui si ciuperci!


Tiramisuuuuuuu :X Miam-miam, iar mi-ai facut pofta! O sa mai repet si eu experienta de sarbatori, desi, in general vreau sa fac numai retete noi (chair daca unele imi ies praf si pulbere :)))


Te pup si iti urez spor la shopping azi!
Toma Aurora a spus…
Aurelia, aceeasi budinca costa la noi la chiosc 1,7 lei :)) Its dai seama cata-mai escrocheria. Mama mea mereu ma roaga sa ii cumpar si chiar daca uita sa-mi reaminteasca....stiu sigur ca nu o dezamagesc cumparandu-i 2-3 paharele. Si sotul tau este un rasfatat, dupa cum observ :D
Alina a spus…
budinca din aceea mananc si eu :)
Cristina a spus…
Langa blocul meu s-a deschis curand un Lidl, dar n-am intrat pana acum...

Suna bine ce zici tu, dar la capitolul chipsuri prefer cele din cartofi copti pentru ca sunt mai sanatoase. Adica Lay's rumeniti in cuptor - chiar daca sunt mai scumpi, au mai putine grasimi si gustul e mai bun. O sa ii incerc pe acestia cu iaurt de la Lidl :P
Irina - Andreea a spus…
Buna! Am citit cu interes toate articolele legate de Lidl, iar ieri am cumparat multe din produsele recomandate de tine (mini mozarella, iaurt, branzica, crema de branza etc.) si pana acum ma declar foarte incantata. Multumesc pentru ca datorita tie am descoperit produse bune la preturi convenabile!

PS: Combinatia de chipsuri si iaurt grecesc este dementiala, chiar nu m-as fi gandit niciodata la ea.
Toma Aurora a spus…
Buna, Irina!
Ma bucur ca ti-au fost utile postarile mele. Si mie imi plac foarte mult produsele enumerate de tine si le cumpar de fiecare data cand am ocazia sa ajung in Lidl. Foarte buna mi se pare si smantana mica, in pahar verde (tot marca Pilos) cu 20% grasime. O fi ea grasa, ce-i drept, dar este foarte satioasa si are un gust grozav: exact ca a smantanei de casa.

Te pup!
cata a spus…
Puteţi încerca role de bucatarie Frotta-1,99 lei, lapte Pilos-3 lei care e net superior la gust faţă de dorina ă sau miller, marga promiena, făină castello, macroul congelat , prajiturica la 0,6 lei muuult mai bună decât măgura, uleiul la 6, pastele tirradell şi combino,foile de plăcintă sau foietaj. sunt foarte încântată deoarece preţ e f mic iar prod sunt de f buna calitate. Chiar recomand. Acestea sunt o mică parte din produsele pe care le folosesc şi la recomandarea mea au încercat şi alte pers care au fost la rândul lor multumite.
Anonim a spus…
Trebuie sa incerci neaparat pizza mozzarela de la lidl! E mult mai buna decat cele cu carne, e chiar mai buna decat unele de la pizzerii!
Toma Aurora a spus…
Mulțumesc pentru recomandare!