Back to Vintage! Achizitii+ sugestii


Vin cu aceasta postare chiar in momentul in care are loc o adevarata frenezie a evenimentelor vintage, atat in capitala cat si in restul tarii! Targurile vintage au devenit tot mai populare, gratie obiectelor unice pe care le putem gasi in aceste locatii. Magazinele, pe de cealalta parte, au inceput sa piarda teren din cauza ca e mult mai cool sa te plimbi printr-o expozitie cu vanzare decat sa treci prin inghesuiala din buticurile obscure.  Cei care au vizitat astfel de targuri (care au si taxa de intrare marea lor majoritate, aceasta ajungand uneori si pana la 20 de lei in cazul in care in pretul biletului este inclusa o briosa, un suc sau un ceai) au observat ca acolo nu dai niciodata peste chipuri suspecte si toata floarea cea vestita se inghesuie sa caute articole nemaivazute. De la cantareti celebri pana la oameni de afaceri, de la eleve pasionate de fashion pana la fotografi renumiti, cu totii colinda targurile de gen, mai ales in Bucuresti.


Tin sa va atrag atentia asupra unor lucruri foarte importante:

-multi comercianti de vintage se aprovizioneaza tot din buticurile de cartier, asa ca sa nu va imaginati ca se plimba pe la familii stravechi in cautare de lucruri pretioase; e adevarat ca ei fac toata treaba murdara (imbulzeala, frig, stat la coada), deci in concluzie merita un profit onorabil;

-preturile de la targuri nu sunt de multe ori justificate, asa ca reflectati bine inainte de a cumpara un articol. De exemplu este ok sa dai 60-100 de lei pe o geanta de calitate, eventual de la un brand renumit, dar nu se merita sa dai 200 de lei pe o replica Louis Vuitton. In general preturile de cumparare a acestora se ridica la maxim 50 de lei in magazinele sh, asa ca nu faceti pe snobii atunci cand va perindati pe la standurile targurilor;

-daca haina, geanta prezinta pete, nu va grabiti sa va luati gandul de la ea. Tineti in geanta un flaonas cu dizolvant pentru unghii fara acetona sau demachiant transparent si cateva dischete de bumbac si incercati sa vedeti daca pata se imprastie cand o frecati usor. Puteti face acest lucru in cabina de proba, ca sa nu se supere cel care vinde. Daca se imprastie inseamna ca se va duce cu totul la spalare, daca nu, ganditi-va daca o puteti ascunde. Daca nu aveti nicio alta solutie la indemana, abia atunci renuntati la ideea de a o cumpara;

-am observat o pasiune de nedescris a unora de a se repezi la articolele care au eticheta originala, cu pretul si firma. In felul acesta multi isi creaza impresia ca produsele sunt noi. Toate hainele vintage sunt tratate in egala masura cu dezinfectant, fie ca au sau n-au eticheta. Si....daca stam sa ne gandim.....ati vazut in mall cat de murdare sunt unele haine din cauza celor care le probeaza?! Eu am vazut pana si lenjerie intima murdara de stiti voi ce, in magazinele din mall Vitan. Asadar, orice se poate rezolva cu apa fierbinte si un detergent puternic!

-pentru cei care au posibiliteatea de a se deplasa in afara zonei unde locuiesc, va sfatuiesc sa mergeti la targurile din Timisoara, Pitesti, Arad, Curtea de Arges, Brasov. Nu o sa aveti timp nici macar in cateva zile sa vedeti tot ceea ce este de vanzare si sigur veti pleca incarcati de hainute si accesorii minunate. Aveti grija la hotii de buzunare deoarece aceste targuri se desfasoara in aer liber, si nu au acel aer sofisticat al targurilor vintage bine organizate.



Acum o sa va prezint ce articole vintage am achizitionat in ultima vreme. Am incercat in prima poza chiar sa compun o tinuta, formata din:

-pulovar roz pal,  brodat si decorat cu perlute in partea superioara;
-esarfa ivoire, moale si calduroasa;


-fusta din voal roz, dublata cu captuseala si tulle roz pastelat;
-manusi din piele, de culoare neagra;

-dresuri de culoare bej, groase si confortabile.


O a doua tinuta, pe care am realizat-o tot  din articole vintage este urmatoarea:


Ea este formata din urmatoarele produse:


-rochie bej-camel cu guler brodat;


-cizme din piele, maronii;


-esarfa cu motive pariziene (cel mai tare m-a amuzat dansatoarea de French Cancan).





De multa vreme imi doream un pulovar cu flori. Mi-am cumparat si un top nude si un fular roz in degrade, din lana moale.



Cel mai scump articol au fost cizmele, care au costat cativa zeci de lei. Dar si acestea au fost un chilipir, avand invedere sutele de ron afisate in magazine. M-am bucurat ca am gasit masura exacta pentru piciorul meu si le-am inhatat imediat.
Manusile de piele mi-au dat mari dureri de cap, dupa ce le-am tot pierdut si le-am regasit :))

Am mai cumparat si niste cadouri minunate pentru sora mea, pe care nu le pot fotografia ca sa nu afle ce va primi de Craciun. Ea este printre putinii oameni din anturajul meu care este fan vintage, desi am inceput sa ii mai dau si pe altii pe brazda. Trebuie sa va marturisesc insa ca ma doare inima cand dau cadou un articol vintage....in rest nu ma intereseaza, oricat de scump ar fi cadoul respectiv. Stiu ca daca daruiesc un parfum sau un ceas frumos,oricand mi-l pot cumpara si eu din magazin. Dar asa, unde mai gasesc eu obiectul acela special, care nu se mai produce de ani buni: acea rochie care a fermecat o alta generatie, sau acea esarfa care a cunoscut parfumurile altor vremuri, altor continente?!




In final, va prezint doua perechi de cercei vintage, primite in urma cu ceva vreme: o pereche de cercei placati cu aur Vincent Ferrini, foarte stralucitori si o pereche de cercei argintati, cu bilute de chihlimbar incrustate.


Comentarii

Simona Tucu a spus…
Ai facut din nou o postare pe gustul meu. Mi s-au parut foarte bune sugestiile tale, felicitari, chiar asa consider si eu ca sta treaba cu targurile si boutique-urile care comercializeaza astfel de hainute.

Combinatiile vestimentare sunt superbe, tot timpul admir la tine hainute unice, pline de personalitate si poveste.
Si eu aveam in plan o astfel de postare cu tinute alcatuite numai din hainute vntage si second-hand, probabil ca la anul o sa o pun si in practica. :)
Pupici!
Andreea♥ a spus…
Sunt minunate toate tinutele! Te invidiez:) Cerceii sunt superbi! Te pup
Toma Aurora a spus…
Simona,chiar te rog sa faci acea postare cat mai repede. Eu nu am avut pe cine sa pun sa imi faca poze imbracata de data aceasta.

Ma bucur ca iti plac tinutele si iti multumesc pentru cuvintele frumoase!
Gina Cristiana a spus…
Ce lucruri frumoase :) sa le porti sanatoasa si mult noroc de acum incolo la gasitul lor. Superbe :x

Te pup
Toma Aurora a spus…
Andreea,merci mult! Te invit sa faci si tu un mic shopping vintage! Nu ai nevoie decat de putini banuti si foarte mult timp....eventual de o prietena rezistenta la shopping solicitant :))
Toma Aurora a spus…
Multumesc, Ginutza! Norocul e esential in astfel de situatii :D Fara el, nu poti gasi nimic interesant. Am avut momente in care am placat un mana aproape goala....doar cu o esarfa sau cu doua curele. :*
Marra a spus…
Ti-ai luat niste lucrusoare suuuuperbe:X sa le porti sanatoasa:*
Imi place absolut tot ce ti-ai cumparat!! Preferata mea ester ochia bej-camel .. Mi-ar placea sa merg la targuri de hainute vintage . Sunt o partenera foarte buna de cumparaturi :)) si modesta pe deasupra :D
Si eu sunt mare fana vintage!! Daca ai fi aici in Bucuresti, ce-am mai colinda noi :))

In plus, tot ce ai spus despre targurile de vinatge (si de fitze) din Buc e adevarat :(
Inainte participam si eu, dar am inceput sa le ocolesc: sunt acum mai mult evenimente mondene la care vedetele autohtone "cool" isi fac aparitia, decat surse de chilipiruri. Preturile sunt foarte-foarte mari (daa, stiu ca-s unice, erau unice si cand le luam pe cativa lei) si mai imi cer si taxa de intrare!
Mie asta mi se pare "outrageous"! Cum sa-mi ceri bani ca sa pot intra sa cheltui? E logic?
In fine....

Tinutele prezentate de tine sunt, ca de obicei, de poveste! Nu am mai cunoscut pe nimeni care sa fie fan al culorilor pastel si al nuantelor nude, pudrate, piersichii cum esti tu! :))
Fusta roz de voal e in-cre-di-bi-la, la fel si rochita brodata la gat si bustiera..Ce frumos!!!
Toma Aurora a spus…
Marra, iti multumesc mult pentru aprecieri! :*
Toma Aurora a spus…
It;s Friday,pai de ce mai stai pe ganduri?!

Sunt sigura ca vei gasi magazine si targuri vintage in zona ta!!! Poti intreba pe facebook, atasand in mesaj pe peretele tau sau poti dasearch pe internet. Imposibil sa nu stie cineva ceva :D
Toma Aurora a spus…
Pisicuto, iar mi-am lasat un comentariu care m-a impresionat. Eu nu am mai fost la un targ vintage in Bucuresti de mai bine de un an de zile... ultima data am fost La Steaua. Taxa de intrare era de 10 lei parca si se dadea o doza de bere/cola la bar. s-au umplut targurile vintage de vedete, preturile s-au marit de 10 ori fata de cum erau acum 2-3 ani. Rochiile cele mai banale sareau de 100 de ron lejer si cele cu adevarat deosebite costau chiar si 300-400 de ron.



Te pup si daca ma voi afla vreodata in Bucuresti pentru mai multe zile o sa te scot sa facem un tur complet al magazinelor de gen :D
Dorina a spus…
Sunt superbe toate hainele...
As vrea sa gasesc si eu asemenea haine si al preturi mici. Sunt atat de feminine, iar nauntele nude-roz pal sunt preferatele mele...
Toma Aurora a spus…
Dorina, multumesc:*

Daca te duci in mod constant sa cauti, pana la urma poti gasi haine exact pe gustul tau. Pe unele le maipoti modifica, scurta, accesoriza. :*
Alina a spus…
imi place puloverasul roz din prima poza, esarfa si bluza inflorata.

trebuie sa stii sa porti stilul vintage, poate de asta nu cunosti multe persoane. pe mine, spre exemplu ar sta total aiurea.
Descude a spus…
Se potrivesc de minune tinutele cu peronalitatea ta,te felicit pentru curaj,sunt intr-adevar speciale.
Te pup

P.S:sa mai faci postari de acest gen
Unknown a spus…
Ce imi plac postarile astea ale tale!
Ador esarfa cu motive pariziene :)
Toma Aurora a spus…
Hello, Alina.



Nu cred ca exista o mare diferenta intre hainele vintage si cele noi,din magazin, mai ales daca iti gasesti masuri potrivite. Dar depinde si de preferintele fiecaruia!


Te puuuup!
Toma Aurora a spus…
Descude, multumesc!


Da, cu siguranta voi mai face. Eu sunt fan no1 al shoppingului vintage!
Toma Aurora a spus…
Dora, iti multumesc! Si mie imiplace, mereu ma uit pe ea, mai descopar cate o locatie frantuzeasca celebra, mai rad de unele ilustratii :D
Scarlet a spus…
Doamne, ce frumoasa e rochita vintage!! imi place foarte mult, as cumpara-o de la tine:))!