Shopping Day: Back to childhood


Desi sunt foarte racita astazi am zburdat prin magazine pana am uitat notiunea timpului. Mi-am luat cateva haine si foarte multe lucrusoare dragute, pe care le-am gasit intr-unul din magazinele mele preferate. Aici se aduc uneori, pe langa haine, cateva cutii cu obiecte scoase din productie in urma cu 10-20-30 de ani. Eu una sunt fascinata de toate lucrurile produse in trecut si nu pot sa inteleg cum s-a facut aceasta tranzitie spre chinezarii si obiecte lucrate la norma. Pe timpul lui Ceausescu, hainele, cosmeticele, pantofii erau de o calitate ireprosabila si avea un design cu totul deosebit. Nu spun asta din auzite ci in urma rasfoirii almanahului Femeia. Cred ca am peste 15 numere, iar cel mai vechi este din 1973.

Revenind la "oile" noastre, astazi mi-am cumparat un iepuras foarte simpatic. Este cel mai reusit iepuras pe care l-am vazut in ultimii ani. A avut un pret mititel, timid, si avea o eticheta foarte ingalbenita, semn ca saracul iepuras este cam batran. Nu stiu daca ati observat dar are in picioruse botosei iepurasi! Ce poate fi mai dragut decat atat?!


Ca sa raman in zona "pufoseniilor" azi am intrat pentru prima data intr-un magazin Gebetto. Mereu am avut impresia ca e mic si plin de modele demodate, dar nu este deloc asa. Din contra, fata de Leonardo chiar are lucruri frumoase is de calitate. Majoritatea perechilor de incalaminte sunt din piele naturala si sunt produse la noi in Romania, de catre firma Mocasino.

Eu mi-am ales o pereche de ghete (aveau foarte multe modele si multe culori) cu blanita , de culoarea caramelului. Am platit pe ele doar 160 de lei, un pret foarte mic pentru niste ghete din piele, imblanite chiar si in interior. Am observat ca marginile ghetelor sunt cauciucate si sunt adaptate expeditiilor apline (au semnul acela cu fulgusor pe talpa, iar langa el scrie ALPIN). In ele singur nu am sa ma ud :D!


De la magazinul de unde am cumparat iepurasul am luat si file imprimate de scris. Sunt produse in 1991 si arata grozav. Abia astept sa scriu pe ele! Pretul unei file a fost de 1 ron, dar din pacate nu aveau decat putine exemplare :(

Am mai gasit si doua seturi de abtibilduri: unele cu pisicuta neagra si altele cu fructe de merisor si macese. Fiecare set contine 25 de hartiute adezive si m-au costat 10 lei. Au fost scoase din productie acum 20 de ani si mi s-a parut o minune faptul ca le-am gasit.


Din acelasi loc mi-am cumparat un sort de bucatarie cu coada de sirena. Este foarte haios si practic , pentru ca are un buzunarel incapator in partea din fata. Bretelele sunt ajustabile si pot fi folosite si de fetite si de persoanele mai mari. Setul contine si o bandana pe care o poti folosi pentru a evita caderea parului in timpul gatitului.

O agrafa fluturas mi-a atras atentia si nu m-am putut abtine sa nu o cumpar. Este destul de mare (cam 6 cm) si deja am aranjat-o in colectia mea de agrafe cu fluturasi.


Cred ca pana luna viitoare nu voi mai gasi nimic interesant in magazinel. Astfel de produse vin foarte rar si in cantitati foarte mici. Din fericire este bine dosit si nu are foarte multi vizitatori :)) Eu sunt indragostita de obiectele de papetarie imprimate, cu infatisare deosebita.As vrea sa mai existe si astazi asa ceva in librarii si sa nu aiba preturi "ucigase". Una dintre piesele mele cele mai dragi este o agenda foarte veche, cu fluturi, care are prins pe fiecare pagina  un buzunarel in care pot pune biletele sau alte lucrusoare micute.


Revin saptamana viitoare cu pozele hainelor. In cazul lor, am lasat "copilariile" deoparte si am ales croieli simple si culori uni. Eu v-am lasat...ma bag in pat cu iepurasul meu pufos ;)


Comentarii

Gina Cristiana a spus…
:x ce scumpe sunt obiectele luate..nu m-am gandit niciodata ca as putea gasi asemenea lucruri noi de acum 20 de ani. Esti de admirat pentru asemenea achizitii.Iepurasul este o frumusete. Ce nume ii pui ?:-p

Ghete ca acelea imi doresc si eu pentru ierni grele in care o preche normala de cizme nu face fata..

Te pup!
Alina a spus…
m-am indragostit de iepuras! il iubesc:)

imi aduc aminte de genul ala de etichete, cred ca mai am si eu 2 bine ascunse pe undeva, erau asa frumoase, incat mi-era mila sa le folosesc:)desi ale mele sigur sunt mai tinere de 20 de ani:))
Carmen Tobias a spus…
Si eu ador iepurasul,are si hainuta asa dragalasa :))

Hartiute pentru scrisori si eu am din Germania,la noi nu am gasit inca nimic asa frumos :( Tu ai niste magazine tare faine acolo,nu-i corect :))
Dana a spus…
cum se numeste magazinul unde gasesti tu minunatiile acelea? pupici
Simona Tucu a spus…
Arat minunta colile acela imprimate, chiar mi-ar placea si mie asa ceva, esti norocoasa sa gasesti in ziua de azi, obiecte cu atata personalitate...sper sa ne arati si agenda respectiva intr-o zi...m-ai facut curioasa! :)
Toma Aurora a spus…
Ginutza,

si eu ma bucur ca inca mai pot fi gasite. Am vazut si foarte multe jocuri pentru copii, cu preturi intre 5 si 30 de lei. Dar la 30 de lei imagineaza-ti ceva spectaculos, de genul unui joc pentru care astazi ai plati la noi cateva sute de ron. Si am mai vazut papusi superbe, in cutii, editii Barbie de demult. Senzationale!


Eu in fiecare iarna ma udam la picioare- purtam numai cizme joase, subtirele si intra mereu apa sau zapada. Am zis ca trebuie sa imi iau neaparat ghete. Daca ai un magazin Gebetto in zona sa stii ca poti gasi vreo 10 modele disponibile, pe multe culori: bej, maro, caramel, roz, turcoaz, mov, albastru deschis, negre. Unele au blanita maro, altele puf alb si toate sunt din piele.

Exista si varianta pentru barbati, dar costa 220 de lei!

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Alina, am domit cu iepurasul. A fost foarte "culcacios".

Ca si tine si eu ma tem sa le folosesc pe acestea :)) Initial ma gandeam sa le pun pe cutiile de cadouri de craciun, dar sa vad daca ma lasa inima.

In ultima vreme am vazut numai etoichete cu Hello Kitty si alte maimutoaie din astea la moda. Imi pare rau ca nu se mai fac etichete ca altadata. Tin minte ca acum vreo 13-14 ani, cand eram in clasele primare se gaseau tot felul de etichete pe care le lipeam pe copertile caietelor. Dar astazi nici nu cred ca mai poarta cineva coperta la caiet :(.

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Carmen, ma gandeam eu ca prin afara inca se mai gasesc lucruri de calitate. Da, sunt o norocoasa, in orasul langa care locuiesc sunt atatea magazine interesante. Cand ma duc in Bucuresti la scoala niciodata nu ma las atrasa de magazinele pe care le intalnesc in calea mea, decat rareori. Stiu ca pot cumpara de "acasa" lucruri mult mai interesante si mai convenabile ca pret.

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Dana, nu are nume :))

Este undeva langa o patiserie maro, imbracata in termopane, si este situat la scara unui bloc. Este in apropierea autogarii Atyc, chiar la interectia care duce spre zona Pavcom, daca iti este cunoscuta zona.

Te pup!
Toma Aurora a spus…
Simona, o sa fotografiez intr-o zi agenda si o sa o postez.

Colile deja le-am xeroxat si au iesit destul de bine. Totusi, nu arata la fel de bine ca originalele, care au hartia ingalbenita usor.

Te pup!
Adina Aruştei a spus…
ce frumusele sunt!
imi plac si mie dragalasenii din acestea!
Toma Aurora a spus…
Meg, cred ca in adancul sufletului mereu vom ramane putin copii, asadar uneori suntem atrasi si de jucarioase si alte lucruri copilaroase. :*
Am citit cu mare drag postarea. Achizitiile sunt minunate, sa te bucuri de ele. Imi place mult iepurasul, filele sunt grozave, iar ghete ca ale tale imi doresc foarte mult, pentru ca sunt imblanite, iar culoarea se poarta anul acesta. Ador sa simt cald la picioare in sezonul rece.
:*
Toma Aurora a spus…
Gabrielle, multumesc pentru cuvintele frumoase. Ghetutele sunt foarte calduroase si pot fi purtate chiar si cu niste rochite simple, nu neaparat doar cu pantaloni.

De mult timp vazusem unele dragute la Benvenutii dar costau in jur de 400 de ron si nu prea ma atragea pretul!

Pup!
Aurelia a spus…
Iepurasul este atat de dragut si de pufos!Ascunde-l bine ca ti-l fur!Are si acei botosei !Imi place si incaltamintea si s-o porti sanatoasa!Imi plac blanoasele!Un sfarsit de saptamana placut!
Toma Aurora a spus…
Aurelia, stai departe de iepurasul incaltat :)) Multa lume incearca sa mi-l fure ca sa doarma cu el, dar eu am grija mare de el :D.


Te pup, iti multumesc pentru urare si sper sa ai parte de un weekend la fel de placut!
Ionny a spus…
Numai tu puteai sa iti cumpari dragalaseniile astea! Iepurasul e suuuper cute iar o pereche de ghetute din alea si mie mi-ar trebui. Mereu iti cumperi lucruri frumnoase si de bun gust (cred ca ti-am mai zis asta de 10 ori:))))
Andreea♥ a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andreea♥ a spus…
Ce iepuras dragut,nu cred ca poate exista ceva mai dragut decat un iepuras cu botosei iepurasi.

Ghetele sunt super,imi place mult culoarea lor, banuiesc ca sunt si foarte calduroase.Sa le porti cu placere.
Te pup!
Toma Aurora a spus…
Ionny, multumesc!

Si domnul iepuras iti multumeste pentru laudele trimise ;D


Te pup!
Toma Aurora a spus…
Andreeea, prima data i-am vazut botoseii si i-am zis vanzatoarei...aratati-mi ipurasii de langa cutia aceea (era undeva prin spatele raftului) si cand am vazut ca de fapt era un iepuras incaltat cu iepurasi nu i-am putut rezista. Iar pretul sau mic m-a convins!

Te pup si eu! :*
Unknown a spus…
vaaaai...imi place extraordinar de mult iepurashu ala ...sincer, chiar nu am vazut unul mai dulce...am zis!!!:)
Toma Aurora a spus…
Chic Boutique, multumesc!

:)) Este foarte pufos si e nelipsit seara din pat!
Raluca a spus…
ma uimesti cu achizitiil tale...merg f des in tgv si nu stiu nci un magazin minune...am notat descrierea magazinului dar nu cred ca stiu prea bie unde se afla..as dori sa intru in el..poate gasesc ceva pt micuta mea maria!