Reteta zilei: Budinca de paste cu branza si stafide



Astazi va propun un desert gustos, hranitor si usor de preparat, care poate fi servit cel mai bine la micul dejun, pentru ca are un aport caloric destul de ridicat. Spre deosebire de alte prajituri, aceasta budinca nu contine mult zahar iar caloriile provin in special din branza, care este un aliment hranitor, bogat in calciu si cu un continut ridicat de proteine. Nutritionistii recomanda in general inlocuirea produselor de patiserie sau cofetarie cu tarte cu fructe sau prajituri cu branza, acestea fiind mai benefice pentru sanatatea noastra.

Reteta este foarte foarte simpla si se prepara in maxim o ora, cu tot cu timpul de coacere.

Ingrediente:

400 grame paste
500 grame branza de vaci
3 oua
coaja rasa de la o lamaie
100 grame stafide 5-6 linguri de zahar
un pahar mic de iaurt
2 pliculete zahar vanilat

Punem stafidele la inmuiat intr-o cana cu apa fierbinte, unde putem adauga si cativa stropi de esenta de rom, pentru un plus de savoare. Intre timp punem pastele la fiert in apa, fara a adauga nimic altceva.
Pasam branza cu lingurita. Branza trebuie sa fie dulce! Daca branza este sarata (cum a fost a mea) folositi acest truc: in apa fierbinte, luata de pe aragaz, puneti bucata de branza pentru 10 minute. O sa se inmoaie, o sa se desareze si o sa se sfaramiteze excelent.


Peste branza sfaramata punem coaja de lamaie rasa, zaharul, zaharul vanilat, stafidele, iaurul si oualele si amestecam. Nu ne trebuie un mixer si cel mai bine se lucreaza cu o lingura simpla. Zaharul se va dizolva in timpul coacerii asa ca nu trebuie sa va faceti probleme.

Punem peste acest amestec pastele fierte si scurse si amestecam bine.Punem compozitia intr-un vas (tava) uns cu ulei de masline/unt/margarina si dam la cuptor pentru 20-30 de minute.


Intreaga budinca are cca. 3000 de calorii. Preparatul insumeaza 8 portii a 375 kcal. Dintr-o portie va garantez ca va veti satura. De asemenea eu cred ca poate inlocui cu succes si o cina, in serile in care nu aveti mare pofta de mancare.


Gradul de dificultate este redus si oricui i-ar iesi acest preparat :D!

Comentarii

Gina Cristiana a spus…
:) este desertul meu preferat. Eu fac saptamanal aceasta reteta si este absolut delicioasa. Nu as da dulciurile facute in casa pe cele cumparate.

Arata atat de delicios..

:*
Adina Aruştei a spus…
arata foarte bine!
Toma Aurora a spus…
Multumesc fetelor! Va ofer cate o portie virtuala!


Ginutza, dulciurile facute in casa sunt exceptionale. Niciodata nu vor fi egalate. In primul rand sunt satioase, iar la capitolul gust nu pot fi "detronate"!
Marra a spus…
arata super bine!imi facea si mama cand eram mica mai mereu dar fara stafide pentru ca razboiul meu impotriva lor se duce demult:))
Toma Aurora a spus…
Marra, este buna si fara stafide. Asa am mancat prima data, simpla :)

Te pup! :*
Simona Tucu a spus…
Si eu fac reteta asta pentru prietenul meu foarte des :) Folosesc tagliatelle, eu nu pun iaurt, iar uneori am batut albusurile spuma si le-am incorporat, dar numai cand am timp, oricum este un desert extrem de delicios, rapid, ieftin si extrem de usor de realizat,chiar si pentru cei fara experienta ... :)

Cred ca ar iesi bine si cu visine (chiar si din acelea congelate)in loc de stafide...chiar voi incerca sa vad cum ies...
pupici!
Toma Aurora a spus…
Simona, este foarte simplu de realizat si ieftin. Este un desert consistent, de la care nu ti se face rau din cauza zaharului si care mie mi se pare perfect pentru zilele astea mai friguroase.

O sa ma gandesc si eu la varianta cu visine sau caise confiate si o sa ma hotarasc pe care dintre ele o voi pune in practica.

Te pup!
Unknown a spus…
Ce idee buna pt desertul de duminica!Imi aduce aminte de copilarie,nu am mai mancat de o gramada de vreme..
Toma Aurora a spus…
Dora, nici eu nu mai mancasem de cativa ani. Joi am mancat la un restaurant si am zis ca neaparat trebuie sa o fac si eu cand ajung acasa :)
Yummyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, te-as lua de nevasta daca as fi barbat!:))
Toma Aurora a spus…
It's Fryday, m-ai facut sa rad :))
Ana Q. a spus…
Arata minunat. *drooling* here.
cred c-am sa`mi fac curaj si am s-o incerc si eu. :D
Unknown a spus…
heeey, ce bine arata! promit ca incerc si eu...mi-ai facut pofta!