Reteta este foarte foarte simpla si se prepara in maxim o ora, cu tot cu timpul de coacere.
Ingrediente:
400 grame paste
500 grame branza de vaci
3 oua
coaja rasa de la o lamaie
100 grame stafide 5-6 linguri de zahar
un pahar mic de iaurt
2 pliculete zahar vanilat
Punem stafidele la inmuiat intr-o cana cu apa fierbinte, unde putem adauga si cativa stropi de esenta de rom, pentru un plus de savoare. Intre timp punem pastele la fiert in apa, fara a adauga nimic altceva.
Pasam branza cu lingurita. Branza trebuie sa fie dulce! Daca branza este sarata (cum a fost a mea) folositi acest truc: in apa fierbinte, luata de pe aragaz, puneti bucata de branza pentru 10 minute. O sa se inmoaie, o sa se desareze si o sa se sfaramiteze excelent.
Peste branza sfaramata punem coaja de lamaie rasa, zaharul, zaharul vanilat, stafidele, iaurul si oualele si amestecam. Nu ne trebuie un mixer si cel mai bine se lucreaza cu o lingura simpla. Zaharul se va dizolva in timpul coacerii asa ca nu trebuie sa va faceti probleme.
Punem peste acest amestec pastele fierte si scurse si amestecam bine.Punem compozitia intr-un vas (tava) uns cu ulei de masline/unt/margarina si dam la cuptor pentru 20-30 de minute.
Intreaga budinca are cca. 3000 de calorii. Preparatul insumeaza 8 portii a 375 kcal. Dintr-o portie va garantez ca va veti satura. De asemenea eu cred ca poate inlocui cu succes si o cina, in serile in care nu aveti mare pofta de mancare.
Gradul de dificultate este redus si oricui i-ar iesi acest preparat :D!
Comentarii
Arata atat de delicios..
:*
Ginutza, dulciurile facute in casa sunt exceptionale. Niciodata nu vor fi egalate. In primul rand sunt satioase, iar la capitolul gust nu pot fi "detronate"!
Te pup! :*
Cred ca ar iesi bine si cu visine (chiar si din acelea congelate)in loc de stafide...chiar voi incerca sa vad cum ies...
pupici!
O sa ma gandesc si eu la varianta cu visine sau caise confiate si o sa ma hotarasc pe care dintre ele o voi pune in practica.
Te pup!
cred c-am sa`mi fac curaj si am s-o incerc si eu. :D
Trimiteți un comentariu