Review: Ulei de corp cu trandafiri Sabon

Pentru ca vacanta s-a anulat, din cauza prognozei meteo, m-am decis sa ma concentrez pe mai multe prezentari de produse in acest weekend. Si pentru ca vremea este atat de necrutatoare cu noi si mai ales cu pielea noastra, am decis sa incep cu uleiul de corp cu extract din ceai de trandafir de la Sabon.

Auzisem despre uleiurile de corp de la Sabon ca sunt hranitoare si usoare, ca nu lasa senzatia de gras pe piele si ca au un miros deosebit de placut. Pot spune ca toate aceste lucruri sunt adevarate.


Va voi prezenta in primul rand lista de ingrediente, pentru ca multe dintre voi sunteti interesate de acest aspect: Tocopheryl Acetate, mineral oil, Capric triglyceride, rosy& tea essence.

Asadar avem doar patru ingrediente: primul reprezinta vitamina E lichida, al doilea este uleiul mineral, apoi urmeaza uleiul de cocos si esentele de ceai de trandafir. Dupa parerea mea suna foarte natural si simplu! Eu mi-am dat seama fara sa consult lista de ingrediente ca nu contine niciun iritant deoarece mi-am dat de vreo 3 ori cu el in ochi, din greseala, si nu am simtit niciun discomfort.


Un mare plus este  faptul ca sticluta are pulverizator. Nu o sa va manjiti de ulei pe maini asa cum de regula se intampla. Este de ajuns sa pufaiti de cateva ori pe piele, iar apoi sa incepeti masajul. Uleiul se absoarbe foarte repede, iar pielea ramane parfumata pret de cel putin 24 de ore. De fapt mirosul ramane chiar mai mult pe haine (este incredibil de persistent). La inceput ma gandeam ca alcoolul este responsabil pentru intensitatea unei arome, dar se pare ca m-am inselat. Este un produs hidratant de corp care te face pur si simplu sa renunti la parfum.

Uleiul este hranitor si lasa pielea luminoasa si catifetala. Este foarte longeviv: pana acum l-am folosit de cca. 10 ori si nu am consumat mai mult de 10 ml. Asadar o sa va tina 2-3 luni, daca il utilizati zilnic. O sticluta are 100 ml si costa 52 de lei in magazinele Sabon. Nu este un produs tocmai ieftin, dar este superior celorlalte uleiuri de corp pe care le-am folosit. Din partea mea are nota 10, atat pentru ambalaj si eficienta cat si pentru aroma bogata de trandafiri parfumati.



Comentarii

LazyCat a spus…
ma bagi la cheltuieli cu fiecare postare:)) :*
coco a spus…
imi plac uleiurile...si unturile !
Anonim a spus…
din pacate are ulei mineral - ieftin si prost :( ca uleiurile de corp Johnson's Baby :(
Toma Aurora a spus…
Lazy cat, imi pare rau pentru tine, dar si eu patesc asta de fiecare data cand navighez pe bloguri! :))
Toma Aurora a spus…
Coco si mie imi plac, mai ales in sezonul rece. Sunt mai hidratante decat lotiunile normale si parca ma si incalzesc :))
Toma Aurora a spus…
Clarra, din cate am citit pe internet acest ulei mineral este practic o baza in toate uleiurile de corp. Este al doilea pe lista de ingrediente asa ca in produs este mai multa vitamina E decat acest ulei. In plus, uleiul mineral este indicat sa fie consumat si ca aliment in anumite diete, asa ca nu il consider nociv sau prost, ci mai degraba doar o baza a produsului cosmetic.
Anonim a spus…
Aurora, uleiul mineral este un derivat sintetic al petrolului si teoretic cica ar hidrata. Dar hidratarea asta e o pseudo-hidratare, pentru ca nu permite eliminarea apei din piele, nu lasa porii sa respire si ii blocheaza, iar pe termen lung usuca pielea.
Este folosit in industria cosmetica foarte intens pentru ca este foarte ieftin.
E drept ca e o baza pentru toate uleiurile de corp din comert, motiv pentru care eu le evit; prefer uleiurile de corp naturale sau bio, pentru ca au ca baza uleiul de struguri sau de migdale, sau alte uleiuri naturale cu adevarat hidratante si hranitoare.
Acum ce sa zic... e alegerea fiecaruia...
Toma Aurora a spus…
Clarra, iti multumesc pentru explicatie. Nu pot sa te contrazic pentru ca ai dreptate in ceea ce afirmi.


It's Friday Someware, eu l-am ales in special pentru mirosul de trandafiri. Sunt mare fana a acestei arome .
Giorgiana a spus…
La acesta te refereai?
http://www.sabon.ro/shop/ro/produse/detalii/100-Ulei-de-corp-Rose-Tea
Toma Aurora a spus…
Da, acesta este! :)