Review: Pensula Stipple Elf



In primul rand ma bucur ca nu am scris aceasta postare acum 2 zile, asa cum aveam de gand. As fi facut probabil un review nu foarte corect, avand in vedere descoperirea mea recenta.

De cand am primit pensula am folosit-o de cel putin 5-6 ori, dupa tutorialul lui Michelle Phan, una dinte cele mai cunoscute persoane de pe youtube in materie de make-up. Tehnica ei era foarte simpla: puneam fondul de ten lichid pe o suprafata din plastic, care sa nu absoarba lichidul, luam cu pensula fond de ten si ma pictam asa cum in mod normal pictam un tablou, cu miscari circulare, fara a ridica decat rareori pensula de pe fata.

Astazi l-am descoperit pe Enkore ,tot pe Youtube. Este un barbat cu o experienta uimitoare in materie de machiaj, dupa numai doua videoclipuri vizionate m-am indragostit pur si simplu de el! Are cam 5 tutoriale despre stippling, toate perfect explicate, pe intelesul unui incepator.

Tehnica lui exclude total miscarile circulare si continue, pentru ca aceastea ar strica total efectul de airbrush pe care il putem obtine cu acest tip de pensula. Astfel, el ne indeamna sa punem fondul de ten pe o suprafata din plastic, sa inmuiem bine perii albi in fond de ten, cu miscari scurte si repetate, pana ce perii sunt acoperiti uniform. Apoi, cu acelasi tip de miscari: scurte si repetate, ca si cum ne-am intepa fata cu un ac de mii de ori, aplicam fondul de ten pe fata. In niciun caz nu tragem de pensula pe fata si nu deschidem cerculete. Rezultatele sunt formidabile:


Pozele nu au fost deloc modificate, nici macar iluminate, au fost facute la lumina naturala, acum aproximativ o ora. Toate petele rosii pe care le am in aceasta perioada au fost astupate perfect. Am folosit fond de ten L'Oreal HIP, un fond de ten cu putere medie de acoperire, mediu ca si calitate. Nu am vrut sa utilizez ceva mai scump sau un fond de ten care mi se pare foarte bun pentru a vedea intradevar rezultatele.


Ce mi-a placut cel mai mult a fost faptul ca in acest mod nu se creaza deloc acel efect de masca pe fata. Observati in prima fotografie ca nu exista nicio diferenta intre ureche, gat si ten, desi fondul de ten este un pic mai galben decat pielea mea. In mod normal, aplicat cu degetele acest lucru se vedea. Aplicat cu buretelul nu se mai vedea diferenta de culoare, dar imperfectiunile pielii nu erau acoperite decat intr-o mica masura.

Videoclipul lui Enkore il puteti urmari AICI.

Nu am suficient timp momentan la dispozitie, dar promit sa ii urmaresc intr-o zi toate videoclipurile, de fapt intr-o saptamana pentru ca are 500 de filmulete. Stiu ca multe dintre voi il cunoasteti. Eu pana acum, cu exceptia lui Petrilude, nu am urmarit niciun barbat preocupat de make-up pe Youtube.

Este prima mea pensula stipple, nu pot sa o compar cu alte produse similare, dar ii dau nota 10 pentru rezultatele pe care le-am obtinut. Pana acum i-au cazut doar 2 fire de par si s-a curatat foarte repede cu gel demachiant  si apa. Se usuca mult mai repede decat o pensula pentru pudra, dearece este mai rara. Ca si aspect, arata foarte bine, profesional. Pe site-ul Elf din Romania o gasiti la pretul de 18 lei , eu am cumparat-o la reducere din Uk, la pretul de 1,75 lire (cca. 9 lei). Indiferent de pretul la care o cumparati merita mai mult decat valoarea afisata pe site!


Sambata plec intr-o mica vacanta la Sibiu impreuna cu sora mea si niste prietene. Nu am vizitat niciodata acest oras, dar am vazut atatea poze minunate pe blogurile voastre incat mereu mi-am dorit sa ajung si eu acolo. Daca aveti ceva recomandari in materie de obiective locale, cofetarii extravagante sau alte locuri de distractie ce nu merita ratate va rog sa imi dati de stire!

Comentarii

ilda76 a spus…
Multumesc pentru linkul cu tutorialul respectiv!
Sibiu...in primul rand rezerva-ti timp pentru el! Altfel vei pleca cu regretul ca nu ai vazut tot ceea ce se putea...Mie asa mi s-a intamplat! Am vazut putine dar care mi-au mers la inima : Catedrala Evanghelica (neaparat sa urci in turnul acesteia! daca te temi de trepte suspendate, invinge frica, merita!!!), Palatul Bruckental, Muzeul Astra...
Pupicei si zile minunate iti doresc! Asteptam impresii...:)
Toma Aurora a spus…
Ilda, multumesc pentru acest mesaj. Noi vom sta doar 2 zile. Cu treptele nu cred ca ma voi descurca: mi se face frica de inaltime si cand ma urc pe scaun:)). Voi tine cont de sfaturile tale si sper sa ajung sa viztez cat mai multe locuri!


Te pup!
IULIA. a spus…
1.Atrium cafe. Sigur o sa-ti placa..e in Piata Mica.
2. Restaurant Union. Salata Caesar si pizza... absolut minunate.De fapt toata mancarea la ei e buna. Tot in Piata Mica.
3. Music Pub. E cam aglomerat totusi dar atmosfera generala e placuta daca esti cu gasca.
IULIA. a spus…
Daca te pierzi ( desi e oarecum imposibil) sau vrei detalii suplimentare despre ceva din Sibiu.. cred ca ai numarul meu de telefon.
Toma Aurora a spus…
Buna, Iulia!



multumesc pentru sfaturi si pentru indrumari. Nu cred ca ne vom rataci, dar in caz de urgenta stiu la cine voi apela ;)
Deja mi-ai facut o pofta de mancare de nu mai vad bine tastele!



Te pup cu drag!
Gina Cristiana a spus…
Si eu am pensula aceasta si am renuntat pana si la fondul de ten lichid din cauza ca pur si simplu nu mai imi place cum se vede pe fata insa tehnica aceasta nu am incercat-o. Am gasit un barbat pe net care facea tutoriale despre make up si l-am inchis repede ca m-am speriat :)) fara sa ii acord nici o sansa sa vad daca el chiar este bun..
Miuri a spus…
sa-l urmaresti si pe GoshMakeupartist.. e chiar mai bun decat Enkore dupa parerea mea. Are videos scurte dar cu sfaturi esentiale, nu se lalaieste ca Enkore. Te pup
Toma Aurora a spus…
Ginutza nici eu nu ii acordasem mult credit pensulei. Oricum,chiar si folosind tehnica lui Michelle Phan, tot se vedea mai frumos decat daca m-as fi dat cu degetele.


Te pup!
Toma Aurora a spus…
Miuri, chiar caum il caut pe Youtube ca sa ma abonez canalului sau.
Multumesc mult pentru sfat!
Simona Tucu a spus…
Am vazut si eu clipul mai demult... insa ce voiam sa spun este ca imi place mult cum arata tenul tau, extrem de natural, fara pete sau alte imperfectiuni, nu mai conteaza ce ai folosit, dar continua in acelasi ritm...arati minunat, culoarea e perfect uniforma, foarte impresionant!
Toma Aurora a spus…
Simona, multumesc! Are si pensula un mare plus pentru acest lucru. In mod normal nu reusesc sa acopar foarte bine toate petele sau cosuletele, indiferent de cat de mult fond de ten aplic.


Te pup!
Monica - Pisica albastra a spus…
tot ce pot sa spun e WOW!!!!
eu nu am apucat inca sa testez pensula mea, dar acum abia astept :)
cat despre Enkore: eu il stiu. videoclipurile lui sunt foarte interesante, dar vocea lui devine foaaarte enervanta dupa cateva video-uri. are niste ticuri verbale si de pronuntie care dupa un timp ma calca pe nervi :)) eu zic ca nu poti sa urmaresti 20 de videouri de-ale lui fara un ceai de tei langa tine :) (or maybe it's just me)

eu cand am cumparat pensula ELF ma gandeam sa folosesc o tehnica combinata: "stipple then swirl". dar multumesc pentru sfat, s-ar putea sa descopar ca e mai bine sa stipple si atat :)
oricum, fondul de ten in pozele tale arata foarte foarte bine!
Toma Aurora a spus…
Monica, am observat ca are un timbru vocal cam enervant. In general nu suport nici euu acest mod de a vorbi specific multor asiatici.

Te pup si astept impresiile tale dupa ce folosesti pensula!
AlinaGav. a spus…
De mult timp spun ca vreau sa-mi cumpar si eu pensula de stipple de la elf dar niciodata nu ma tin de cuvant ;))
Mie imi place mult de tot de Goss: http://www.youtube.com/user/gossmakeupartist?feature=grec_index are niste filmulete foarte interesante.
Toma Aurora a spus…
Buna Alina,


Acest Goss mi-a fost recomandat si mai sus de Miuri .M-am abonat si eu repede la canalul lui. Este intradevar foarte scurt si precis....este si taaaarrrreeee simpatic :X. Enkore este destul de vorbaret si uneori se mai pierde in detalii. Dar oricum, amandoi sunt foarte priceputi si am ce invata din filmuletele lor.
Marra a spus…
sa te duci la caffe julies sa papi prajituri bune buuuune:*:*:* te pup si have fun:*
Toma Aurora a spus…
Marra, nu cred ca ne vom mai duce pana la urma, deoarece s-a anuntat lapovita la munte, iar noi trebuie sa mergem cu masina numai prin zone de munte. Masina nu e echipata corespunzator si ne e teama sa nu avem parte de vreo surpriza neplacuta :(


Daca m-as fi dus, sigur as fi trecut pe la caffe julies- sunt dependenta de prajiturele delicioase!


Te pup!
Alina a spus…
Excursie placuta! Eu am fost de mai multe ori la Sibiu, chiar am fost si studenta acolo, cateva ore:))) E un oras frumos, sigur o sa-ti placa. E boem si occidental.
Alina a spus…
Na, ca acum am vazut ca nu mai pleci:( iar sunt cu efect intarziat..
Toma Aurora a spus…
Nu-i nimic, Alina. Decat sa ma duc si sa stau toata ziua in camera de hotel din cauza vremii, mai bine renunt la mini-vacanta. In plus, drumul ne cam da fiori....si gandul ca va ninge! Brrr-brrr!
Alina a spus…
asa e! mai bine te duci pe vreme frumoasa. Eu tot asa am prins Sibiul si tare mi-a placut
Special Koko a spus…
Personal, cred ca tehnica asta e mai potrivita pentru persoane cu acnee sau cicatrici pentru ca ofera o acoperire mare. Eu fac miscari circulare si imi place efectul, e natural si light. Imi place si efectul tehnicii lui Enkore, dar e mai packed on. pup!:*