Exfoliant hidratant pentru ten


Ce vreme urata!

Atat de urata incat nu as iesi din camera mea calduroasa cel putin pana la urmatoarea primavara. Cred ca ieri si azi am stat afara maxim 15 minute si deja incepuse sa imi curga nasul. In plus, mi se pare ca trebuie sa ma dau cu cat mai multe creme si lotiuni ca sa nu mi se usuce pielea. Eu de fiecare data, cand e rece afara, m confrunt cu un nas decojit si cu pometi uscati, care ma strang.


De dimineata am vrut sa imi exfoliez fata cu ceva mai putin dur si foarte hidratant. Dar nu am vrut sa apelez la crema abraziva cu ceai alb de la Avon, ci la ceva facut de mine. De curand mi-am luat din Mega Image niste cuburi de zahar bio, gandindu-ma ca e o varianta mai sanatoasa pentru a-mi indulci ceaiurile. Pretul unei cutii este de cca. 8 lei si contine 37 de portii de zahar, fiecare portie fiind compusa din doua cubulete de zahar inchis la culoare. Gustul sau este foarte diferit de cel al zaharului obisnuit, nu este la fel de dulce si imi aminteste de ceva migdalat.

Mi-am amintit de cea mai simpla reteta de exfoliant posibila: crema de fata+ zahar. De obicei, cand foloseam zahar rafinat, acesta se topea imediat in crema. Cel bio mi s-a parut mult mai dur si foarte greu de topit pe piele. Crema folosita a fost Solutions de la Avon. Am obtinut o pasta moale, laptoasa pe care am intins-o pe fata. M-am masat apoi timp de 5 minute, iar apoi am lasat-o inca 10 minute sa se usuce. M-am clatit, iar tenul a ramas luminos.

Cred ca ar fi fost ideal daca as fi avut niste miere la indemana, dar din pacate nu am avut decat miere amestecata cu catina si am zis sa nu fac mare mizerie incercand sa dau fructele la o parte.

De cand a venit frigul ma gandesc numai la produse hidratante si bogate in nutrienti. Navigand pe site-ul Styx.ro , mi-au atras atentia un sampon si un balsam de par cu lapte de iapa si un ulei de migdale. Sampoanele pe care le folosesc in prezent (Wella) nu mi se par suficient de hranitoare pentru acest sezon si mereu simt nevoia sa alternez samponarile cu un co-wash. Mi-am amintit de samponul L'occitane, cat de frumos mirosea si cat de moale lasa parul. As vrea tot ceva in genul lui pentru acest sezon si de aceea ma voi orienta spre aceasta gama: Alpin Derm.

Acum ca mi-am gasit si o colega de comanda,  nu mai trebuie sa ma ingrijoreze nici plata transportului (va fi gratuia) si tot ce trebuie sa fac este sa ma bucur de reducerea de 40% si sa astept cu nerabdare coletul cu produse!


Si nu uitati sa va imbracati colorat, daca tot va incumetati sa iesiti afara!

Comentarii

Gina Cristiana a spus…
Ai dreptate cu vremea asta. Am fost plecata pana azi si am inghetat de frig . Cred ca o sa racesc.. O sa imi iau si eu zahar de la Mega Image :) Te pup
Toma Aurora a spus…
Ginuta, eu azi am iesit afara si mi-au inghetat urechile :( Trebuie sa imi cumpar un fel de geaca ca un ou: sa ma bag toata in ea :))
Gina Cristiana a spus…
:)) Daa ai dreptate :*
Alina a spus…
m-am simtit uda pana la piele cand m-am uitat la poza aia!!:))
Sadie a spus…
De ce nu ramai fidela exclusiv co-wash-ului? As fi curioasa sa incerc si eu metoda, insa momentan folosesc un sampon cu sulf pentru a scapa de dermatita seboreica. Dupa ce rezolv problema asta, chiar as vrea sa trec pe aceasta metoda.
Toma Aurora a spus…
Alina, special am cautat o poza infricosatoare :))
Toma Aurora a spus…
Sadie,


Nu stiu de ce. Nu am un raspuns clar. Probabil si din cauza ca imi e dor de spuma samponului ;)) Cand simt ca parul meu mai uscat fac repede o saptamana doua numai co-wash. Apoi incepu cu samponarile. Sau, o data ma samponez, o data ma spal cu balsam.
Sadie a spus…
A, deci functioneaza si daca alternezi? Efectele asupra parului mai sunt la fel de bune? Stiu ca erai foarte entuziasmata la inceput.
Toma Aurora a spus…
Sadie, efectele au fost mai mult decat grozave. Ininte parul meu era foarte deteriorat si aspru la atingere. Nu stiam cu ce sa mai dau ca sa il fac moale. Singurul produs care mi l-a mai imblanzit a fost samponul Kerastase, care din pacate costa foarte mult (90 de lei) si nu m-a lasat inima sa il cumpar din nou. Dupa 3 luni de co-wash, parul a devenit extrem de moale. Eu zic ca nu exista solutie mai buna pentru regenerarea parului foarte degradat decat co-wash-ul. Si imagineaza-ti ca in aceste 3 luni m-am vopsit de 4 ori si m-am decolorat de 2 ori. M-am facut si cu placa/ondulatorul si parul tot moale a ramas.
Sadie a spus…
M-ai pus pe ganduri... Cred ca o sa trec si eu pe metoda asta, macar partial la inceput ca sa pot folosi si samponul antimatreata. O ultima intrebare: ti s-a ingrasat parul mai repede?