sâmbătă, 3 septembrie 2011

Tort cu ciocolata si pere

Pentru ca imi plac foarte mult perele, mai ales in combinatie cu ciocolata, astazi am facut un tort gustos si cremos, potrivit pentru aceste zile de inceput de toamna.
Reteta este luata dintr-un vechi numar al revistei Unica si suna in felul urmator:


Blat: 
2 oua
150 grame zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
150 grame faina
2 linguri cacao
o jumatate plic praf de copt

Crema:
800 grame pere
300 ml vin alb
3-4 linguri zahar
1 pachet zahar vanilat
2 plicuri jeleu pentru tort
600 ml frisca
6 linguri cacao
2 linguri ciocolata rasa


Se bat oualele cu zaharul si laptele adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa. Se adauga uleiul in portii mici, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace 40-45 minute la foc potrivit.

Se spala perele, se taie jumatati si se curata de coaja si samburi. Se fierb in vin cu zaharul si cu zaharul vanilat pentru 15-20 min. Se lasa la racit, iar apoi se taie felii de 1,5- 2 cm. Se pastreaza siropul.

Blatul copt se stropeste cu cateva linguri de sirop, apoi se pun feliile de pere. Deasupra se toarna jeleu de fructe, preparat in siropul ramas, conform instructiunilor de pe plic. Se lasa deoparte pentru 10-15 min.

Deasupra se pune frisca batuta cu 6 linguri de cacao (eu am adaugat si un plic de gelatina inmuiata) si se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la rece pentru cel putin doua ore.
Este delicios si usor!



6 comentarii:

  1. arata atat de delicos, incat as uita de orice dieta:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc , Coco si Marra pentru cuvintele frumoase!


    Ionny, nu calca stramb!!!!:*

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost...a fost indradevar. Cu mare tristete am constatat a doua zi ca nu mai exista si ca a fost mancat pana la ultima firimitura :(

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...