Aceasta este o dulceata preparata de sora mea, din smochine culese din gradina unei persoane din Romania. Eu pana de curand nu stiam ca acesti arbori cresc si la noi si m-am minunat tare. Smochinul mi s-a parut un arbust plantat exclusiv in zonele mediteraneene si de aceea am suferit acest soc :)
Dulceata obtinuta este delicioasa si merita din plin timpul acordat prepararii ei.
Reteta in sine este simpla, dar prepararea se intinde pe parcursul a 3 zile.
Ingrediente:
- 2 kg smochine curatate
- 600 gr zahar
- zeama de la o lamaie
A doua zi se amesteca bine bine smochinele cu mixerul sau cu o lingura de lemn si se pune dulceata pe foc.
Se fierbe pentru 30-40 de minute, apoi se lasa la rece pana in urmatoarea zi.
In ziua urmatoare se pune dulceata in borcane si se fierbe la bain-marie pentru aprox. 30 de minute, pentru a steriliza produsul pentru iarna.
Aroma acestei dulceti este desavarsita.....pe mine ma poarta cu gandul la Orient, la prajiturile traditionale arabe (desi, sincera sa fiu, nu cred ca am mancat asa ceva.....doar imi imaginez ca se aseamna la gust). In combinatie cu feliile de paine unse cu margarina este un deliciu. Este, fara indoiala, un rasfat de iarna garantat!
Comentarii
BTW, am un smochin in fata blocului.:D
Te pup :*
Cred ca se gaseste si in comert si chiar si online am gasit de vanzare aici:
http://www.breslo.ro/Product/Dulceata-de-smochine_436413
Darrrrr, daca ai un smochin in fata blocului, mai bine ti-ai face chiar tu. Nu te va costa mult si rezultatul este garantat!
Trimiteți un comentariu