joi, 1 septembrie 2011

Cooking Day: Porc Kiev cu usturoi + Bagheta frantuzeasca + Garnituri


Astazi va voi prezenta un meniu delicios, aromat si foarte hranitor!
Retetele sunt luate din ultimul numar al revistei Avantaje si am sa vi le prezint in detaliu in aceasta postare!

Porc Kiev cu usturoi

6 buc x 150g muschi de porc
75 g unt cu usturoi (amestecat manual)
1 lingura verdeturi (patrunjel,cimbru, marar)
2 oua batute
125 g pesmet amestecat cu usturoi si rozmarin
2 linguri ulei

Incinge cuptorul la 190 grade. Cresteaza cu un cutit un buzunar in fiecare bucata de carne, apoi infasoar-o pe fiecare in folie alimentara si bate-o cu ciocanul pana se subtiaza putin. Amesteca untul cu usturoiul si cu verdeturile tocate si imparte-le in fiecare "buzunar".Apasa usor, inmoaie in oul batut, apoi trece-le prin pesmet si da-le la frigider.
Incinge uleiul intr-o tigaie, pune bucatile de carne si prajeste-le 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Pune-le apoi pe o tava de copt si da-le la cuptor 20 min, pana se patrund bine.

Cartofi cu hrean

Prajeste 1,2 kg cartofi noi in putin unt, in care ai pus 2 catei de usturoi zdrobiti. Scoate-i intr-un castron si zdrobeste-i cu o furculita. Pune peste ei 2 linguri de sos de hrean, amesteca bine si serveste- calzi sau reci.

Salata de ceapa verde, dovlecei si mazare

Incinge o tigaie cu putin ulei, pune 2 dovlecei taiati rondele subtiri si caleste-i pana se inmoaie. Caleste apoi in tigaie 1 legatura de ceapa verde, curatata si taiata pe lung.
Amesteca dovleceii cu ceapa si 250 de grame mazare (oparita timp de 1 minut). Lasa la temperatura camerei amestecul. Toaca marunt cateva fire de menta, pune-le peste 6 linguri vinegreta cu mustar si miere, amesteca bine si toarna peste legme. Serveste preparatul cald.



Paine cu usturoi

o jumatate de legatura patrunjel
o jumatate legatura busuioc
40 grame unt/margarina
4 catei usturoi zdrobiti
2 baghete paine 

Incinge cuptorul la 200 de grade. Amesteca toate ingredientele cu exceptia painii. Taie baghetele felii, dar nu pana la capat, apoi intinde pe fiecare felie putin unt cu verdeturi.
Infasoara fiecare bagheta in folie de aluminiu si da-le la cuptor pentru 15-20 minute.
Se servesc calde sau reci.








11 comentarii:

  1. Mmmm,mi-ai facut o poooofta de bagheta cu unt aromat...Si eu fac foarte des,imi place cu salata de rosii :)) Dar cartofii tai imi suna taaare bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. esti teribila!!! in cel mai bun sens al cuvantului!
    m-am uitat si pe forum si aici,pe blog, cu sapte ochi si as servi cu 70 de guri!:))felicitari, aurora!

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen, bagheta cu unt e nelipsita de pe masa de cand am facut-o prima data! Ma bucur foarte tare ca si tie iti place.:*


    Ilduta, lasa ca stiu eu ca si tu gatesti foarte bine. Sunt sigura ca si tie ti-ar iesi la fel de bune preparatele. :*

    RăspundețiȘtergere
  4. ooo si eu fac bagheta cu usturoi...e bataie pe ea...

    RăspundețiȘtergere
  5. vai doamne tu vrei sa murim aici de pofta.arata asa de bine:X

    RăspundețiȘtergere
  6. Coco....si la noi dispare in 3 secunde de pe masa :))

    Marra, iti multumesc mult! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata delicios!(iar eu nu sunt o pofticioasa)

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. Fetelor va laudati una pe alta cum ca preparati mancaruri delicioase, dar nimeni nu a observat musca de pe paine ??? Mi-a pierit toata pofta de mancare...

      Ștergere
    2. Eu cred ca tu nu vezi bine. Daca te-ai fi uitat atent ai fi vazut ca este o bucata de frunza de busuioc. Altfel, ar fi fost 10 muste pe paine, nu numai una.

      Ștergere
  9. Doamna Aurora inainte de a adauga comentariul m-am uitat destul de bine si de cateva ori. Mie asa mi s-a parut. O fi o bucata de frunza de busuioc dar credeti-ma ca nimeni nu si-ar fi dat seama. Trebuia sa fiti un pic mai atenta inainte de a expune fotografiile. Nu am vrut sa supar pe nimeni si imi cer scuze. O seara buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...