miercuri, 8 iunie 2011

Delicii de vara: Bavareza de capsuni cu ciocolata


M-am indragostit de colectia de la Adevarul dedicata artei gastronomice!
Ieri am cumparat volumul 4, intitulat Dulciuri, iar astazi deja am trecut la treaba si am facut o prima reteta.

Pentru inceput va voi informa ca reteta face parte din categoria "Dulciuri cremoase" si este foarte saraca in calorii si racoritoare! Ca sa va faceti o parere, cele doua prajiturele de mai sus au un total de 100 de calorii (50kcal/ fiecare) si inlocuiesc perfect inghetata, in cazul in care sunteti sensibili la alimentele foarte reci!

Ingredientele pentru 12 prajiturele (eu le-am facut in forma de briose, dar puteti folosi canite mici, paharute, chiar si din plastic):

200 grame capsuni
4 linguri zahar
3 foi gelatina (sau 1 pliculet gelatina)
180 ml smantana
60 de grame ciocolata rasa (in reteta initiala erau 150 de grame dar mie din cele 60 mi-au mai si ramas fulgisori)

Se spala capsunile si se curata de codite. Le taiem in bucati si le punem intr-o oala. Adaugam zaharul si le fierbem 5-10 minute la foc mic. Le amestecam cu mixerul, blanderul, telul sau orice altceva avem la indemana (chiar si cu o lingura mai mare). 
Adaugam peste ea gelatina, pe care am tinut-o la inmuiat 10 minute intr-un pahar cu apa rece. In alt vas batem smantana cu mixerul sau cu telul (eu am mai adaugat 2 lingurite de zahar in smantana pentru ca se bate mai bine astfel).

Dupa ce pasta de capsuni da semne ca s-a racit, o amestecam cu smantana batuta. 
Imbracam formele pe care dorim sa le umplem cu folie alimentara (adica celofan sau staniol)- se poate folosi chiar si tava de chec dupa cum ne informeaza reteta.

Dam formele la frigider 2 ore. Apoi scoatem prajiturelele din folie, le tavalin prin ciocolata rasa si le servim cand avem pofta. Le pastram la frigider si le putem savura alaturi de capsuni proaspete.

Este un desert rapid si delicos, foarte aromat si estetic.Si, sa nu uit, extrem de usor de facut!



Prajiturele au o culoare roz foarte placuta si ii vor incanta chiar si pe cei care urasc prajiturile cremoase (eu am testat acest lucru pe sora mea :)).

Abia astept sa pregatesc si alte retete din carticica (deja am cel putin 10 preferinte) si astept cu nerabdare urmatorul numar: Antreuri si gustari .

4 comentarii:

  1. ce gospodina! foarte buna reteta! puup

    RăspundețiȘtergere
  2. vaai cat de bine suna/arata:d deci maine fac:)) daca era ceva complicat nu ma incumetam eu:))
    felicitari si pt prezentare

    RăspundețiȘtergere
  3. Miss Ellie Sugar, reteta este foarte simpla si sigur iti va reusi!
    Pofta buna iti urez de pe acum!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...