Sa vorbim despre...suplimente alimentare

De cativa ani ma confrunt cu perioade de anemie, caderi de calciu, deteriorarea si caderea parului, lipsa de energie, pofte de mancare de neoprit alternate cu zile in care nu am deloc pofta de mancare. In urma ultimelor analize, facute in noiembrie,mi-a iesit un mare deficit de minerale si vitamine. Am urmat un tratament destul de scump impreuna cu sora mea, care a costat in jur de 700 de ron. Rezultatele au fost satisfacatoare dar nu mi-au rezolvat niciuna din probleme. Probabil a fost de vina reteta prescrisa, in care nu erau incluse calciul, fierul, magneziul ci doar cromul, extractele diverse de plante (usturoi, calendulla, primrose) si multe suplimente cu lecitina si spirulina.
Asa ca m-am hotarat sa imi propun singura o varianta, bazandu-ma pe fisa cu rezultatele analizelor. Acum iau calciu+D3, fier, Eurovita par si unghii, magneziu, Memoplus si extract de Echinaceea. Tratamentul il urmez de 2 saptamani si rezultatele au inceput sa apara: pofta de mancare este normala, imi cade mai putin par la spalare si cel mai important nu mai ametesc deloc (am ameteli de 13 ani, mai ales in momentul in care stau aplecata si ma ridic).
Voi reveni cu pareri peste o perioada mai indelungata. Tratamentul cu echinaceea il voi termina peste 2 saptamani, aceasta este perioada indicata, iar pe restul suplimentelor le voi urma 2-3 luni.

Pret: Eurovita par si Unghii 19 lei
        Memoplus 40 lei
        Restul suplimentelor: 11-12 lei fiecare, cu exceptia Fierului cumparat la promotie-2 cutii/11 lei.

Voi ce parere aveti despre suplimente? Le considerati necesare in cadrul unei diete echilibrate?

Comentarii

Katyna a spus…
Da, eu zic ca sunt importante si ele. Poate ca nu luate in permanenta, dar macar pe sistem de cura la cateva luni, sigur este recomandat.
Si eu mai iau echinacea cand imi aduc aminte, iar acum incerc sa iau spirulina cu extract de catina.
Toma Aurora a spus…
Sunt in totalitate de acord cu tina, Katyna! Un tratament de 1-2 luni de doua ori pe an eu zic ca este suficient!
Unknown a spus…
hey there!Ai o leapsa la mine pe blog ;)
*te pup*
Toma Aurora a spus…
Merci! Te pup si eu!
Anonim a spus…
Eu iti recomand suplimente cu ginseng (sau catina, ginsengul romanesc), fructe de goji si odata sau de doua ori pe an tratamente de detofixiere (gasesti o groaza de produse, eu am incercat Colon Help si Zeopur). Multa sanatate!